Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

Re: Quadcopter - zaciatocník

#841 Příspěvek od vojta mansfeld »

macil píše:KK2.0 bude spolupracovať s akýmikoľvek regulátormi. SimonK nie je podmienkou, je však výhodný z hľadiska rýchlosti odozvy. To však platí pre akúkoľvek riadiacu elektroniku, nie len KK2.0.

Dobře, zase jsem o něco chytřejší, díky za ujasnění, a pro informaci- je ta rychlost odezvy znatelná bez přístrojů? Prostě jen při pohledu? Šla by s tím vybrat třeba krizovka-plný plyn při pádu, třeba metr nad zemí? Já budu dávat afro se simonkem, není co řešit ale jen mě to zajímá.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
macil

#842 Příspěvek od macil »

Je to skôr o rýchlosti reakcie na povely dosky v snahe stabilizovať koptéru. Vďaka rýchjlejším regulátorom je možné nastaviť vyššie hodnoty ziskov a tak dosiahnuť stabilnejší let.
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#843 Příspěvek od vojta mansfeld »

Aha, díky.
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
creagel

#844 Příspěvek od creagel »

Mel bych dotaz - mam uhlikovy vrtule z rctimer.com 10x4.5 ktere maji prilozene 2 distancni krouzky. Jenze ani ten mensi se i desetinku milimetru nedostane na hridelku HP2217-930KV. Mam jen smulu nebo je to normlani? Ty krouzky nejsou plastove jako v pripade hobbyking plastovych vrtuli, ale hlinikovy/duralovy, takze brouseni trosku problem :)
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#845 Příspěvek od Benik3 »

Zajímalo by mě, proč mi forum přestalo posílat upozornění na nové příspěvky :?:
Nevadí, narazil jsem na eBay na zajímavý 4in1 ESC, hodil jsem to do sekce elektronika (ale mělo by to být spíš v pohonech, snad to moderátor přesune :) )

Jinak já se zaseknul na vibrujícím motoru z RCTimeru, který nejde vybalancovat a oni nejsou schopni s tim něco udělat (nejdřív abych zkontroloval ložiska, pak udělal video, pak že to prý předali inženýrům).
Příště už od nich nic nevemu, když nejsou schopni řešit ani vlastní nekvalitní výrobky...
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
johny107

#846 Příspěvek od johny107 »

Tiez som natrafil prvy krat na poruchovy motor od nich, neikolko nevysvetlitelnych padov na motor, zlomene ramen a a 2 graupnerky..Po oprave cukal motor,siel na 2 fazy..Po otvoreni potvrdene,odrhnute
vinutie.Muselo byt uz nalomene uz od zaciatku.
Motor som vyreklamoval.Chceli vediet,ci boli dobre loziska,poslal foto,opisal moje skody.
Po dlhom obkecavani mi navrhli druhy motor,ze mi poslu,no ja som si ho uz hned objednal,necha necakam o tyzden navyse..Tak potom sme sa dohodli na 17 USD..Potom asi prisiel dalsi typek do roboty a zase odznova a opacne,zase mi ponukal motor ze mi posle..Tak som ho musel zjeb.t, ze ma to uz nebavi si
dopisovat, nie som na pokeci, ze nech navali prachy...Tak mi poslal 12,97 eur..Co je v podstate aj strata
nakolko pri objednavke sa plati za motor 17 plus 2 USd a este nejaky poplatok 0,5 usd..
2 Usd je vraj poistenie..
Přílohy
IMAG1262.jpg
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#847 Příspěvek od Benik3 »

Jo zatím to podobně probíhá u mě.

Chtěli abych zkontroloval ložiska. Napsal jsem jim, že ty jsou v pořádku že problém bude v lepidle které drží magnety. Pak jestli si to dokážu opravit, tak jsem jim napsal, že ne.
Pak znovu abych zkontroloval ložiska. Pak že chtějí video, tak jsem natočil video, i jsem jim to popsal.
Pak se mi dlouho neozývali, tak jsem jim napsal, co teda bude.
A oni že to předali svým inženýrům a že se mi ozvou. Od tý doby zase ticho....
krtek2k

#848 Příspěvek od krtek2k »

Asi mají vytížený inženýry :) Klasická výmluva.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
zdenasu

QUADROCOPTERA

#849 Příspěvek od zdenasu »

Ahoj, všimnul jsem si , že někteří "piloti" zesilují spodní přistávací část podvozku u quadra. Možná lepší viditelnost, ochrana proti skluzu ale také proti poškrábání při přistání. Jaká materiál je vhodný ?
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
ananas

#850 Příspěvek od ananas »

Já použil izolaci na trubku http://www.topeni-solarni-ohrev.cz/kate ... gorieId=45 seženeš v obi nebo tak a barevnou lepici paskou to nalepim http://vicom.cz/eshop/23-barevne v papírnictví :-) na takové malé zmírnění přistání někomu možná i pro orientaci.. používal jsem jen krátce..
zdenasu

#851 Příspěvek od zdenasu »

ok, zatím jsem použil izolepu, ale koupím tu trubičku jak pojedu do města.
Dík...Z.
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
johny107

#852 Příspěvek od johny107 »

Mam problem s kopterou vlastne uz od zaciatku mi vynechaval lavy zadny motor..
Po hovarii som motor otvoril,nasiel som odtrhnute vinutie,myslel som ze problem vyrieseny..
Motor som objednal vcera prisiel a problem sa opakuje..Zase je tam to cukanie v motore pri rozbehu..
Preto som aj padol,ked som vyklesaval,motor sa zastavil a nerozbehol..Padol na budku..Okrem vrtule nic vazne.
Prehral som novy multiwii 2.2 a skusal som robit kalibraciu rozsahu plynu a zistujem ze tu je problem..
Akosi si nedokaze ulozit to nastavenie plynu,nezahraje tu melodiu ...
Neviem ako to mam spravit,ci ten regl neodisiel.Regulator mam 20A simon K z rctimer.
Ked som skusal vis,tak koptera sa zacne otacat tusim dolava klesat na zadok..resp cuvat..
Neviem uz co s tym mam spravit, uz ma to sere, viac vymienam jak lietam..
Minule motor, 6 karbo ramien, 2 graupnerky kvoli tomuto,kupeny motor a problem furt pokracuje.
Da sa to vyreklamovat u RCtimer?
Sofin

#853 Příspěvek od Sofin »

Nemáš vadný regulátor? jaký máš typ? Cukání a nepravidelný chod mi dělaly dva vadné regulátory Multistar 30A OPTO, byla to nějaká chybná série, protože to dělalo hodně uživatelům. Taky je nakonec stáhly z prodeje a nějaký čas nebyly dostupné. Já jsem je poslal zpět do Hong kongu a vrátili mi peníze.

edit: No jo, nedávám pozor při čtení :) Teď jsem si všiml, že máš SimonK regly z RCTimer...
Naposledy upravil(a) Sofin dne úte 17.12.2013 18:13, celkem upraveno 1 x.
Benik3
Kontaktovat uživatele:

#854 Příspěvek od Benik3 »

Můžeš to zkusit, ale hodně štěstí, já už z nich asi 2 měsíce zkouším dostat výměnu vybrujícího motoru :(
Další možnost je zkusit přehrát firmware v tom reglu...
macil

#855 Příspěvek od macil »

Johny, neskúšal si kalibrovať mimo dosku?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“