GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
MaFire

Re: GAMA 2100 - RTF

#811 Příspěvek od MaFire »

opět bych z toho nedělal vědu. Na profil se podíváš a vybereš jednu z nabízených (asi 6) možností ve phoenixu. Váhu si zvážíš a zbytek zde:

Rozpětí:2100 mm
Délka:1230 mm
Plocha křídla:37.3 dm2

s těma simulátorama je to takové že stejně je to tak 50 procent reality. Když uděláš tohle co jsem říkal tak získáš tak 40 procent reality. A pak můžeš strávit hrozného času s nastovováním těch zbývajících 10 procent. Nebo ten čas investovat do trénování. Já volim létání před nastavováním :)
Dalkan
Kontaktovat uživatele:

#812 Příspěvek od Dalkan »

Ahoj,
Najde se někdo z FM a okolí, kdo by mi pomohl sestavit (spíše poradil tipy a triky) na sestavení gamy a její zalétání? Je to kit plus dokoupené nezbytné věci. Přečetl jsem si nejen toto téma, ale raději bych osobní dohled. :)
Díky moc.
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#813 Příspěvek od rampa_mckvak »

Pokud pojedeš podle návodu a přestaneš se bát, tak zjistíš, že není co zkazit.
Co neubrzdíš neukecáš.
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#814 Příspěvek od ZIPP »

Tak se mi dnes podařilo na Gamě 2100 utrhnout ocasní plochy :( . Jelikož s kuličkami nemám až takové zkušenosti tak se musím tady zeptat. Čím to přilepit? Lepidlem na bázi epoxid? Dík za každou dobrou odbornou radu :wink:
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od Bartn »

Můžeš použít Purex Rapid. Schne asi 4- 6 hodin (Purex Standart je suchý za 24 hod.). Purex má tu výhodu, že vypěněním zaplní případná vydrolená místa.
Já používám UHU POR. Je však u něj jen jeden pokus, pokud se nepovede je to skoro na vyhození. Natírají se obě plochy, nechají zavadnout a pak se k sobě přitisknou. Čím větší síla stisku tím líp. Spoj je pružný.
Další možností je použití vteřinového lepidla a aktivátoru. Spoj je však křehký.
Já bych Epoxydová lepidla nepoužíval.
Shora jmenované dostaneš koupit v modelářských prodejnách.
Předpokládám, že když si na RCM zadáš do vyhledávače "oprava EPP"(nebo obdobně) měl by ses dostat k diskuzím, které se na toto téma vedly
Torm

Upevnění ocasních ploch

#816 Příspěvek od Torm »

Chtěl bych požádat o pomoc zkušenější - moje Gama má VOP na dvou dlouhých šroubcích. Je takové upevnění dostačující (příliš tuhé mi nepřijde), nebo je třeba doplnit spoj oboustrankou či střední vteřiňákem?
A druhý dotaz - doporučí mi někdo metodu, jak správně rozhýbat na bublinkoletu panty? Je to můj první model z polystyrénu, takže i otázky jsou začátečnické :)
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od Bartn »

Pokud je VOP připevněna šroubky (lze předpokládat, že se šroubují do matic, třeba i plastových) mělo by to být dostačující. Já takto řešil 3 roky VOP na Minimoa 2000 a nikdy nebyl problém.
Rozhýbání ovládacích ploch uděláš tak, že uvolníš táhlo od serva a chvíli budeš rukou ovládací plochu ohýbat na obě strany až uznáš, že to jde podstatně lehčeji než na začátku.
Torm

#818 Příspěvek od Torm »

Mohl by mi někdo z majitelů vyfotit konce výztuh křídel, zejména zámky pro plastové pojistky? Dík předem :)
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
Jaryn87

#819 Příspěvek od Jaryn87 »

Ahoj, koupil jsem si gamu ve verzi sport a koplet sestavenou, dokonce tam je sucháč na baterku. Jenomze když dam baterku na ten suchač tak musim dovažovat 190g, je to normalní? Nejradši bych to šel vratit. Ale nemuzu dospat rana a udělal jsem kastlik na baterku, tedka ji mam přímo nad servama a stejně jsem dovažoval 40g. Docela jsem z toho zklamanej :-(
EasyStar (osazení Emax), vysílač: Lite4
sechy
Kontaktovat uživatele:

#820 Příspěvek od sechy »

Já ji taky měl, a taky sem dovažoval. Pak jsem dal aku mezi serva, 2200, a myslím že už sem dovažoval jen cca 10g.
jirakus

#821 Příspěvek od jirakus »

Ono záleží jak těžkou baterku máš. Já mám 2200 o hmotnosti 190g, baterku na doraz až k servům,kde končí servo, začíná baterka, a jinak bez závaží.
Jenomže po utržení výškovky jsem musel dát pantíky, nějaká ta kapka vteřiňáku a věř že nějaký ten gram váhy vzadu musíš kompenzovat desítkami gramů vepředu, kde jsem musel poté přidat 20g.
Pokud jsi tedy lepil VOP a SOP na pevno, a s lepidlem to trochu přehnal, určitě musíš na předek dovažovat.
Mě z počátku opravdu stačilo posunout baterii vyříznutím až k servům.
Přílohy
IMAG2518.jpg
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Wormsnake

#822 Příspěvek od Wormsnake »

Ahoj

Budu kupovat GAMA 2100 - KIT včetně motoru a vrtule a chci ji osadit temito servy z HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
(vsech 6 stejnych)

Bracha ted bude kupovat v EU HK ero a ja tam chci koupit ty serva a Vas zkusenych gamistu bych se chtel zeptat co me doporucite abych si jeste koupil aby gama byla po zamontovani serv provozu schopna.

Prijimac uz mam a mam i vario a proudovy senzor.
Motor a regl bych nechal setovy a jestli nebude stacit vymenim. (z nazoru v tomto vlakne se da tusit ze asi kus od kusu nema stejny vykon :D )

Ale nevim jestli nemam treba jeste koupit treba servo prodluzky (kolik a jak dlouhe) a dalsi drobnosti poradte jake drobnosti budu jeste potrebovat.

Mam chut tam dat pro zichr externi SBEC, v game je prej spousta mista takze to tam vleze...

Predem dekuju za vase rady.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Wormsnake

#823 Příspěvek od Wormsnake »

Tak panove gamisti nenechne se prosit co vse budu potrebovat jeste dokoupit abych dostal do vzduchu kitovou gamu?

Mam na EU HK vybrano zatim tohle:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ouse_.html
Serva vsechna stejna

Mozna casem vyztuzim kridla...

Baterku radsi tvrdsi treba pude gama ochotnej nahoru jak si tu mnozi stezovaly...

Sest serv je dost na setovy BEC jistota je kulomet...

Co dalsiho vzit?

Vase nazory na zvolene komponenty?

Ridit to budu Taranisem a FrSky X8R
HB-D8T Brushless
jirakus

#824 Příspěvek od jirakus »

Tak já mám v game vše setové, už 2 roky, a vše v pohodě. Letos jsem dodělal klapky, takže serva HXT 900.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Wormsnake

#825 Příspěvek od Wormsnake »

A jak je to stema klapkama? To jsou na kazde game? Myslim priprava... neco se prorizne osadi serva? Asi se ptam hloupe ale ja ji jeste v prackach nemel?
HB-D8T Brushless
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“