FrSky X10 Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiri

Re: FrSky X10 Horus

#826 Příspěvek od Jiri »

Sketchup je zdarma a naučí se ho během půl dne. Nakreslenou krabićku mám na G-RX6
Tady máš nakreslené krabičky na RX4R:https://www.thingiverse.com/thing:4321265 nebo https://www.thingiverse.com/thing:4133802, RX6R https://www.thingiverse.com/thing:4321224
Už jen sehnat někoho s tiskárnou
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
corsair
Kontaktovat uživatele:

#827 Příspěvek od corsair »

Jiri píše:Sketchup je zdarma a naučí se ho během půl dne. Nakreslenou krabićku mám na G-RX6
Tady máš nakreslené krabičky na RX4R:https://www.thingiverse.com/thing:4321265 nebo https://www.thingiverse.com/thing:4133802, RX6R https://www.thingiverse.com/thing:4321224
Už jen sehnat někoho s tiskárnou

Díky moc za odkazy, kamoše s tiskárnou mám, včera jsem mu podlal odkaz který jsem uváděl a dnes už mám vytištěno
Baryk

#828 Příspěvek od Baryk »

Nevím už, kde jsem to četl. Pisatel tam psal, že má v letadle napěťové čidlo a na obrazovce telemetrie ve vysílači se mu zobrazuje napětí každého článku baterie. Když je napětí článků nad nastavenou kritickou mezí, tak je zobrazováno v číselné hodnotě zelenou barvou. Klesne-li napětí pod nastavenou mez, tak se zelená barva změní na červenou. Víte někdo, jak to nastavit? Mě nic nenapadá, což je škoda. Při poklesu napětí článku pod nastavenou mez mi to oznámí vysílač hláškou. Vidět to i na obrazovce změnou barvy by bylo fajn.
Baryk

#829 Příspěvek od Baryk »

Vzpomněl jsem si, kde jsem to četl. Bylo to na Frsky forum. Pisatel na můj dotaz nereaguje.

jarda19 píše: ↑
úte 23. úno 2021 21:25:24
Proč si nenecháš zobrazovat všechny články na obrazovce přímo za letu ???Já to tak mám všechny články mi svítí zeleně a ukazují napětí, když kterýkoliv článek klesne pod nastavené napětí tak zčervená (pro rychlý přehled) a baba mi zahlásí napětí.
Když odchází jeden článek tak při plném plynu to udělá, ale když stáhnu plyn na 3/4 tak zase zezelená a já spokojeně lítám dál. A nabíječka při měření odporu samozřejmě u toho článku píše větší odpor než ostatní.
prikrylm

#830 Příspěvek od prikrylm »

Podle mě se tohle "naklikat" nedá, ale jistě existuje hotový LUA, který stav baterií takto ukazuje - chvilku jsem hledal, ale zatím nenašel.
Na druhou stranu, na co mi je stav všech článků, když mě zajímá ten nejslabší? A dívat se za letu na obrazovku a zkoumat volty? Jako určitě TO vypadá efektně, ale nestačí zahlásit napětí (nebo něco) pro nejnižší článek?

Osobně používám jednoduché "píp" pro jednu úroveň napětí nejslabšího článku (jako že "už moc energie nezbývá" - kolem 3,7) a "baterie je vybitá" při 3,3V - v zátěži.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Misel

#831 Příspěvek od Misel »

Před měsícem jsem koupil starší vysílač Horus X10 s OpenTX a Betu 1400. Je to moje první letadlo i vysílač. S letadlem jsem neměl problém s jeho sestavením. Neřešitelným problémem se ukázalo napípání tohoto ledadla do vysílače. Na netu jsem pročetl plno rad, jak na OpenTX. Je to pro mne španělská vesnice, nejsem schopen to pochopit. Věřím, že mezi vámi se nejde někdo, kdo mi zašle postup, jak toto letadlo napípat do vysílače, nebo mi zašle soubor do companionu s nastavením tohoto letadla. Prosím. Děkuji.
chorche

#832 Příspěvek od chorche »

Popravde, u tak jednoducheho modelu to snad neni potreba posilat. Bud pridas pomoci pruvodce - zde vyberes jestli mas kridelka na jednom nebo samostatnych kanalech.
A nebo vlozis vychozi model kde v mixeru, pokud mas kridelka na dvou ruznych kanalech (doporucuju) jen zkopirujes radek na prislusny kanal.

Mimochodem - OpenTX je mrtve, zvazoval bych prehrati radia na EdgeTX
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
Misel

#833 Příspěvek od Misel »

Na vysílači založit nový model jsem pochopil a udělal. Nemám problém na vysílači omezit - nastavit maximální výchylky směrovky, výškovky a křidélek. Nevím, jak a kde nastavit, aby se na křidélkách (mám každé na jiném kanále) výchylky nevychylovaly na obou křídlech při zatáčení stejnou výchylkou – proti sobě. Jedno dolů druhé nahoru.
chorche

#834 Příspěvek od chorche »

Udelas revers toho kanalu v Outputech (vystupech) - vybertes konkretni kanal, das EDIT a nasledne jej reverzujes(invertujes).

mam radio v anglictine (a navic uz s EdgeTX) takze v cestine a na OpenTX se popis muze mirne lisit, ale logika je stejna
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
blesk
Kontaktovat uživatele:

#835 Příspěvek od blesk »

Variant je víc, ještě můžeš třeba v mixéru dát zisk z +100% na -100% a udělá ti to to samé.
prikrylm

#836 Příspěvek od prikrylm »

Docela doporučuju nastavit mixer "logicky správně" - páka doprava nebo nahoru a řídící plocha doprava nebo dolů jsou kladné výchylky - a v případné opačných výchylek na modelu reverzovat v obrazovce serv.
Tedy levé křidélko bude mít +100% (nebo +X) pohybu páky (či vstupu) ovládajícího křidélka a pravé -100% vstupu na křidélka. Pokud se budou křidélka pohybovat jinak tak korigovat ve zmíněné obrazovce serv. Pak budou fungovat i diferenciace křidélek a jiné závislé věci...

Optimální je pak poohlédnout se po někom v okolí, kdo už měl s OTX, či ETX co do činění. :)
Zenair

#837 Příspěvek od Zenair »

Možná bude dobré vyplnit odkud jsi. Pak se jistě najde někdo, kdo to bude schopen ukázat přímo s rádiem. Nejlepší je to opravdu přímo vidět.
Btw. máš nainstalovaný Companion?
HONZIK 22

#838 Příspěvek od HONZIK 22 »

Pisatel pise.,....jak toto letadlo napípat do vysílače, nebo mi zašle soubor do companionu s nastavením tohoto letadla. Prosím. Děkuji....
Misel

#839 Příspěvek od Misel »

Zenair píše:Možná bude dobré vyplnit odkud jsi. Pak se jistě najde někdo, kdo to bude schopen ukázat přímo s rádiem. Nejlepší je to opravdu přímo vidět.
Btw. máš nainstalovaný Companion?

Bydliště jsem doplnil. Koho znám jsou důchodci, jako já. Nikdo z nich však nemá počítačový vysílač Frskay s OTX.
Můj vysílač má češtinu. Od toho co jsem ho koupil říkal, že byl zakoupen RCStudiu. Nákup byl přes RC Bazar.
prikrylm

#840 Příspěvek od prikrylm »

Tak zkus model z přílohy.
Kanály - levé křidélko, výškovka, plyn, kormidlo, pravé křidélko
SF - "chytrý" zámek plynu - přepínač nahoru (od země), zamknuto, odemkne se pokud se dá "dolů" + plyn musí být na minimu.
SC - dva letové režimy, každý s vlastním trimem výškovky (ostatní trimy jsou společné)
Dvoje stopky - první měří čas od prvního použití motoru (plynu), druhé proporcionální čas podle intenzity plyny (v podstatě spotřeba)

Je potřeba spárovat přijímač (pokud už není) a zkusit výchylky řídících ploch kdyby se některá hýbala obráceně otočit v menu "serva".
Přílohy
x10Letadlo.zip
(686 bajtů) Staženo 65 x
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“