Ahoj jsem tu nový a v danou chvíli s celkem cíleným dotazem - nějak samostatně jsem dospěl do rozhodnutí že když chci své první nenáročné letadlo, asi neudělám chybu když si vyberu Wild Hawka, čtu na něj všude samou chválu a splňuje mi zatím všechno co jsem si tak nějak sesumíroval (hlavně tedy koncepci s motorem vzadu nahoře, schopnost vzlétnout z ruky i ze země, velikost a tak vůbec...). Pro začátek bych měl několik dotazů:
1. zdali tento výrobek
http://shop.conrad.cz/websale7/Elektric ... d%2fmd5%7d je ten správný wild hawk co tu všichni máte. Má to nějaký jiný vysílač (viz záložka dokumenty kde lze stáhnout návod) o kterém se tam tvrdí že je čtyřkanálový (byť model sám je zatím v základu tříkanál), nicméně nějak nevím jak to ten čtvrtý kanál má vůbec uděláno když je vpravo jeden křížový ovladač a vlevo jen páka na plyn. Velká šance je že je jen popletený návod, anebo je taky šance že kupuji něco jiného

Ptám se proto, že tohle je nejlepší cena za RC set kterou jsem na webu našel, ale nerad bych koupil nějakou nedospělou napodobeninu. Všude jinde stojí tak o 300 Kč víc. Zde je navíc skladem a jsem z Prahy.
2. před časem jsem koupil pro srandu letadélko na 2 vrtulky s RC 2 kanálem, které se ovládá jen změnou tahu - hračka pro syna. Ne že by to nelítalo, ale obrovským problémem je tomu dosah RC. Je to 27MHz a zřejmě je to z atmosféry zarušeno tak, že když to odletí 100m daleko začnou tomu koktat motory a další snaha udržet se ve vzduchu končí nakloněním a vývrtkou. A to jsem schválně zajel do úplně utopeného dolíku v místech kde lišky dávají dobrou noc, kde nějaké rušení z nějakých lidských činností není a ani to není otevřené do dálky aby tam byl dálkový rušivý signál - zbývá tak jen atmosféra nebo nekvalitní radio. Proto se ptám, jestli podobně blbou zkušenost neudělám s WH i když chápu že je to jiné pásmo 35MHz a asi i lehce jiná třída, ale aby to ve výsledku nebylo něco podobného s tím, že když přestane poslouchat tenhle model, zřítí se mi z mnohem větší výšky a rozseká se na kusy. Četl jsem toho dost, nikdo si tu na dosah nestěžuje, ale moje prozatímní zkušenost s jinou létající hračkou na RC nebyla zrovna valná. Tak se bojím...
Další dotazy budou asi následovat, pokud se rozhodnu ke koupi. Dík