Helimaniacs Team Brno

Vlákna jednotlivých modelářských klubů.
Pravidla fóra
Pokuste se zde neřešit technické problémy. Téma, které bude mít více než 100stránek ukončete a založte další. Díky
Zamčeno
Zpráva
Autor
peko.cz

#841 Příspěvek od peko.cz »

prtka píše:No zavisel jsem asi tak 3x a sklidnil se sám. Jen jsme přišli na drobnou chybičku. Při vypnutí vysílače se rozběhl motor. V panice jsem se k němu rozběhl . Jo vypnul jsem ho ale sekl mě do prstu, mrzák jeden.
Jinak tu rádoby zničenou baterku jsem rozběhl. Takže ztráty dnešního "plodného" dne jsou do 15set. No prostě den BLBEC.

Jaks to přesně udělal? Jestlis nechal zapnutou helinu a vypls vysílač, tak to se takto nesmí dělat :!: Potom se to přepně do režimu FailSave a ten nevím, jak máš nastavený.
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
prtka
Kontaktovat uživatele:

#842 Příspěvek od prtka »

Tak přesně to bylo. Znám to ještě kdysi dávno z lodiček. Nejdřív vysilač potom přijímač a obráceně. Pravdou je , že dřív to nedělal. Zřejmě jinak nastavený.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
Digis
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od Digis »

Tak jsem vás nějak naskládal, do rubriky členové na web, není v tom žádná hiearchie, nevěděl jsem jakej systém zvolit, tak jsem zvolil jak kdo přicházel. Pokud si někdo myslí, že přišel dřív než druhý, tak mě to napište, změním to, Jen jedno jméno nechám na svém místě i kdyby přišel poslední, všichni víme o koho jde.

Pokud má někdo lepší nápad jak nás poskládat sem s tím, ale upřímně řečeno mě je jedno kde jsem :)

Co se týká podstránek , nikoho nenutím, ale myslím si, že ty základní údaje co tam mám já by tam měli být.

Ještě jedna věc, vaše příjmení, jsem si po různu našel, myslím že jsou správná, ale raději si to zkontrolujte :)
Naposledy upravil(a) Digis dne sob 02.10.2010 17:57, celkem upraveno 2 x.
Digis
Kontaktovat uživatele:

#844 Příspěvek od Digis »

sháním držák rotoru na T-RExe 450, kdyby měl někdo doma nějakej starej, potřeboval bych půjčit, abych mohl lítat, zjistil jsem, že je prasklý a tím pádem se rotorová hlava kýve. Objednám si z venku, protože 850,- se mě do toho dát nechce. Asi koupím Coptera za 10dolarů a nebo Aligna za 32. Nebo má někdo nějaký nápad kde to sehnat a jakej? Nechám si poradit.
Penax

#845 Příspěvek od Penax »

Dobra prace Digis.
Ale ja jsem se dnes nepochlapil.Vsechny fotky z Budkovic jsou spatny.Jsem tezkej amater.Nezkontroloval jsem nastaveni a mel spatne nastavenou clonu vsechny fotky jsou prepalene.Zachranit to muze jenom Prtka,ktery take neco fotil.Doufam,ze vyjde alespon nejake to video.
Nemam ale moc naladu neco delat.Drzim smutek. :(
550-satka me tezce zklamala.Nejak se ji nechce do vzduchu.Pri startu - zvyseni otacek se zacne naklanet na stranu a kdyz to zacnu vyrovnavat, cyklika se zacne doslova vlnit - plavat.
Nekde zde na foru jsem cetl ze u 3G systemu se nema pri startu sahat do cykliky. No to bych nadelal kotoulu kdybych to nechal byt.
Dnesni den zachranila zlata, dobra 450-satka. Ktera me nenechala ve stychu a krasne jsem si zavisel.
prtka
Kontaktovat uživatele:

#846 Příspěvek od prtka »

Jo fotky vyšly. Už jsem je shlédl.Slušný. Slíbil jsem flešku Errorovi. Stáhnu a donesu na Slatinu. Jste tam téměř všichni.
Specter 700 V2, Blade 230S with custom belt, Heli-Baby NT, OMP M2 EVO, M4 Max, T-Rex 300X

Futaba
prtka
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od prtka »

Jen já ne :cry:

Futaba
Penax

#848 Příspěvek od Penax »

Pohar pomalu preteka ,takze 20400,- Kc (T-rex 550E 3G) prozatim odkladam na skrin.

Pres zimu poskladam HK-500 GT. A to si piste,ze tohle poleti. :) :)
A kdyz ne, urcite me to bude min bolet jak ta dvacka.

1x HK500GT - HK-500GT 3D Electric Helicopter Kit $67.29
1x Hobby King 500H Heli Motor 1600kv (500 C.. $22.23
1x Tz85A - Turnigy Brushless ESC 85A w/ 5A SBEC $36.59
3x TGY-MG930 - Turnigy MG930 Digital Metal Gear Servo $41.97
1x 661DMG-HS - BMS-661DMG+HS Super Fast Digital Servo $22.68
1x GA-410 - Assan GA-410 Tail Lock Gyro $49.95

240,71$ - 4190 Kc + postovne (dva baliky)

A to jsem dal sakra dobrej regl a gyro :lol:
Kenny McCormick

#849 Příspěvek od Kenny McCormick »

nic ma do toho, ale niekde som zachytil, ze aj to driftujuce gyro HK401B je lepsie ako Asan. Ked to nepoleti, tak aspon vyhodis menej prachov. :lol:
Penax

#850 Příspěvek od Penax »

Kenny McCormick píše:nic ma do toho, ale niekde som zachytil, ze aj to driftujuce gyro HK401B je lepsie ako Asan. Ked to nepoleti, tak aspon vyhodis menej prachov. :lol:

JJ to mas pravdu. Kdyz tak prepnu ruce do Head Lock modu.
peko.cz

#851 Příspěvek od peko.cz »

Penax píše:Pohar pomalu preteka ,takze 20400,- Kc (T-rex 550E 3G) prozatim odkladam na skrin.

Pres zimu poskladam HK-500 GT. A to si piste,ze tohle poleti. :) :)
A kdyz ne, urcite me to bude min bolet jak ta dvacka.

1x HK500GT - HK-500GT 3D Electric Helicopter Kit $67.29
1x Hobby King 500H Heli Motor 1600kv (500 C.. $22.23
1x Tz85A - Turnigy Brushless ESC 85A w/ 5A SBEC $36.59
3x TGY-MG930 - Turnigy MG930 Digital Metal Gear Servo $41.97
1x 661DMG-HS - BMS-661DMG+HS Super Fast Digital Servo $22.68
1x GA-410 - Assan GA-410 Tail Lock Gyro $49.95

240,71$ - 4190 Kc + postovne (dva baliky)

A to jsem dal sakra dobrej regl a gyro :lol:

Nerad ti kazím radost, ale mnohem více štěstí si užiješ se seřízeným TRex550, než s HK500 za 4200 Kč. Jak jsem říkal odpoledne. Začít s naprosto čistým modelem (žádný D/R, žádny Travel Adj, žádný křivky na plynu/kolektivu) Postupovat přesně podle návodu k 3D FL760. Mechanicky bys to měl mít nyní dobře, blblo jenom to 3G. A pokud to nebude fungovat, koupil bych do toho Microbeast a je po problémech. :D
Logo 600SX VBar | Logo 500 VBar | T-Rex 500 mB
psena
Kontaktovat uživatele:

#852 Příspěvek od psena »

Digis:
Taky jsem uz nad tim premyslel, napadlo me, ze by to mohlo byt podle abacedy. Na druhou stranu citim, ze bezne bych souhlasil s tim, jak jsi to seradil ty (podle prichodu), ale moc me nesedi to moje misto nahore... radsi bych byl nekam uklizenej. Asi mam nejakej hlubsi psychickej problem :D ... nic zkusim se s tim nejak vyrovnat. Kdyztak to udelame tak, ze budem po tydnu autromaticky rotovat :lol:

Co myslis tim, drzakem rotorove hlavy? Muzes prosim hodit link z helimanie popripade odkudkoliv.

Penax: V Budkovicich nebyla moznost aby 550ku Evzen nebo podobnej borec vyzkousel? A nebud nestastnej, je to bezva stroj, jen ses me zapomel zeptat jestli vzit 3G nebo ne :) I tak to bude litat perfektne, treba Evzen ma 3G naopak rad, ze prave se s nim pekne startuje, tak nevim.

A jak vubec v Budkovicih bylo? Bylo na co divat?
Penax

#853 Příspěvek od Penax »

To Peko.cz:
Jsem rad,ze to s tou mou 550-satkou myslis dobre.Ale neni mi fakt jasny,kde je chyba.Prochazeli jsme to mockrat.Kupovat Microbeasta pro me nepripada v uvahu.Pripada mi to jako kdybych koupil nove auto s kterym bych ani nevyjel a mel do neho hned kupovat novy motor.Tady nejde az tak o penize,ty bych nekde sehnal,ale o princip.

To Psena:
Ale to vis,ze jsme se o tom bavili,co bych si mel koupit.Dobre si pamatuju jak jsi rikal "proc chces 3G ? Kup padlo a kdyz tak pak to predelas". Mel jsi pravdu.Ne,ze bych nekam spechal,ale s padlovkou bych uz visel.Ceny padlovek uz trochu klesly a kdybych ten Flybarless dokoupil byl bych cca na stejne cene.
V Budkovicich bylo na co koukat.Ze zacatku pralo i pocasi.K videni byly pekne kousky,ale hlavne T-rex 700 jak v elektrice,tak nitro.Neco malo i z maket.
Co predvadel napriklad Mad_Box bylo pro me nepochopitelne a jsem presvedcenej o tom,ze musi mit k sobe osetrovatelku,ktera ho krmi.
Protoze s takovou klepaturou ruk se nemuze v zivote najist. :lol: :lol:
No byl to narez.Borci se s tim nejak nemazlily.Ve vzduchu bylo treba i 5 stroju naraz.To bychom mohli zkusit ve Slatine a natocit to.
Vesaci v dolni hladine,nad nimy ty s obracenyma couvackama,Uch by hazel lopase, Error by lital jeho nadzvukovy osmicky a nad tim vsim Peko s Tic-Tac.Uplne to vidim.
Jinak Psena koukej uz prosim prijet.Zacina tady byt chladno takze na tom Phoenixovi si to trenuj s palcakama.Zachvili budeme potrebovat ve Slatine sneznice.
zablabla

#854 Příspěvek od zablabla »

peko.cz píše:
prtka píše:No zavisel jsem asi tak 3x a sklidnil se sám. Jen jsme přišli na drobnou chybičku. Při vypnutí vysílače se rozběhl motor. V panice jsem se k němu rozběhl . Jo vypnul jsem ho ale sekl mě do prstu, mrzák jeden.
Jinak tu rádoby zničenou baterku jsem rozběhl. Takže ztráty dnešního "plodného" dne jsou do 15set. No prostě den BLBEC.

Jaks to přesně udělal? Jestlis nechal zapnutou helinu a vypls vysílač, tak to se takto nesmí dělat :!: Potom se to přepně do režimu FailSave a ten nevím, jak máš nastavený.

Jo tak takhle genialita se mi povedla taky. Helina naštěstí zůstala sedět na zemi, chvíli jsem kolem pobíhal jak vyděšená myš. Naštěstí jsem nevyměkl a zapnul vysílač. Za chvíli se spojení chytlo a rotor se zastavil. Pak se mi to stalo ještě jednou a od té doby si dávám majzla.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Digis
Kontaktovat uživatele:

#855 Příspěvek od Digis »

psena píše:Digis:
Asi mam nejakej hlubsi psychickej problem :D ... nic zkusim se s tim nejak vyrovnat.

Co myslis tim, drzakem rotorove hlavy? Muzes prosim hodit link z helimanie popripade odkudkoliv.

Budeš se s tím muset vyrovnat, protože tě asi zklamu, ale ty dolů nepůjdeš :)

S tím držákem, odborně Metal Rotor Housing, jsem zazmatkoval, hýbalo se mě to na hřídeli a když jsem to povolil, tak jsem uviděl takovej průřez a myslel jsem, že to je prasklý a málem jsem utíkal to koupit. Celý den jsem v tom byl až když jsem šel spát tak mě napadlo, že by se to dalo slepit a šel jsem se na to kouknout a najednou jsem zjistil, že ten průřez je i na druhé straně :) Je to tam proto, aby se to při utažení svíralo na hřídel. Prominte začátečníkovi :oops:
Zamčeno

Zpět na „Kluby“