Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo

#826 Příspěvek od HONZIK 22 »

To jsou ale ale krasne karciogeny. Normalne citim ten kour.
Miro_V

#827 Příspěvek od Miro_V »

pepin píše:Dnes vylezlo slunicko a venku nádherně. Ale to jsou ted pořád nějaký ty vánoční povinnosti :D

Parada :)

Mozes nam nadiktovat tvoju presnu adresu a kedy nie je nikto u vas doma ? :wink: :lol:
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
blesk
Kontaktovat uživatele:

#828 Příspěvek od blesk »

Dneska to počasí bylo úplně nahouby, sluníčko, bezvětří, -4°C,... člověk neměl na co svádět nepovedené přistání :D
Přílohy
320240795_1501606453694033_7491730100047735272_n.jpg
HONZIK 22

#829 Příspěvek od HONZIK 22 »

Jeste nesestreleny Ukrajinec?
pepin

#830 Příspěvek od pepin »

blesk píše:Dneska to počasí bylo úplně nahouby, sluníčko, bezvětří, -4°C,... člověk neměl na co svádět nepovedené přistání :D

U nás bylo dnes celý den zamračeno, ale ještě že tak, měli jsme s manželkou naplánovaný běžky, ale jak jsem od pátečního večera běhal okolo uzení tak jsem se dnes ráno probudil už naprosto dobitej, běžky vzdal a celý den nakonec proválel v posteli.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#831 Příspěvek od blesk »

HONZIK 22 píše:Jeste nesestreleny Ukrajinec?

Jednou sestřelený, tak 5 let zpět. Dělal jsem průlet kolem břehu rybníka a kolega si nevšiml a zrovna to hodil do luftu. Tak jsem měl ohlodané jedno ucho, směrovku, výškovku,... ...a už jsem plaval... :-D
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#832 Příspěvek od Celeron »

Ve středu jsme byli zase v hale. Moc se nedařilo, podařilo se mi Click 21 zaseknout vrtulí do hrany hliníkový izolace roury plynovýho sálavýho topení, naštěstí vypnutýho. A to tak, že ať jsem hejbal vším co na modelu je, dolů se mu nechtělo. Motorem to taky nešlo, prostě se odmítal hnout. Výška přes 6 metrů, nikde nic na sešťouchnutí dolů. Tak ho zkusil kolega Petr shodit svým Clickem 21.
První taran odnesla aerodynamická brzda na křidýlku, druhej taran kousek výškovky. Naštěstí se ale Click 21 uvolnil a přistál jsem s ním. Stačilo nasadit vrtuli na unášeč, polepit vteřiňákem výškovku a mohl jsem znova letět. Zajímavý je, že chybějící brzda na jednom křidýlku neměla na let sebemenší vliv. Otázka je, jestli ty brzdy vůbec nějakej vliv mají... :)
Luboš ZLÍN
Kontaktovat uživatele:

#833 Příspěvek od Luboš ZLÍN »

Když se to zašprtne pod stropem v síti :-)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=SP_4Dgqqkls[/youtube]
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#834 Příspěvek od jyrry »

Rok cca 2002, kladenská hala :-)
Přílohy
P61_v_siti.jpg
jyrry.webnode.cz
pepin

#835 Příspěvek od pepin »

Celeron píše:Zajímavý je, že chybějící brzda na jednom křidýlku neměla na let sebemenší vliv. Otázka je, jestli ty brzdy vůbec nějakej vliv mají... :)

Už si přesně nepamatuji k jakému závěru jsem tehdy ohledně brzd na Cliku došel, určitě jsem s nimi létal, nic méně co si pamatuji naprosto přesně, clik mi pořád zatáčel k jedné straně a ndařilo se mi to vyřešit vyosením motoru, nebo trimem směrovky, při ruzných rychlostech se to pak chovalo vždy jinak.

Mimo jiné jsem právě i zkoušel sundat z jedné poloviny křídla brzdu ale na zatáčení to žádný vliv nemělo, stáčel se mi i za tou chybějící brzdou. Myslím, že ty brzdy mají vliv na to, že když vezmeš za plyn, tak to ero tak rychle nevystřelí dopředu, nebo nad určitou rychlost ho už rychleji nepustí, určitě bude ale záležet jestli létáš 100g clika, nebo 150g clika a v jak veliké hale.

Já jsem letos začal na venkovních modelech větronu s kterými létám v podstatě základní halovou akrobacii v sestupných obratech a výkrutech na doby méně otevřené buterfly a je to znát že nad určitou rychlost už model nezrychluje, výkruty na doby zase nejsou na tak dlouhé dráze ---ten let je pak takovej trochu víc rychlostně ucelenej, respektive jak rychle ero padá po čumáku dolu, určuje celkovou rychlost těch obratu--toliko teorie o kterou se v praxi pokoušim---s buterfly--brzdama dolu jsem pomalejší, mohu tedy i zbytek zaletět pomaleji---při pomalejšim letu do toho ale venku bohužel zase hodně kecá vítr a termika.

PS: v hale se na soutěžích aby do toho nekecala termika vypíná topení a je to opravdu sakra znát, u nás v hale jsem nikdy nezaletěl sestavu lépe než na soutěži.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#836 Příspěvek od jyrry »

Dnes bylo u nás krásně, skoro bezvětří, a tak jsem jel vyzkoušet dva z vánočních dárků :-)
Bunda hřála až moc (bylo asi 8°C) a rukavice fungovaly jak měly; byl jsem hlavně zvědav, jak se mi s nimi bude palcově řídit. A dobrý je to :-)
Přílohy
20221225_144602.jpg
20221225_141828.jpg
jyrry.webnode.cz
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#837 Příspěvek od Celeron »

To jseš zimní lítač? Zásadní chyba je mít v zimě kovový páčky na TX. U palcovek to sice tolik nevadí ale u pultovky to zebe jako sfiňa. A pultovka musí mít další zimní doplněk, područky z pěnovky. Pak stačí tenký pletený rukavice co si berou chirurgové pod latexovky nebo vinilovky a ani není třeba jim stříhat prsty.
prikrylm

#838 Příspěvek od prikrylm »

24-25.12. bylo fakt hezky, takže jsem neodolal a v mrazovém údolí "zamilca", zkoušel hledat termiku. No.. nic moc jsem tam nenašel, ale stejně jsem jen zkoušel jak to* éro hodit výš. Furt TO* hážu nějak blbě... Akorát teda posledním pokusem jsem štrejchnul o sníh. Bohužel byl dost zmrzlý a křídlo to tak nějak nerozchodilo. Tož mám zase co dělat... Při nejhorším bude torzo k prodeji. Ne, nějak to* polepím.. do 300g se vlezu i když tam naliju spoustu lepidla. :)

----
* stará obouchaná Maia
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#839 Příspěvek od jyrry »

Celeron píše:To jseš zimní lítač?
Celoroční. Lítám když chci a je hezky.

Celeron píše: Zásadní chyba je mít v zimě kovový páčky na TX. U palcovek to sice tolik nevadí...
Nevadí, nikdy jsem necítil studené páčky dřív než mi prokřehly prsty :-)
jyrry.webnode.cz
ellet

#840 Příspěvek od ellet »

jyrry píše:Nevadí, nikdy jsem necítil studené páčky dřív než mi prokřehly prsty
Od těch kovovejch páček ? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“