Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
chastra
Kontaktovat uživatele:

#826 Příspěvek od chastra »

Už se taky nějakou doubu zakusuju do desky když slyšim slovo Č....P.....

Hale nevim jestli nekde na netu najdeš celní sazebník ale:
.....
Položka č.1 Pol. Cel. Sazebníku: 8543709099
.....

Todle číso by si v něm našel a označuje právě to, podle čeho ti to celníci vyměřili. V minulí práci jsem tenhle sazebník měl v ruce, bohužel jsem si ho v knižní podobě neznárodnil :?
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#827 Příspěvek od Doktor »

chastra píše:Už se taky nějakou doubu zakusuju do desky když slyšim slovo Č....P.....

Hale nevim jestli nekde na netu najdeš celní sazebník ale:
.....
.....

Todle číso by si v něm našel a označuje právě to, podle čeho ti to celníci vyměřili. V minulí práci jsem tenhle sazebník měl v ruce, bohužel jsem si ho v knižní podobě neznárodnil :?

Číslo 8543709099 sem v celním sazebníku nenašel!!!, ale číslo 85437090 patří do kapitoly 8543 - "Elektrické stroje a přístroje s vlastní individuální funkcí, jinde v této kapitole neuvedené ani nezahrnuté" a označuje věc jako "ostatní" s celní sazbou 3,7%.

>lukypav

Nicméně jak dementní celník stanovil svojí cenu na trojnásobek ceny doložené! mi hlava jaksi nebere. Asi se mu to rádio zdálo až moc hezký na to, že by mělo stát 28$. Tak si řek dáme ho za "trojku". Hnus a ještě jednou hnus.

Určitě tu dával "Drondys" někde odkaz jak postupovat při nesouhlasu s vyměřením DPH (cla). Myslim ale, že z těch kokotů se s Tebou asi bavit nikdo nebude. Ale určitě bych to zkusil. Stanovit cenu na trojnásobek ceny doložené výpisem z platební transakce už mi příde že si z lidí dělají tak "trochu" prdel.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#828 Příspěvek od Doktor »

Papir píše:
Doktor píše:Stejně nějak nechápu proč mam platit české poště 22,- za složenku jejímž adresátem je česká pošta. Pošta si nechá zaplatit to, že si sama sobě pošle peníze. :roll:

Jenže pošta pořád urputně tvrdí, že je to za složenku, kterou je placeno DPH poštou směrem k celníkům. Takže sama sobě ne, ale tak jako tak to na 99% platí hromadně a převodem. :roll:

Tak mi to nedalo a optal se na info ČP.

"Dobrý den,
je-li k zásilce připojena poštovní poukázka A pro výběr cla, pak plátce hradí standardní cenu za poukázku dle Ceníku (do 5000 je to 22 Kč).
Při úhradě byste měl obdržet ústřižek (jako při běžné platbě).

S pozdravem

Eva Šindlerová
Informační pracoviště "

Tak si vyber. To je stylem hlava neví co dělá prdel. Takže podle téhle paní já platim poště za to, že si sama sobě pošle peníze. Slušný.

Jinak dneska mi dorazil druhej balík předanej k celnímu řízení 20.4.. Fascinuje mi to, že zaplatim 3 věci (DPH, JSD + 22,-) a ani na jednu zaplacenou částku nedostanu od nikoho žádnej doklad o zaplacení.
coro

#829 Příspěvek od coro »

SuperMUF píše:---
v právním státě jistě ano, v CZ ne ... on totiž úředník může naprosto cokoliv bez nejmenšího strachu z jakékoliv osobní odpovědnosti ...
----..

CZ je v EU. Keby sa niekto do toho naozaj pustil, možno by našiel nejaké práva, akože občanov EU všeobecne...
Ale kto podpísal plnú moc, ten nič. To je ako podpísať úžernícku doložku k zmluve,
Pardon, volá sa to rozhodcovská..
chastra
Kontaktovat uživatele:

#830 Příspěvek od chastra »

Doktor píše:....
Jinak dneska mi dorazil druhej balík předanej k celnímu řízení 20.4.. Fascinuje mi to, že zaplatim 3 věci (DPH, JSD + 22,-) a ani na jednu zaplacenou částku nedostanu od nikoho žádnej doklad o zaplacení.

Teďka nevim kterej je to zákon, ale neměli by nad 50kč vystavovat daňový doklad automaticky? Jestli tak neučiněji, tak porušujou tento zákon. Já to snad pudu najít :-D
lukypav

#831 Příspěvek od lukypav »

Tak jsem poslal dopis na Celní správu.Že celník určil svoji cenu, na to má asi nárok.Ale výše DPH vůbec nesouhlasí s jím stanovenou cenou.Jak to počítají, bych rád věděl.Není to u mně první případ.
cbdave

Je to normální?

#832 Příspěvek od cbdave »

Mě dorazil na českou poštu balík z HC na začátku měsíce dubna cca 3.4.2011 Dodnes mi nepřišlo vůbec oznámení o příchozí zásilce. Včera jsem tam volal, ta zásilka je stále nepřijatá, nemá české číslo. Pod číslem co mám z HC ji tam ale vedou. Všechno jsem jim tam už poslal, paypal, objednávku, plnou moc. Není přeci možné, že ji tam mají a ještě to nemá za 2 měsíce ani české číslo.
Díky za info. Dave
koulinek
Kontaktovat uživatele:

Re: Je to normální?

#833 Příspěvek od koulinek »

cbdave píše:Mě dorazil na českou poštu balík z HC na začátku měsíce dubna cca 3.4.2011 Dodnes mi nepřišlo vůbec oznámení o příchozí zásilce. Včera jsem tam volal, ta zásilka je stále nepřijatá, nemá české číslo. Pod číslem co mám z HC ji tam ale vedou. Všechno jsem jim tam už poslal, paypal, objednávku, plnou moc. Není přeci možné, že ji tam mají a ještě to nemá za 2 měsíce ani české číslo.
Díky za info. Dave

To právě v dnešní době je možné úplně normálně :/ Co jim trvá měsíc i déle na tom zaevidovat příchozí balík, který byl celníkem označen k uskladnění. Ono posílat doklady k zásilce předem si myslim že je i tak trochu zbytečné a myslím si že maily kde není v předmětu ono skladové číslo a podací číslo zásilky zcela úspěšně ignorují. Navín očividně ani nedodržují pořadí příchodu zásilek a vyřizují je jak je zrovna napadne.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od strycArtus »

chastra píše:
Doktor píše:....

Teďka nevim kterej je to zákon, ale neměli by nad 50kč vystavovat daňový doklad automaticky? Jestli tak neučiněji, tak porušujou tento zákon. Já to snad pudu najít :-D

Daňový doklad není dokladem toho, že bylo něco zaplaceno.
Každým pádem by měli vystavit doklad o přijetí platby a určitě by měl každý dostat rozpis toho co zaplatil.
kesi
Kontaktovat uživatele:

#835 Příspěvek od kesi »

Tak už někdo zašlete na kompetentní místo, třeba ředili ČP tohle vlákno, ať vidí, jak nás serou!
Škoda, že nemůžeme vypovědět naráz služby ČP. :evil:

[img]http://kesi1n.sweb.cz/Smajlíci/Pozitivní/309485.gif[/img] [img]http://kesi1n.sweb.cz/Smajlíci/Pozitivní/309485.gif[/img] [img]http://kesi1n.sweb.cz/Smajlíci/Pozitivní/309485.gif[/img]
Drondys

#836 Příspěvek od Drondys »

lukypav píše:14.4.2011 zásilka převzatá celnicí.21.4. odeslána žádost o zaslání potřebných dokladů.Obratem jsem to poslal.13.5. přišla zásilka domů.Jedna se o RC vysílač-volantovku.Doložená cena dle PayPal 53.04USD.Z toho poštovné 25,18USD.Je tedy jasné, že se jedná o zásilku v hodnotě menší než 22Eur.S balíkem přišel mimo jiné i doklad z celnice. Celník si určil svoji cenu. Pak vypočítal cosi čemu nerozumím Prosím znalce , může mně to někdo vysvětlit?

Přikládám opis Sdělení o propuštění do volného oběhu.Mám to v pdf, nevím jak to sem dát.

Seznam zboží ke sdělení č . 11CZ . . . . . Strana : 1

Popis zboží :
Fak.cena : 891 Původ : HK preferencce : 100 Cel. Hodnota : 891
Cla : 0 SPD 0 Vedl.V. 141 DPH: 206,40
-----------------------------------------------------------------------------Položka č. 2 Pol. Cel. Sazebníku: 8543709099
Popis zboží :
Fak.cena : 2104 Původ : HK Preference : 100 Cel. Hodnota : 2104
Cla : 0 SPD: 0 Vedl.V. : 332 DPH 487,20
Celkem poplatky za položku : 487,20
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zboží propuštěno do volného oběhu.
Datum přijetí celního prohlášení : 2011.05.08
Zboží uvedené v připojeném seznamu pod pol : 1 - 2
Celní hodnota celkem : 2995, - Kč
Clo : 0, - Kč
SPD : 0, - Kč
DPH : 693,60 - Kč
Celní dluh celkem : 693,60 - Kč
Způsob platby (kod) : H

Snad je to srozumitelné.

Žádný rozbor k tomu nemá smysl dělat. Pokud to nesouhlasí s dokumenty, které máš k nákupu a které jsi jim poskytl patrně byla stanovena cena ze strany celního úředníka, ale přesto mohlo dojít k chybě. Důvod proč se tak stalo i další podrobnosti k tomu se můžeš dozvědět na základě dotazu emailem přímo na celním úřadě a případná náprava nesprávně stanoveného DPH může být učiněna ovšem pouze na základě odvolání. Informaci o tom kam se odvolat najdeš viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud dospějete k názoru, že DPH bylo stanoveno nesprávně kde je uvedena i kontaktní adresa.
Drondys

#837 Příspěvek od Drondys »

SuperMUF píše:existuje nějaký legislativně správný opravný prostředek proti nesprávně vyměřenému CLU a DPH ?

Odvolat se proti nesprávně stanovené DPH můžeš přímo na celním úřadě viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud dospějete k názoru, že DPH bylo stanoveno nesprávně kde je uvedena i kontaktní adresa.

PS: Informace vždy hledejte v úvodním příspěvku tohoto tématu. Tam je uvedeno vše podstatné.
Drondys

#838 Příspěvek od Drondys »

Doktor píše:Jinak dneska mi dorazil druhej balík předanej k celnímu řízení 20.4.. Fascinuje mi to, že zaplatim 3 věci (DPH, JSD + 22,-) a ani na jednu zaplacenou částku nedostanu od nikoho žádnej doklad o zaplacení.

Pokud jsi jim nepodepsal a ani nepodepíšeš plnou moc pak není důvod, abys jim platil DPH ani za JSD ani za tu takzvanou složenku. ČP není správcem daně, nic ti neprodává a pokud nemá podepsanou plnou moc není oprávněna účtovat DPH ani JSD a ani tu složenku a přitom není oprávněna ani odmítnout vydání zásilky. Pokud tak učiní dopustí se porušení zákona a v takovém případě si zajdi za vedoucí pošty, nechej si napsat oficiální důvod odmítnutí a pak podej podnět ČOI viz tento odkaz nebo ČTU viz tento odkaz případně pokud máš dobrého právníka a chuť se soudit pak podej přímo žalobu na ČP.

Pokud jsi plnou moc ČP již podepsal a nechceš ji odvolat nebo ji podepíšeš a chceš rozpis za co platíš pak si ho vyžádej. Zajdi za vedoucí pošty, reklamuj nevydání rozpisu platby a nechej si od ní napsat a podepsat oficiální důvod proč ti nebyl poskytnut a pak podej podnět ČOI viz tento odkaz nebo ČTU viz tento odkaz a žádej nápravu věci.
Drondys

Re: Je to normální?

#839 Příspěvek od Drondys »

cbdave píše:Mě dorazil na českou poštu balík z HC na začátku měsíce dubna cca 3.4.2011 Dodnes mi nepřišlo vůbec oznámení o příchozí zásilce. Včera jsem tam volal, ta zásilka je stále nepřijatá, nemá české číslo. Pod číslem co mám z HC ji tam ale vedou. Všechno jsem jim tam už poslal, paypal, objednávku, plnou moc. Není přeci možné, že ji tam mají a ještě to nemá za 2 měsíce ani české číslo.
Díky za info. Dave

To by nebylo možné pouze tehdy pokud by v tom měli pořádek a řád včetně kvalitního informačního systému, se kterým by bez problému ve kterékoli fázi zpracování zásilky mohli dát informaci v jakém stavu je záležitost ohledně zásilky včetně data kdy bude předložena k celnímu řízení s přesností +/- pár dnů. Jenže to by museli mít pracovníky, kteří opravdu vědí co dělají a ne převážně jen samé zmatené brigádníky nad nimiž jen lomí ruce zcela neschopné vedení. Takže to možné je díky tomu, že v tom mají naprostý nepořádek vzhledem ke spoustě neznalých pracovníků a nejen brigádníků, kteří vůbec pořádně nevědí co a jak udělat správně. Nadřízení jsou naprosto neschopní vydávat ani sledovat dodržování příkazů vedoucích k odstranění tohoto chaosu a sami k němu spíše dopomáhají. Výsledkem je chaos a neschopnost stanovit datum předložení k celnímu řízení v předchozích fázích procesu zpracování zásilky počínaje převzetím zásilky ze strany ČP. V daném stavu je tedy nutné považovat každou zásilku, která projde za prokazatelný zázrak a každou takovou událost hlásit Vatikánu. :wink: :D
Drondys

#840 Příspěvek od Drondys »

kesi píše:Tak už někdo zašlete na kompetentní místo, třeba ředili ČP tohle vlákno, ať vidí, jak nás serou!

Obávám, že v ČP v současné době není žádná skutečně kompetentní osoba a jsou tam pouze osoby, které se za kompetentní jen vydávají. Na kohokoli v ČP v tomto ohledu tedy nemá moc smysl se obracet. Je potřeba se obracet na jiné orgány jako ČOI viz tento odkaz nebo ČTU viz tento odkaz a v krajním případě i na soud se žalobou.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“