létání s Wild hawkem

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jano
Kontaktovat uživatele:

#811 Příspěvek od Jano »

akurat včera som bol jednemu mlademu zalietavať WH bez uprav nový
a musel som mu šrobovákom /iné sme nemali/vydlabať čumák lebo to bolo ťažké na prdel /z baterii mu trčali len dva články -zvyšok bol v čumáku/
ale polietal si pekne :D
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#812 Příspěvek od Blurcak »

No ja tu 6x5,5 pouzival v kombinaci 480tka+8clanek (original vyztuzeny regl) a dalo se snim docela slusne "akrobatit" spis blbnut. Hlavne letet na zadech se snim dalo
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#813 Příspěvek od Nakadah »

Tak to uz ta 480ka dostava pekny zahul :) uvidis sam ze ten inrunner + 6x4" bude neco uplne jineho. Tah vyrovna hmotnost no spis ji jeste o neco presahne. Nak
feek

#814 Příspěvek od feek »

Mám na vás ještě prosbu(y).
1) Jakou převodovku na WH s původním motorem?
2) Jak udělat vzepětí u WH? Prosím polopaticky:)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#815 Příspěvek od lubo1 »

feek píše:Mám na vás ještě prosbu(y).
1) Jakou převodovku na WH s původním motorem?
2) Jak udělat vzepětí u WH? Prosím polopaticky:)

Vzpetie som tu niekde v tomto vlákne popísal polopaticky......
http://lubo111.rajce.idnes.cz
feek

#816 Příspěvek od feek »

lubo1
Kontaktovat uživatele:

#817 Příspěvek od lubo1 »

feek píše:Já si to masle... To bude dlouhé čtení:( ale díky

V zásade v zkratke...
Vyrežeš z preglejky spojku v tvare otvoreného písmena "V".
Uhol toho V som dal osem st. Preglejka musí byť kvalitná - žiadna bedničkovka.. hrubka cca 4 mm, calková dlžka toho V - cca 6 cm, výška podľa vnutorného priemeru trubky. Môžeš použiť aj 2mm preglejku - dve vrstvy. Hrubku doplníš balzou na hrúbku vnutorného priemeru trubky.
Trubku môžeš použiť tú origo, alebo kúpiť novú uhlíkovú tuším desiatku.
V strede rezneš napolovicu. Ramená toho V obrúsiš do guľata tak, aby šli zasunúť do tej trubky... Do trubky som zasunul ucpávky z balzy - aby sa lepidlo nemohlo roztiecť po trubke. Natrel Véčko Purexom, zatlačil dnu do trubiek. Stred som prelepil izolačkou, aby lepidlo nevytekalo....
Nová trubka je o niečo tenšia ako originál - na každé rameno som na troch - štyroch miestach navinul pár závitov lepiacej pásky, aby išla trubka zasunúť na tesno....
Keby som robil znovu, tak by som ešte asi ovinul okolo tej trubky, v mieste spojky, pár závitov rowingu. Ale kolegom, čo som im to robil to drží bez problémov. Druhá úpravaz neakej preglejky 1-2 mm by som prilepil vymedzovací krúžok fi cca 2 cm do miesta lomenia, aby sa to jednoduchšie skladalo - trubka je kratšia ako dlžka diery v krídle a ak ti újde viac na stranu - je jedno krídlo vyššie.
ďaľšie tie Véčka som robil z plastových spojek od MPJ - tie som prisochal nožom, ale v ponuke som to už roky nevidel - mal som staré zásoby.
feek

#818 Příspěvek od feek »

MYslím že jsem to pochopil. Alespoň budu mít dnes večer co dělat. Ještě mi ale prosím někdo poraďte s tou převodovkou. Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost, takže nemám páru jaký zvolit poměr:(
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#819 Příspěvek od lubo1 »

feek píše:MYslím že jsem to pochopil. Alespoň budu mít dnes večer co dělat. Ještě mi ale prosím někdo poraďte s tou převodovkou. Nemám s tím absolutně žádnou zkušenost, takže nemám páru jaký zvolit poměr:(

to bude origo tlačný pohon? aká vrtuľa, motor, počet článkov.... ?
Prevodovka je ale len zdroj problémov - najlepšia prevodovka - žiadna prevodovka.
feek

#820 Příspěvek od feek »

Motor původní. Převodovku jsem sehnal 4:1 po doporučení vrtule tuším APC 11x9,7 (nejsem si úplně jistý). Je to lopata jak hrom na WH nepoužitelná:( Možná ještě jiná vrtule... Navím. Pokud to nevyjde, tak dám k dispozici:)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#821 Příspěvek od lubo1 »

feek píše:Motor původní. Převodovku jsem sehnal 4:1 po doporučení vrtule tuším APC 11x9,7 (nejsem si úplně jistý). Je to lopata jak hrom na WH nepoužitelná:( Možná ještě jiná vrtule... Navím. Pokud to nevyjde, tak dám k dispozici:)
Ale kde chceš dať tú vrtuľu? na origo pilón za krídlom ti večšia nevojde.
Ak chceš do čumáku, potom áno...
Prevodovka je na .... za cenu prevodovky kúpiš obežku s reglerom... Prevodovka ti len prinesie problémy a v spojení so 400kou nemá žiaden zmysel.
Večšia vrtuľa má večšiu účinnosť... čiže tu niečo získaš, ale v každej prevodovke sú ztraty... Pridá ti váhu. Treba sa o ňu starať, mazať. Ak dáš plastovú + veľkú vrtuľu, pri prudkom rozbehu a prudkom brzdení očešeš prevody. Ak dáš 10-12, bol problém so sklopením vrtule. Ak kúpiš neakú planetovku - je dosť ťažká a drahá. Ak použiješ vysokootáčkový motor + prevod - životnosť jedna sezóna... Ešete že sú obežky.
feek

#822 Příspěvek od feek »

Hmmm. Takže kdo chce převodovku 4:1? :D
Blurcak
Kontaktovat uživatele:

#823 Příspěvek od Blurcak »

a jeste dalsi dotaz 2s nebo 3s? Ten inruner sem tam nedal, mrskl sem tam tuhle mrsku BMA2212-6. Na zkousku sem tam vrazil Zippy-h 3s 2200 takze vyvazeni widlaka bylo znacka ideal. Jen nevim jestli to neni na APC 6x4 moc :)
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#824 Příspěvek od lubo1 »

Tak musím pochváliť kolegu Robotmz.....
Dnes sme si boli poobede polietať. Krásne slnečno, na oblohe trošku mliečny opar, vietor J až Z, slabý... Stúpal s WH asi 3 minúty (origo pohon a aku) a naplachtil na jeden záťah cca 45 minút...
Ja som za ten čas s VSO stúpal 4x :oops: a po poslednom stúpaní mi pípal vysielač (kontrola pred letom ??....) že mám slabé TX aku...
Ja sa na to vy.... :lol:
robotmz

#825 Příspěvek od robotmz »

a zrejme deň predtým /sobota/ keď ti bola zima by to bolo rovnako :) :) :) :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“