Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#796 Příspěvek od koulinek »

Ono dneska už se drobné balíčky fakt neoplatí riskovat, protože pokad jim padne do oka, škaredě se prodraží. Dle mého má smysl objednávat tak nějak "do limitu" kdy projde bez DPH a bez cla pokud nepojmou podezření že se vněm skrývá něco dražšího než je uvedeno. Pak už jen třeba balíky větší, třeba i pro více osom se dohodnout stim že to pravděpodobně odchytnou a nehorázně se prodlouží čekací doba, tudíž tam brát věci v dostatečném předstihu (dnes nikdo neřekne kolik, minimálně však měsíc až 3 počítat) Nebo si to přepočíst na kolik to vyjde s těmito obštrukcemi a vyhodnotit to tak že nakoupí vrámci EU dražší zboží ale doručitelné bez větších komplikací.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
4cut

#797 Příspěvek od 4cut »

díky za informace , kde se ten "celního kodex" podle kterého žádnou plnou moc nepotřebují dá najít ? já jsem našel akorát tohle http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavo ... silky.aspx a tady o plné moci také není ani zmínka , jo a teď mi přišla odpověď :

Dobrý den, prosím o zaslání plné moci z důvodu nezaslání je pozastaveno řízení.Děkuji pošta 120
Káninský

Vyclívací pošta Praha 120
Drondys

#798 Příspěvek od Drondys »

4cut píše:díky za informace , kde se ten "celního kodex" podle kterého žádnou plnou moc nepotřebují dá najít ? já jsem našel akorát tohle http://www.celnisprava.cz/cz/clo/odbavo ... silky.aspx a tady o plné moci také není ani zmínka , jo a teď mi přišla odpověď :

Dobrý den, prosím o zaslání plné moci z důvodu nezaslání je pozastaveno řízení.Děkuji pošta 120
Káninský

Vyclívací pošta Praha 120

Takže oprava.

V tomto případě vyplývají pro adresáta zvláštní povinnosti tj. ono doložení dokladů a tak pošta potřebuje plnou moc což vyplývá z článku 64 odstavec 2 a) v návaznosti na článek 5 celního kodexu.

Celní kodex Společenství - nařízení rady (EHS) č. 2913/92

Článek 5

1. Za podmínek stanovených v čl. 64 odst. 2 a s výhradou předpisů přijatých na základě čl. 243 odst. 2 písm. b) se může každá osoba nechat v jednání s celními orgány zastoupit pro provádění všech úkonů a formalit stanovených celními předpisy.

2. Toto zastoupení může být
— přímé, kdy zástupce jedná jménem a na účet jiné osoby, nebo
— nepřímé, kdy zástupce jedná vlastním jménem na účet jiné osoby.

4. Zástupce musí prohlásit, že jedná na účet zastoupené osoby, blíže vymezit, zda se jedná o zastoupení přímé či nepřímé, a být zmocněn jednat jako zástupce.

Osoba, která neprohlásí, že jedná jménem nebo na účet jiné osoby, nebo prohlásí, že jedná jménem nebo na účet jiné osoby, aniž je zmocněna, se považuje za osobu jednající vlastním jménem a na vlastní účet.

5. Celní orgány mohou požadovat od každé osoby, která prohlašuje, že jedná jménem nebo na účet jiné osoby, aby prokázala své zmocnění jednat jako zástupce.

Článek 64

1. S výhradou článku 5 může celní prohlášení učinit každá osoba, která může příslušnému celnímu orgánu předložit předmětné zboží nebo zajistit jeho předložení se všemi doklady, jejichž předložení je nezbytné pro použití předpisů upravujících celní režim, do kterého je zboží navrženo v celním prohlášení.

2. Avšak

a) vyplývají-li z přijetí celního prohlášení pro určitou osobu zvláštní povinnosti, může být celní prohlášení učiněno pouze touto osobou nebo na její účet;

Očekáváte zásilku ze zahraničí?
Informace na webu ČP ohledně proclívání zásilek doručovaných ze zemí mimo EU do ČR přes ČP.

Neudělí-li příjemce zásilky plnou moc ČP k celnímu řízení, musí se tento osobně dostavit na vyměňovací poštu Praha 120, Plzeňská 290/139, Praha 5, kde se na celním úřadě osobně zúčastní celního řízení tím, že podá celní prohlášení na předmětnou zásilku.

Takže máš tři možnosti

1. Buď udělíš plnou moc a pošta to vyřídí za tebe s tím, že po tobě budou chtít 96 Kč.

2. Nebo si to vyřídíš osobně ty sám přímo na poště Praha 120 nebo přes jinou osobu rodinného příslušníka nebo známého, kterému napíšeš jinou plnou moc a který to taktéž přímo na poště Praha 120 vyřídí za tebe, ale těch 96 Kč budou požadovat stejně.

3. Nebo jim sdělíš, že zásilku odmítáš přijmout a oni ji vrátí odesílateli a ty nebudeš nic platit.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#799 Příspěvek od koulinek »

Tak další progres, dnes mi přišlo oznámení o uložení dalšího balíku, do ČR dodaný 20.4., na papíru co píšou je datum uložení uvedeno 17.5. takže předpokládám že ten skoro měsíc jim tam ležel než ho stihli zaevidovat a přidělit skladové číslo, no a jelikož nemám v dohledné době zatim plánovanou cestu do Prahy tak jsem odeslal podklady pro celní řízení a su zvědavej jak dlouho se potahne totok.
megadacan
Kontaktovat uživatele:

#800 Příspěvek od megadacan »

Ahoj, nechci provokovat, jen se podělit o zkušenost, že i bez cla a DPH to stále ještě chodí.
1. balíček, cena 53,22 $, váha do 300 g, odeslán z HK 17. 4. 2011, za cca 3 týdny byl doma bez jakýchkoli dalších doplatků.
2. balíček, cena 46,52 $, váha do 500 g, odeslán z HK 12. 5. 2011, 18. 5. 2011 byl u mě opět bez dalších doplatků.

Šlo o drobnosti - žádné velké balíky.
Co mě ale zarazilo bylo, že u obou balíčků jsem před odesláním zadával plnou, tedy 100% cenu, ale na každém z balíčku byla cena uvedena nižší.
(Ten první už si přesně napamatuju, ale ten druhý za 46,52 $, co mi přišel včera měl uvedenou cenu 13,5 $).

Beru to, že jsem měl prostě štěstí. :D
http://buzzinec.blogspot.com/
http://www.youtube.com/user/megadacan
CharlieCh

#801 Příspěvek od CharlieCh »

Tak slávy, ledy se pohnuly:

Datum platby - 9.3.2011

Zásilka podána dne 30.03.2011.
Zásilka dne 03.04.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 05.04.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 05.04.2011 předána k celnímu řízení.
Zásilka dne 07.04.2011 uložena ve skladu vyclívací pošty 220 00 - pošta Praha 120.
Celní řízení dne 11.04.2011 přerušeno. Adresát vyzván k součinnosti.
Zásilka dne 17.05.2011 celně propuštěna do další přepravy.
Zásilka přepravována k dodací poště.
Zásilka připravována na dodací poště 742 13 - Studénka 3 k doručení.

Další zásilka má jiný sled událostí:

Datum platby - 7.4.2011

Zásilka podána dne 28.04.2011.
Zásilka dne 05.05.2011 odeslána do České republiky.
Zásilka dne 06.05.2011 převzata vyměňovací poštou 220 00 - pošta Praha 120.
Zásilka dne 06.05.2011 předána k celnímu řízení.
Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.

Poslední zásilka už je od pondělí doma, placeno dne 30.4.2011, pravda, byla to jenom jedna lipolka
kesi
Kontaktovat uživatele:

#802 Příspěvek od kesi »

Dnes jsem dostal odpověď z pošty, která sice nic neřeší, leč je alespoň slušná a omluvná:

"...dle dostupných datových záznamů u zásilky dosud nebylo provedeno celní řízení. Po celním odbavení a propuštění vaší zásilky bude neprodleně odeslána na uvedenou adresu. Vzhledem k nedostatečně deklarovanému zboží u velkého množství příchozích poštovních zásilek je celní odbavení časově velmi náročné. Proto bohužel nedokážeme v tuto chvíli určit závazný termín doručení Vaší zásilky a prosíme o strpení. Od poslední dekády měsíce března dochází nebývale vysoké množství zásilek ze třetích zemí. Zároveň se od 01.04.2011 změnil zákon o DPH ze 150 na 22 euro a současně i celý technologický postup celního odbavení. Ke zpracování tohoto velkého množství zásilek byly prodlouženy každodenní směny, včetně sobot a nedělí. I přes veškerou snahu se nám však nedaří toto množství zásilek zpracovávat tak, jak bychom si přáli.
Přijměte prosím omluvu za zdržení vaší zásilky v celním odbavovacím procesu.
Případné bližší informace podá přímo pošta Praha 120, tf. +420 605 220 190, nebo 257 019 301, e-mail: vedpost.praha120@cpost.cz"
kesi
Kontaktovat uživatele:

#803 Příspěvek od kesi »

Zrovna o tom mluvili ve zprávách na Nově. Balíky jsou podle vyjádření pracovníků často podhodnocené a přes rentgen zjištují obsah těchto balíků, často označovaných jako GIFT, tedy dárek za pár babek... po otevření tam např. našli elektroniku za pár set babek. :)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#804 Příspěvek od koulinek »

kesi píše:Zrovna o tom mluvili ve zprávách na Nově. Balíky jsou podle vyjádření pracovníků často podhodnocené a přes rentgen zjištují obsah těchto balíků, často označovaných jako GIFT, tedy dárek za pár babek... po otevření tam např. našli elektroniku za pár set babek. :)

Tak NOVA, co by po nich člověk chtěl, jakoby tak mohl adresát ovlivnit co prodejce uvede na deklaraci, já mám teda zkušenost takovou že uvádí nízkou cenu aniž by je o to člověj jakkoliv žádal, takže fakt nevim jak to může adresát ovlivnit aby je pošta nemusela kontrolovat. Nemam problem uhradit patricne DPH, ale ponekud mi vadi jak brutalne nestihaji a este to hazou na adresata jak si za to muze sam, že se snaží ošulit cenu. Spíš se mi zdá že pošta by nejraději napálila takové poplatky, aby drobné zásilky zcela vymizely a nemuseli se tim teda zabyvat.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#805 Příspěvek od jyrry »

koulinek píše:....jakoby tak mohl adresát ovlivnit co prodejce uvede na deklaraci, já mám teda zkušenost takovou že uvádí nízkou cenu aniž by je o to člověj jakkoliv žádal,......

Uz nejakou dobu na HC vzdy navolim 100%, ale stejne si tam daji co chteji... Na DealExtreme se nic nevoli a taky tam pisou podstatne nizsi castky.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#806 Příspěvek od chastra »

Já s HK nikdy neměl problémy, co sem si tam navolil to tam taky bylo. Horší to bylo třeba s nákupy na ebay. Magoři mi tam místo 400 USD namatlati 35 USD. Naštěsí to nebyl velký balík, tak bez problémů. Teď tam mám objednaný dva přijímače tak sem zvědavej. Už by měli být ve vzduchu směr ČR.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#807 Příspěvek od chastra »

odkaz na te supr zprávy na znově.
Hnedle první reportáž.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#808 Příspěvek od flubber »

Ve schránce jsem měl klasický lístek, že na poště mám balík z ciziny, bylo tam napsané něco o clu a poplatku 22kč. Bohužel jsem si neudělal kopii. Na poště jsem zaplatil 22kč + 180kč + DPH. Pošťačka vytáhla z balíku šek a nějaké 2 A4. Předemnou pak roztrhala šek (zřejmě ten, za který jsem zaplatil těch 22kč) a vydala mi proti podpisu balík. Ty 2 A4 mi ale ukázat nechtěla - prý nemůže. Takže nemám ani žádný doklad o zaplacení DPH. Hezké.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#809 Příspěvek od jyrry »

flubber píše:Ve schránce jsem měl klasický lístek, že na poště mám balík z ciziny, bylo tam napsané něco o clu a poplatku 22kč. Bohužel jsem si neudělal kopii. Na poště jsem zaplatil 22kč + 180kč + DPH. Pošťačka vytáhla z balíku šek a nějaké 2 A4. Předemnou pak roztrhala šek (zřejmě ten, za který jsem zaplatil těch 22kč) a vydala mi proti podpisu balík. Ty 2 A4 mi ale ukázat nechtěla - prý nemůže. Takže nemám ani žádný doklad o zaplacení DPH. Hezké.

Reklamovat, otravovat vedouci mistni posty at vysvetli postup postacky (ta za to nemuze, nekdo ji to tak blbe rekl). Jsou to doklady o tech castkach - 180,- a DPH, ty patri tobe. Boooze,to je organizace, kdyz po 1 a pul mesici nedokaze poucit svoje zamestnance, co s tim jako maji delat...
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#810 Příspěvek od strycArtus »

chastra píše:odkaz na te supr zprávy na znově.
Hnedle první reportáž.
\
Z reportáže vyplývá, že příjemce balíku je podvodník protože odesílatel uvedl určitou cenu, která se zdá někomu nízká. Redaktoři konstatují, že příjemce nečeká žádný trest. Doufám, že každý z příslušných redaktorů dostane dva roky na tvrdo, neboť jeho soused se dopustil trestného činu a oni tomu sousedovi přebírali doporučené zásilky.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“