Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
-
HONZIK 22
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo
To jsou ale ale krasne karciogeny. Normalne citim ten kour.
pepin píše:Dnes vylezlo slunicko a venku nádherně. Ale to jsou ted pořád nějaký ty vánoční povinnosti
Parada
Mozes nam nadiktovat tvoju presnu adresu a kedy nie je nikto u vas doma ?
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Dneska to počasí bylo úplně nahouby, sluníčko, bezvětří, -4°C,... člověk neměl na co svádět nepovedené přistání 
-
HONZIK 22
Jeste nesestreleny Ukrajinec?
blesk píše:Dneska to počasí bylo úplně nahouby, sluníčko, bezvětří, -4°C,... člověk neměl na co svádět nepovedené přistání
U nás bylo dnes celý den zamračeno, ale ještě že tak, měli jsme s manželkou naplánovaný běžky, ale jak jsem od pátečního večera běhal okolo uzení tak jsem se dnes ráno probudil už naprosto dobitej, běžky vzdal a celý den nakonec proválel v posteli.
HONZIK 22 píše:Jeste nesestreleny Ukrajinec?
Jednou sestřelený, tak 5 let zpět. Dělal jsem průlet kolem břehu rybníka a kolega si nevšiml a zrovna to hodil do luftu. Tak jsem měl ohlodané jedno ucho, směrovku, výškovku,... ...a už jsem plaval...
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Ve středu jsme byli zase v hale. Moc se nedařilo, podařilo se mi Click 21 zaseknout vrtulí do hrany hliníkový izolace roury plynovýho sálavýho topení, naštěstí vypnutýho. A to tak, že ať jsem hejbal vším co na modelu je, dolů se mu nechtělo. Motorem to taky nešlo, prostě se odmítal hnout. Výška přes 6 metrů, nikde nic na sešťouchnutí dolů. Tak ho zkusil kolega Petr shodit svým Clickem 21.
První taran odnesla aerodynamická brzda na křidýlku, druhej taran kousek výškovky. Naštěstí se ale Click 21 uvolnil a přistál jsem s ním. Stačilo nasadit vrtuli na unášeč, polepit vteřiňákem výškovku a mohl jsem znova letět. Zajímavý je, že chybějící brzda na jednom křidýlku neměla na let sebemenší vliv. Otázka je, jestli ty brzdy vůbec nějakej vliv mají...
První taran odnesla aerodynamická brzda na křidýlku, druhej taran kousek výškovky. Naštěstí se ale Click 21 uvolnil a přistál jsem s ním. Stačilo nasadit vrtuli na unášeč, polepit vteřiňákem výškovku a mohl jsem znova letět. Zajímavý je, že chybějící brzda na jednom křidýlku neměla na let sebemenší vliv. Otázka je, jestli ty brzdy vůbec nějakej vliv mají...
- Luboš ZLÍN
- Kontaktovat uživatele:
Když se to zašprtne pod stropem v síti 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SP_4Dgqqkls[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SP_4Dgqqkls[/youtube]
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Rok cca 2002, kladenská hala 
jyrry.webnode.cz
Celeron píše:Zajímavý je, že chybějící brzda na jednom křidýlku neměla na let sebemenší vliv. Otázka je, jestli ty brzdy vůbec nějakej vliv mají...
Už si přesně nepamatuji k jakému závěru jsem tehdy ohledně brzd na Cliku došel, určitě jsem s nimi létal, nic méně co si pamatuji naprosto přesně, clik mi pořád zatáčel k jedné straně a ndařilo se mi to vyřešit vyosením motoru, nebo trimem směrovky, při ruzných rychlostech se to pak chovalo vždy jinak.
Mimo jiné jsem právě i zkoušel sundat z jedné poloviny křídla brzdu ale na zatáčení to žádný vliv nemělo, stáčel se mi i za tou chybějící brzdou. Myslím, že ty brzdy mají vliv na to, že když vezmeš za plyn, tak to ero tak rychle nevystřelí dopředu, nebo nad určitou rychlost ho už rychleji nepustí, určitě bude ale záležet jestli létáš 100g clika, nebo 150g clika a v jak veliké hale.
Já jsem letos začal na venkovních modelech větronu s kterými létám v podstatě základní halovou akrobacii v sestupných obratech a výkrutech na doby méně otevřené buterfly a je to znát že nad určitou rychlost už model nezrychluje, výkruty na doby zase nejsou na tak dlouhé dráze ---ten let je pak takovej trochu víc rychlostně ucelenej, respektive jak rychle ero padá po čumáku dolu, určuje celkovou rychlost těch obratu--toliko teorie o kterou se v praxi pokoušim---s buterfly--brzdama dolu jsem pomalejší, mohu tedy i zbytek zaletět pomaleji---při pomalejšim letu do toho ale venku bohužel zase hodně kecá vítr a termika.
PS: v hale se na soutěžích aby do toho nekecala termika vypíná topení a je to opravdu sakra znát, u nás v hale jsem nikdy nezaletěl sestavu lépe než na soutěži.
Dnes bylo u nás krásně, skoro bezvětří, a tak jsem jel vyzkoušet dva z vánočních dárků 
Bunda hřála až moc (bylo asi 8°C) a rukavice fungovaly jak měly; byl jsem hlavně zvědav, jak se mi s nimi bude palcově řídit. A dobrý je to
Bunda hřála až moc (bylo asi 8°C) a rukavice fungovaly jak měly; byl jsem hlavně zvědav, jak se mi s nimi bude palcově řídit. A dobrý je to
jyrry.webnode.cz
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
To jseš zimní lítač? Zásadní chyba je mít v zimě kovový páčky na TX. U palcovek to sice tolik nevadí ale u pultovky to zebe jako sfiňa. A pultovka musí mít další zimní doplněk, područky z pěnovky. Pak stačí tenký pletený rukavice co si berou chirurgové pod latexovky nebo vinilovky a ani není třeba jim stříhat prsty.
24-25.12. bylo fakt hezky, takže jsem neodolal a v mrazovém údolí "zamilca", zkoušel hledat termiku. No.. nic moc jsem tam nenašel, ale stejně jsem jen zkoušel jak to* éro hodit výš. Furt TO* hážu nějak blbě... Akorát teda posledním pokusem jsem štrejchnul o sníh. Bohužel byl dost zmrzlý a křídlo to tak nějak nerozchodilo. Tož mám zase co dělat... Při nejhorším bude torzo k prodeji. Ne, nějak to* polepím.. do 300g se vlezu i když tam naliju spoustu lepidla. 
----
* stará obouchaná Maia
----
* stará obouchaná Maia
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Celoroční. Lítám když chci a je hezky.Celeron píše:To jseš zimní lítač?
Nevadí, nikdy jsem necítil studené páčky dřív než mi prokřehly prstyCeleron píše: Zásadní chyba je mít v zimě kovový páčky na TX. U palcovek to sice tolik nevadí...
jyrry.webnode.cz
Od těch kovovejch páček ?jyrry píše:Nevadí, nikdy jsem necítil studené páčky dřív než mi prokřehly prsty