DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Marek_Km

Re: DJI NAZA

#856 Příspěvek od Marek_Km »

Hurá, jsem na v NAZA klubu, více viewtopic.php?f=106&t=55920&start=75
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#857 Příspěvek od Walhalla »

omlouvam se, pokud uz tento dotaz tu byl polozen a zodpovezen, ale ac uz tri tydny ctu a studuji, tak neuvedomuji si, ze bych odpoved uz potkal...

ale kdyz mame NAZU a chceme FPV a k tomu OSD info... potrebujeme jeste predpokladam dalsi zarizeni. at uz od DJI nebo neco jineho, je to tak? a pokud k tomu chceme i info z GPS, umeji si OSDcka sahnout do NAZY a nebo je potreba OSD s vlastni gps?

diky
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#858 Příspěvek od koulinek »

Walhalla píše:ale kdyz mame NAZU a chceme FPV a k tomu OSD info... potrebujeme jeste predpokladam dalsi zarizeni. at uz od DJI nebo neco jineho, je to tak? a pokud k tomu chceme i info z GPS, umeji si OSDcka sahnout do NAZY a nebo je potreba OSD s vlastni gps?

diky

Potřebuješ buď komplet NAZA v2 nebo k jedničce dokoupíš PMUv2 a pak buď origo třeba iSOD od DJI nebo sadu některého z mnoha jiných výrobců OSD, například ImmersionRC Ez OSD, EagleTree, RVOSD a dalších. OSD jiných výrobců si GPS info z nazy nevytáhnou takže buď mají GPS modul už přímo integrovaný v sadě nebo třeba dokoupit zvlášť.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#859 Příspěvek od Walhalla »

koulinek píše:
Potřebuješ buď komplet NAZA v2 nebo k jedničce dokoupíš PMUv2 a pak buď origo třeba iSOD od DJI nebo sadu některého z mnoha jiných výrobců OSD, například ImmersionRC Ez OSD, EagleTree, RVOSD a dalších. OSD jiných výrobců si GPS info z nazy nevytáhnou takže buď mají GPS modul už přímo integrovaný v sadě nebo třeba dokoupit zvlášť.

To jsem si bohužel myslel.. takže to znamená, že na coptéře potom musí výt dvě gps... pokud chci OSD. teda pokud nemam PMUcko od DJI. hmhmmm dobre, tak tady bude jeste potřeba trochu promyslet jak to řešit :-)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#860 Příspěvek od koulinek »

Walhalla píše:To jsem si bohužel myslel.. takže to znamená, že na coptéře potom musí výt dvě gps... pokud chci OSD. teda pokud nemam PMUcko od DJI. hmhmmm dobre, tak tady bude jeste potřeba trochu promyslet jak to řešit :-)

Není to obvykle problém, ani že by se vzájemně ty dvě GPS ovlivňovaly, rušily, funguje mi to takhle bez problémů a mám stabilní lock na dostatečný počet satelitů.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#861 Příspěvek od Walhalla »

ovlivnování se nebojim, to je jasny.. spis slo o usporu místa a váhy... ale ok... tinyOSD III z hobbykingu to tedy jisti...
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#862 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

DJI vydala nový firmware v3.12 pro Naza Naza-M,-M V2 a Phantom.
(nové funkce pro spuštění režimu failsafe, a hlavně optimalizace vypnutí motorů z 40% na 10%)
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#863 Příspěvek od koulinek »

SAT-HOFMAN píše:DJI vydala nový firmware v3.12 pro Naza Naza-M,-M V2 a Phantom.
(nové funkce pro spuštění režimu failsafe, a hlavně optimalizace vypnutí motorů z 40% na 10%)

Ano a taky opravy chyb, které reportovali betatesteři, kvůli kterým se zdrželo oficiální vydání NAZA v2, takže teď už by se mohlo brzy objevit na skladech :D
Henry1

#864 Příspěvek od Henry1 »

SAT-HOFMAN píše:DJI vydala nový firmware v3.12 pro Naza Naza-M,-M V2 a Phantom.

No hurá, už jsem měl strach, že to do srazu nestihnu přehrát při jejich rychlosti řešení (viz. problém s bus sběrnou pro futabu)
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#865 Příspěvek od koulinek »

Henry1 píše:No hurá, už jsem měl strach, že to do srazu nestihnu přehrát při jejich rychlosti řešení (viz. problém s bus sběrnou pro futabu)
tožtak

Obávám se že jestli myslíš podporu S.bus2 tak to stále vyřešeno není.
Henry1

#866 Příspěvek od Henry1 »

Jojo toto jsem myslel a někdo už psal, že to není vyřešeno ... snad dokonce přímo od dji.
No co už naděláme, nezbývá než čekat ... a tak by se mi nějaký ten kanálek uvolněný hodil :wink:
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
Mates28

#867 Příspěvek od Mates28 »

Noo obavám se ale, že se ti žádný kanál tím s.bus řešením neuvolní. Myslím si že, R7008SB funguje buď klasicky nebo s.bus, tzn. Že se ti žádný kanál neuvolní. Leda že by jsi to chtěl použít na s.bus servo. Pak přes s.bus hub by to asi šlo. Je teda pravda že to v praxi nemám nijak ověřeno, takže čistá teorie :D :D . Máte s tím někdo nějaké zkušenosti??
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#868 Příspěvek od koulinek »

Chápu to stejně, prostě se pak kanály 1-8 posílají na S.bus2 port a další možné využití je připojení S.bus zařízení na HUB. Je to tedy pouze o úspoře a zjednodušení kabeléže, pro další kanály by byl třeba druhý R7008 v řežimu 9-16.
Henry1

#869 Příspěvek od Henry1 »

koulinek píše:Chápu to stejně, prostě se pak kanály 1-8 posílají na S.bus2 port a další možné využití je připojení S.bus zařízení na HUB. Je to tedy pouze o úspoře a zjednodušení kabeléže, pro další kanály by byl třeba druhý R7008 v řežimu 9-16.

No máte oba pravdu (si myslím-nemám taky ověřeno), blbě jsem to napsal. Spíše by se hodil volný konektor, ne kanál ... protože naza má třeba na X2 výstupu více možností. No teď když to kontroluju v manuálu, tak zrovna tady je i sbus i IOC switch ... Takže když by se X2 využil pro sběrnici, tak už nebude možno využít funkci IOC. No vidím, že si v tom budu muset udělat ještě jasno. Ale faktem je, že 8 kanálů už mám dávno v čudu a třeba RTH nemám na co pověsit. Takže jedině druhý Rx jak píšeš. Nebo ne?
:wink: :wink: :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#870 Příspěvek od koulinek »

Když pošleš 1-8 na S.bus tak aj IOC budeš ovládat přes S.bus. RTH si dávají buď na vypnutí TX nebo se obětuje manual mód a tam se nastaví RTH.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“