Odkazovane serva bohuzel nebudou o moc lepsi nez ty setove. Spise velmi podobne. Maji take jen DC motorek.
Nejlepsi serva, ktere se daji sehnat na 450 jsou dle meho nazoru MKS DS95 a na vrtulku DS95i. Cena je ale nekde uplne jinde, stejne tak ale i jejich vlastnosti a letovy projev. Levnejsi varianta MKS DS92A+ (A+ je zde dulezite).
Pak doporucuji pouze to TGY-306, kde je take coreless motorek (na cykliku) nebo dalsi klony od KST, apod. Takze serva, kde je jenom DC motorek, ktery neni coreless nedoporucuji.
I kdyz pisou 333Hz, tak to bohuzel nic neznamena. Mohou takto fungovat, ale stale to neznamena, ze jsou vhodne pro FBL. Vetsine staci i ty setove, ale jakmile se tam daji kvalitnejsi, muze to letat stejne dobre jako heli tridy 700. Takze rozdil v letovem projevu u 450 se da vytvorit obrovsky. Bohuzel to pak vysplha na cenu heli tridy 500 az 550.
Přesně tak, souhlasím. Bohužel ne všechna serva se vejdou do toho slotu u 450L
Každopádně si všichni položme ruku na srdce - pokud chce člověk dělat modelařinu na úrovni a chce se zdokonalovat, tak peníze musí jít až na druhé místo... vše kvalitní něco stojí.
Dávají se cca od 3300uF do 6800uF, důležité je aby byl Low ESR. Koupíš za pár korun v elektronických součástkách, asi 10x levněji než u prodejců RC vybavení. Více zde: http://www.tichytomas.info/clanek.php?id=22
Nemas pouze vadny bec v tom reglu? Desite me tu... mam stejny regl jen o verzi starsi provedeni (nema pouze samostatny vyvod na otacky) a litam s tim bez problemu jiz pres jednu sezonu na 450L 6S. BEC testech na spiritovi vzdycky prosel bez problemu (zkouseno i ted).
Jaky bec byste teda doporucili na 450L, kdybych o nejakem uvazoval? Jiz zmineny Foxxy 6A SBEC od pelikana/nebo Castle CC BEC 10A? (toho foxy mam na letadle a kolegove ho maji i na vetsich strojich bez problemu)
Hmmmm.... zajímavé.... Tak se taky přidávám k postiženým.
Vyměnil jsem serva na Dominatorovi 450L, 3s. Jedno origo Align416M se pokazilo (samo od sebe), koupil jsem tedy na doporučení PowerHD. Tedy jsem musel udělat nové nastavení mechaniky a nastavení ve Spiritovi. Na závěr jsem dal test BECu a hádejte........? Test neprošel, cca v 80% testu se to zresetovalo!!!
Zkusil jsem i páčkama na vysílačce, něco podobného jako ten test. Nejdříve pomalu a zrychlovat. Zresetuje se to spolehlivě taky!
Tedy ZexXovi děkuji za ten test, nebýt něj tak jsem asi šel do vzduchu a samozřejmě že bych na to spadnul. Jdu vymýšlet jaký externí BEC tam dám, na kondík se mi nechce spoléhat.
Ještě mě napadlo: Serva bych mohl napájet z integrovaného BECu reglu, když už tam je (mám možnost na něm nastavit napětí, což je výhoda, a taky loguje), a samotného Spirita bych pak mohl napájet extra nějakým malým kvalitním BECíkem (mám takový inženýrský vzorek od texas Instruments, superminiaturní 3A a vypadá moc dobře). Znamenalo by to vytáhnout červené drátky ze serv, spojit je a pustit do nich napájení z integrovaného BECu. A do Spirita pustit napájení jen z toho externího specielního BECU. Co říkáte na takové řešení?
Me vse funguje asi jen diky tomu ze mam puvodni serva na cyklice 430 myslim a na ocase MKS servo. Podle me ty powerhd maji vyssi odber tak se to vypina.
Jaky bec ale koupit? Ten od foxy nebo od castlu ci jiny?