Zdravím Tak se včera ze mě stal majitel Bety V3. Koupil jsem ARF verzi (slepený trup, včetně elektroniky) a mám pár otázek jako naprostý začátečník u prvního letadla. Podle manuálu jsem měl mít na táhlech od křidélek vidličky. Ty tam nebyli, ale byli tam ty válečky na zašroubování a utažení drátu. Neříká se jim Bimp nebo tak nějak? Mám ty dráty táhel nějak zkrátit aby nevadili v hýbání? Taky jsem musel jednu páku na křídlo lepit asi na 4x. Použil jsem střední vtěřiňák a aktivátor. V bižutérce jsem našel takové jakože protikusy k těm plastovým pákám se 4 dírkama a několik šroubků. Prošroubovat to? V návodě nic není o tomhle. Ale taky mi dali jen 7 šroubů. Potom ještě jak provléct kabely z křidýlek přes ty minidíry v trupu. Trvalo mi to 20minut.
Ještě přijít na to jak letadlo napípat do vysílačky (ER9x) a zkusím vyletět
A jak moc ta táhla přečnívají? Já nic zkracovat nemusel. Páky jsem nelepil, normálně jsem je přišrouboval, tedy protlačil šroubky skrz křidýlka (a výškovku a směrovku - měl jsem kit). To že máš o šroubek méně, je evidentně chyba. Můžeš to buď reklamovat ( ) nebo pojistit lepidlem. To že bude o šroubek méně by nemuselo vadit.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu Graupner MX-12
rety píše:Zdravím Tak se včera ze mě stal majitel Bety V3. Koupil jsem ARF verzi (slepený trup, včetně elektroniky) a mám pár otázek jako naprostý začátečník u prvního letadla. Podle manuálu jsem měl mít na táhlech od křidélek vidličky. Ty tam nebyli, ale byli tam ty válečky na zašroubování a utažení drátu. Neříká se jim Bimp nebo tak nějak? Mám ty dráty táhel nějak zkrátit aby nevadili v hýbání? Taky jsem musel jednu páku na křídlo lepit asi na 4x. Použil jsem střední vtěřiňák a aktivátor. V bižutérce jsem našel takové jakože protikusy k těm plastovým pákám se 4 dírkama a několik šroubků. Prošroubovat to? V návodě nic není o tomhle. Ale taky mi dali jen 7 šroubů. Potom ještě jak provléct kabely z křidýlek přes ty minidíry v trupu. Trvalo mi to 20minut.
Ještě přijít na to jak letadlo napípat do vysílačky (ER9x) a zkusím vyletět
To je fakt divný. Mám tady tu samou Betu ARF a v ní je návod nadepsaný "BETA 1400 Mk.III", který je společný pro všechny varianty (RTF, ARF i KIT). Na straně 3 je kapitola Stavba křídla a v ní je bod 3. Instalace pák a táhel křidélek (všechny verze). Tam se popisuje, jak použít plastovou příložku. Totéž je vidět na obrázku 3 uprostřed manuálu.
ex Modela T4, QB-15 Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
shrubber píše: To je fakt divný. Mám tady tu samou Betu ARF a v ní je návod nadepsaný "BETA 1400 Mk.III", který je společný pro všechny varianty (RTF, ARF i KIT). Na straně 3 je kapitola Stavba křídla a v ní je bod 3. Instalace pák a táhel křidélek (všechny verze). Tam se popisuje, jak použít plastovou příložku. Totéž je vidět na obrázku 3 uprostřed manuálu.
Jo taky to tak mám. Jeden návod byl pěkně vytištěný, nicméně neaktuální a tedy na nic a druhý byl vytištěn na několika A4 sepnutých koněm. Ten je správný. Se divím, že ten zastaralý manuál ještě přikládají. Jen to mate.
Beta 1400, Mini Vertex, Toro 900, Mimi v přípravě, El-Marabu v plánu Graupner MX-12
Já si to myslel. Mám starý návod. Lze někde stáhnout? Nebo někdo ochotný by udělal scan? Navíc to vypadá že mám návod jen pro stavebnici. Ale přiložili mi do toho půl A4 kde jsou jakoby 3 stránky manuálu na ESC. Samozřejmě v angličtině, ale to naštěstí není problém. Takže jsem postavil V3 podle návodu na V2. Raději ji nechám zalétnout někoho zkušeného