Super výkonné elektrovětroně - povídání
Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání
Dalibore, když já mám krizi středního věku , jakou potom má lakotam ? Asi jsem proti němu dost v pohodě... 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
No na mne to taky nějak leze...mi ani nebaví lítat...divné

Já už nemám sílu k tomu co dodat...jak někdo potřebuje ,těch 50m/s a chce to řešit Linxem....je něco špatně.
Mněl jsem takové období,ale už mi naštěstí přešlo

Já už nemám sílu k tomu co dodat...jak někdo potřebuje ,těch 50m/s a chce to řešit Linxem....je něco špatně.
Mněl jsem takové období,ale už mi naštěstí přešlo
Já si tu přelétanost léčím lítáním s kopterama a docela úspěšně. Začínám se na lítání s Vikingem a ENJOY i těšit .
Jo a lítej pomalu a vysoko, nebo někoho ještě přepůlíš. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
lakotamm píše:Pepin o kvalite typhoona tu už niečo popísané bolo. Humus.
nevim co vše se o něm píše, já dohledal pouze nějaký problém s jedním křídlem o třetinu milimetru menší hloubka a nějaký problém s usazením polovin--to by mi asi žíly nedrásalo, mě se moc líbí, jak tady mraky lidí řeší kvalitu provedení a pak stejně koupí olétaný model, protřepou pixly se spreem z baumaxu a jdou vytvářet superbrus, já létám na svahu, tak mám stejně i nové modely hned potukaný, nebo pomlácený, takže jestli musím jedno křídlo dovážit pár gramama hned jak to koupím, nebo až po opravě, je mě opravdu jedno, co mě zajímá, o kolik peněz přijdu až to rozmetám o zem svoji blbostí-špatným rozhodnutím, takže pokud to tak nějak drží pohromadě i těm čínanum, na drobné nepřesnosti prdim.
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Ohľadom toho vysunutého krídla, už som to mal rozpísané ale došla mi batéria v MT. Napíšem to večer na stolnom PC.
Lynxa už premotorovávať nebudem. 50m/s by som chcel možno z ariane.
Typhoon má papierový trup. Neprežil 2kW. Dalibor sem dával foto.
4x hyperion gs 3025 do quadry.
Lynxa už premotorovávať nebudem. 50m/s by som chcel možno z ariane.
Typhoon má papierový trup. Neprežil 2kW. Dalibor sem dával foto.
4x hyperion gs 3025 do quadry.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Musíš to brát pragmaticky..to,že nějakému US boys ustřelila špička u modelu,neznamená,že automaticky ustřelí nám
Na tom samém.
Páč nejsme US tupci,tak při zjištění,že ta obrovská otevřená kabina by to samozřejmně nepřežila,okamžitě laminujeme uhlíkem. Já bych se toho zase tak nebál. No nakonec ,,jukni na rc-groups, je tam o tomhle modelu hromada fotek a hodnocení majitelů.
Páč nejsme US tupci,tak při zjištění,že ta obrovská otevřená kabina by to samozřejmně nepřežila,okamžitě laminujeme uhlíkem. Já bych se toho zase tak nebál. No nakonec ,,jukni na rc-groups, je tam o tomhle modelu hromada fotek a hodnocení majitelů.
lakotamm píše: 50m/s by som chcel možno z ariane.
Známej měl Ariane, motor Mega 16/35/1 + Kontronik 5,2:1, YEP 100A, turbo kužel RFM, listy RFM 16*16, aku 4S lipo.
Běžně 55m/s největší ustálené stoupání 61m/s. Bohužel upekl regl, teď skládá (nebo už složil) druhou, kde bude 150A regl a přijímačovky zvlášť. Jestli to tu čte tak doplní sám.
Takže ano, ariane umí 50.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
graup15 píše:Musíš to brát pragmaticky..to,že nějakému US boys ustřelila špička u modelu,neznamená,že automaticky ustřelí námNa tom samém.
Čakal som že zrovna ty budeš proti tomu...
Ok preštudujem to, no teraz nemám na nič čas.
K tej ariane - vďaka, napísal mi to keď som vyberal motor do lynxa.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Ja resil nakup Cyklone E/E-Typhoon trochu divoce. Nejdrive nakup modelu z HK, potom dukladne prostudovani RcGroups. Nakonec jsem neodolal a dal jsem do nej Neu 1115/1D.
Postupne jsem testoval listy a kuzely, a stoupal cca 40-45m/s.
Vcera doslo na test rfm 16x17 s kuzelem 5*.
Ze skyassistenta jsem vytahl hodnoty 50, 60m/s.
Musim to jeste otestovat, ale model rozhodne vydrzi dost. ( a to uz od prvniho letu par sramu nasbiral)
Jinak uplne souhlasim s pepinem. 2m model jako je tento, je bezva na svahu a tam casto pristavas v prostredi, kde je dost tesno. Navic 2metrovku tak neubrzdis na brzdach, jako vetsi modely!
Z toho jasne obcas nepristanes perfektne a kdyz litas casto, letadlo za cas olitas.
Porizovat porad superdrahy krasavce je cesta, ale ne jedina;))
Postupne jsem testoval listy a kuzely, a stoupal cca 40-45m/s.
Vcera doslo na test rfm 16x17 s kuzelem 5*.
Ze skyassistenta jsem vytahl hodnoty 50, 60m/s.
Musim to jeste otestovat, ale model rozhodne vydrzi dost. ( a to uz od prvniho letu par sramu nasbiral)
Jinak uplne souhlasim s pepinem. 2m model jako je tento, je bezva na svahu a tam casto pristavas v prostredi, kde je dost tesno. Navic 2metrovku tak neubrzdis na brzdach, jako vetsi modely!
Z toho jasne obcas nepristanes perfektne a kdyz litas casto, letadlo za cas olitas.
Porizovat porad superdrahy krasavce je cesta, ale ne jedina;))
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Zmeráš mi hrúbku krídla pri koreni?
Inak statočne ma nahlodávate. Typhoon má menší odpor ako lynx.
Inak statočne ma nahlodávate. Typhoon má menší odpor ako lynx.
Odpoledne zmerim a napisu
Hloubka kridla 210mm, profil v nejsirsim mite 16mm.
Umi opravdu dost rychle i pomalu...
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Tomikk píše:Hloubka kridla 210mm, profil v nejsirsim mite 16mm.
Takže 7,6%, Lynx má tuším 13%...
Máš digitálnu šubleru? Majú krídla presne 16,00? Resp. či majú rovnakú hodnotu.
Kukám, že cena je niekde na 330€.
EDIT: lynx 183mm a 18mm - 10%
lakotamm píše:
Kukám, že cena je niekde na 330€.
EDIT: lynx 183mm a 18mm - 10%
Supleru nemam, nejsem doma
Ja kupoval v HK za 399$, ted to tam maji asi za 430
Maji i karbono ou verzi, vice na RCgroups
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
Pustil som sa do čítania RC groups (týždeň som nič v angličtine nečítal, už mi to chýbalo
) a výsledok môjho pátrania - GS3025 sa nezmestí do typhoona, resp zmestí, ale s kábelmi von z trupu.

Ariane V6 mi nesedí vzhľadom - proste ja bezkabínkové modely nemám rád.

Ariane V6 mi nesedí vzhľadom - proste ja bezkabínkové modely nemám rád.