ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Dneska jsem zkusil poslat do luftu opravenyho quada s v2.5 a pohoda. Po dovazeni vrtuli z rctimer.com to taky vypada lepe nez s tema plastakama z hobbykingu.
Koukal jsem na ten auto tuning a mam sto chuti to testnou. Mate s tim nekdo realne zkusenosti? Zkouseli jste to nekdo porovnavat s "rucnim" ladenim PIDu?
Koukal jsem na ten auto tuning a mam sto chuti to testnou. Mate s tim nekdo realne zkusenosti? Zkouseli jste to nekdo porovnavat s "rucnim" ladenim PIDu?
Tak dneska zkouška auto tune na tricopteře a bohužel to nic nedělalo, tak nevim proč, jestli je to jen pro quad? FW3.1
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Uz od zacatku co mam arduflyer 2.5 se potykam s tim, ze vubec nechce drzet vysku. Ted jsem prikokoupil jeste GPS. Krom absolutni neschopnosti drzet vysku, to s GPS nedrzi ani pribliznou pozici (loiter). Kdybych quada nezastavil, tak mi ulitnul (necham jsem ho na loiter odletet cca 80m). To mi na GPS na rovine pripada dost spatny. Pritom kdyz to mam doma pusteny a pripojeny k pocitaci, tak se i v mistnosti pohybuje rozptyl GPS cca +-4m.
Co se tyka vysky, tak ted aktualne je 4 minuty polozeny v pokoji na zemi a uz ukazu vysku 7m
Prikladam fotky, jak mam zakryte baro a jak nainstalovanou GPS. Co se tyka nastaveni desky, tak jsem tam nahral 3.1, udelal kalibraci kompasu a akcelerometru + snizil P slozku (jinak to bylo prestabilizovany). Chtel jsem dneska vyzkouset auto tuning, jenze pri prepnuti na alt hold by mi to behem 2 minut sedlo az na zem
Tusite co s tim?
Co se tyka vysky, tak ted aktualne je 4 minuty polozeny v pokoji na zemi a uz ukazu vysku 7m
Prikladam fotky, jak mam zakryte baro a jak nainstalovanou GPS. Co se tyka nastaveni desky, tak jsem tam nahral 3.1, udelal kalibraci kompasu a akcelerometru + snizil P slozku (jinak to bylo prestabilizovany). Chtel jsem dneska vyzkouset auto tuning, jenze pri prepnuti na alt hold by mi to behem 2 minut sedlo az na zem
Tusite co s tim?
Nechci to hledat, ale někde jsem se dočetl, že tím molitanem by měl být zakryt jen ten barometr a ne "půl" desky ... jestli si dobře pamatuji tak v tom textu bylo, že by neměly být zakryté diody. Jestli má blikání nějaký vliv na barometru netuším .... možná, že se pod molitanem zahřívají, nevím.
Co se toho ulítnutí týče ..... klidně můžu střelit vedle, ale .... odstartoval jsi s aktivní gps? Já bojoval s tím, že po přepnutí na loiter nebo RTL koptéra chtěla odlétnout pryč. Pak jsem sice přeinstalil celý firmware, ale uvědomil jsem si, že jsem skutečně možná odstartovával bez "zaktivované" gps a pak by se ty ústřely daly chápat.
Pokud ale někdo napíše, že bez zaktivované gps nelze odstartovat tak tvrdit, že to jde, nebudu (ale můžu to zkusit
)
Co se toho ulítnutí týče ..... klidně můžu střelit vedle, ale .... odstartoval jsi s aktivní gps? Já bojoval s tím, že po přepnutí na loiter nebo RTL koptéra chtěla odlétnout pryč. Pak jsem sice přeinstalil celý firmware, ale uvědomil jsem si, že jsem skutečně možná odstartovával bez "zaktivované" gps a pak by se ty ústřely daly chápat.
Pokud ale někdo napíše, že bez zaktivované gps nelze odstartovat tak tvrdit, že to jde, nebudu (ale můžu to zkusit
kombat na kopci i s motory :-)
Jen pro jistotu se zeptám na tu černou pěnu. Není to ta vodivá, do které se zapichují integráče při transportu? A je "průfučná"? Já vím, že se to tu omílá furt dokola, ale sichr je sichr 
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Mě se zas dnes děly jiné věci.
První let pohoda, loiter funguje, RTL funguje. Druhý let a RTL probíhal tak, že koptéra přiletěla nad místo startu, ale namísto svislého klesání začala kroužit v čím dál větším náklonu ... nevydržel jsem čekat zda to napálí do země nebo těsně nad zemí srovná.
Aktuálně mám vypnuté to kroužení po zapnutí RTL, takže koptéra jen vystoupá a rovnou se vrací zpět.
Zajímavé bylo, že podobně, tedy s tendencí kroužit, se koptéra chovala i při přepnutí na Loiter.
Netuším kde hledat zradu. Oba lety (první OK, v druhém trable) proběhly v zápětí po sobě.
První let pohoda, loiter funguje, RTL funguje. Druhý let a RTL probíhal tak, že koptéra přiletěla nad místo startu, ale namísto svislého klesání začala kroužit v čím dál větším náklonu ... nevydržel jsem čekat zda to napálí do země nebo těsně nad zemí srovná.
Aktuálně mám vypnuté to kroužení po zapnutí RTL, takže koptéra jen vystoupá a rovnou se vrací zpět.
Zajímavé bylo, že podobně, tedy s tendencí kroužit, se koptéra chovala i při přepnutí na Loiter.
Netuším kde hledat zradu. Oba lety (první OK, v druhém trable) proběhly v zápětí po sobě.
Ne, pena neni vodiva. Zkusil jsem ji sundat a stejne vyska pomalu stejne stale roste 
GPS pred stratum by mela byt fixnuta (pokud to znaci soustavne svitici modra dioda).
To baro me toci nejvic - mam to ted tady na stole se sundanym molitanem, a stejne to porad lehce narusta.
GPS pred stratum by mela byt fixnuta (pokud to znaci soustavne svitici modra dioda).
To baro me toci nejvic - mam to ted tady na stole se sundanym molitanem, a stejne to porad lehce narusta.
GPS svítí modře když do ní jde šťáva, že se našla na zeměkouli dává najevo blikáním zeleně.
Pokud se podivate do výpisu všech parametrů (full parametr list), je to položka check_arming (nebo možná obráceně arming_check) pokud je 1 nepůjde odarmovat pokud neni fix gps. Pokud je 0 je to vypnuto.
Ano, modra na GPS blika, pokud do ni jde stava, zelena sviti, kdyz je fixnuta. Ja myslel modrou na desce arduflyer.
Jinak jsem ted zkusil nekolikrat silne profoknout baro a nechal jsem to tu bezet 20 minut na stole. A voala - odchylka za tu dobu 1m. To asi neni moc normalni. Jinak tu penu na zakrytovani pouzivam tu, ve ktere mi prisel zabaleny motor (GS 2210).
Jinak jsem ted zkusil nekolikrat silne profoknout baro a nechal jsem to tu bezet 20 minut na stole. A voala - odchylka za tu dobu 1m. To asi neni moc normalni. Jinak tu penu na zakrytovani pouzivam tu, ve ktere mi prisel zabaleny motor (GS 2210).
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
pad píše:GPS svítí modře když do ní jde šťáva, že se našla na zeměkouli dává najevo blikáním zeleně.
Mě když nemá signál bliká modře a když se chytla tak modře svítí.
Musím si taky postěžovat jak mě včera deska zazlobila: Zkouším jello efekt, ok vystoupám do výšky držím v pohodě, pak razantněji klesám, v pohodě, když pak ale vyrovnám páčku náklonu dopředu/do zadu, coptéra se nezkučně rychle vrhne směrem odemne pryč :/ musím dát knipl skoro naplno zpět abych si jí vrátil a přistál... víc sem to nezkoušel protože sem se smeknul a zlomil jedno rameno
Tak nevím, mám pocit že novým FW nejsem schopen doladit Loiter. Bere to kramle apod. Jaké máte hodnoty na 3.1 jen tak pro orientaci. Malém jsem si prolétl skrz alo na letišti, kde daleko široko nic není.
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
Mohl by mi prosím někdo poradit jak kalibrovat kompas s letadlem. Už asi dvě hodiny koukám na všechny možný videa na youtube a furt se v těch vašich koptérovejch osách motám. Nejvíc se mi při kalibraci podařilo dostat 9 relevantních dat a to je asi stále málo.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Dneska opet testovaci let a zkouska loiter a auto tuning. Oboje spatny. Auto tuning se z nejakeho duvodu (zatim neobjasneno) po chvilce vypne (coptera se koleba zatim jen do strany). Loiter by mi coptera opet uletla. Cekal jsem pred armovanim dost dlouho, zeleza led primo na gps svitila, ale po prepnuti na loiter se coptera v naklonu tak 30° do strany snazila vzit roha (zdalo se mi jako by se naklon stale lehce zvetsoval) 
Ted stahuji logy a zkusim kouknout, jak GPS uchovavala data.
Co se tyka vibraci, tak prikladam graf akcelerometru - to mi pripada ok. Vyhodnocuju to spravne, ze jsou vibrace minimalni?
Ted stahuji logy a zkusim kouknout, jak GPS uchovavala data.
Co se tyka vibraci, tak prikladam graf akcelerometru - to mi pripada ok. Vyhodnocuju to spravne, ze jsou vibrace minimalni?
Tyrano-cz píše:Mohl by mi prosím někdo poradit jak kalibrovat kompas s letadlem. Už asi dvě hodiny koukám na všechny možný videa na youtube a furt se v těch vašich koptérovejch osách motám. Nejvíc se mi při kalibraci podařilo dostat 9 relevantních dat a to je asi stále málo.
Uchop letadlo a zkus s nic toci (pomalu) ve vsech smerech. Melo by byt jedno zda kalibrujes na coptere nebo na eru.