Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Honza

#871 Příspěvek od Honza »

Nedosáhneš spíš toho, že příště odmítnou do ČR cokoliv poslat?
Kovboj

Re: aref

#872 Příspěvek od Kovboj »

aref píše:Český poště udělám ve světe takový jméno, že na to nezapomene..

No kvůli něčemu takovému určitě celé ředitelství Pošty nespí... :wink:

Mimochodem osobní zkušenost stará cca 14 dnů - soukromá objednávka z USA (spotřební elektronika, nikoliv modelařina), cena zboží cca 200 UDS, poštovné asi 20 USD. Doručeno prostřednictvím UPS až domů asi za 5 dnů od odeslání, bez nutnosti cokoliv prokazovat celníkům. Takže osobně bych prostě momentálně radil objednávat tam, kde nabízí doručení přepravkou která u nás má nějakého jiného partnera než poštu.
Drondys

#873 Příspěvek od Drondys »

lukypav píše:Případná podání ve věci žádostí o změnu, prominutí či vrácení vyměřených celních poplatků nebo jejich částí může učinit osoba, které byly poplatky vyměřeny a to dle § 71 zákona č. 280/2009 Sb., daňový řád, v platném znění, buď písemně nebo ústně do protokolu nebo datovou zprávou, která je opatřena uznávaným elektronickým podpisem, nebo která je odeslána prostřednictvím datové schránky. Písemná podání a podání ústně do protokolu musí být podepsána osobou, která podání činí. Účinky podání má rovněž úkon učiněný vůči správci daně za použití datové zprávy bez uznávaného elektronického podpisu nebo za použití jiných přenosových technik, které je správce daně způsobilý přijmout, pokud je toto podání do 5 dnů ode dne, kdy došlo správci daně, potvrzeno nebo opakováno písemně nebo ústně do protokolu nebo datovou zprávou, která je opatřena uznávaným elektronickým podpisem, nebo která je odeslána prostřednictvím datové schránky. Podání je možno směřovat písemně k Celnímu úřadu Praha Ruzyně, odd. 021 - Právní podpory a správy příjmů, Aviatická 12/1048, 160 08 Praha 6. Z podání musí být zřejmé, kdo je činí, čeho se týká a co se navrhuje. Přílohou žádosti jsou pak doklady osvědčující skutečnosti uvedené v žádosti.

Diky za ten text. Už jsem ho doplnil do úvodního příspěvku.
Drondys

#874 Příspěvek od Drondys »

Kovboj píše:Mimochodem osobní zkušenost stará cca 14 dnů - soukromá objednávka z USA (spotřební elektronika, nikoliv modelařina), cena zboží cca 200 UDS, poštovné asi 20 USD. Doručeno prostřednictvím UPS až domů asi za 5 dnů od odeslání, bez nutnosti cokoliv prokazovat celníkům. Takže osobně bych prostě momentálně radil objednávat tam, kde nabízí doručení přepravkou která u nás má nějakého jiného partnera než poštu.

Který obchod konkrétně v USA nabízí tak levně službu UPS z USA do ČR a o jakou váhu zásilky šlo ?

A jak řešíš drobnosti za pár dolarů ? To tam mají i verzi služby UPS z USA do ČR za pár dolarů nebo nic takového nikdy samostatně nenakupuješ ?
Drondys

#875 Příspěvek od Drondys »

Kovboj píše:
aref píše:Český poště udělám ve světe takový jméno, že na to nezapomene..

No kvůli něčemu takovému určitě celé ředitelství Pošty nespí... :wink:

Myslím, že by to chtělo trochu zmedializovat a v nějakém pořadu typu Černé ovce apod. rozebrat s nějakým právníkem podrobněji problematiku zejména těchto vydřidušských poplatků a udělat i srovnání vůči jiným zemím EU kde národní pošty tyto vydřidušské poplatky vůbec neúčtují. Zkrátka jak se říká nasadit vedení České pošty obrazně řečeno psí nebo ještě lépe hyení hlavy a veřejně je tak pranýřovat za tuto vydřiduškou politiku České pošty. Myslím, že to by těm vydřiduchům z vedení České pošty na klidu rozhodně nepřidalo. :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od koulinek »

Otázkou je jestli by se k tomu našla dostatečně nezávislá televize, která by nešla na ruku české poště... :/
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Drondys

#877 Příspěvek od Drondys »

koulinek píše:Otázkou je jestli by se k tomu našla dostatečně nezávislá televize, která by nešla na ruku české poště... :/

Myslím, že v současné době se České pošty jen tak někdo z médií nezastane a i kdyby tak se určitě najde třeba i nějaká závislá TV ovšem na někom úplně jiném komu naopak udělá mediálně spíš dobře pokud České poště půjdou obrazně řečeno "tvrdě po krku". :wink:
chastra
Kontaktovat uživatele:

#878 Příspěvek od chastra »

Drondys píše:
koulinek píše:Otázkou je jestli by se k tomu našla dostatečně nezávislá televize, která by nešla na ruku české poště... :/

Myslím, že v současné době se České pošty jen tak někdo z médií nezastane a i kdyby tak se určitě najde třeba i nějaká závislá TV ovšem na někom úplně jiném komu naopak udělá mediálně spíš dobře pokud České poště půjdou obrazně řečeno "tvrdě po krku". :wink:

Myslim že, zNova to nebude protože ty svoje příspěvky otáčeji na nekalé praktiky lidí co si deklarují schválně nižší částu než hodnotu zboží! Tak z nás prakticky dělaji debili a prej to dělaji všichni. I ti američtí kolegové, kteří se bojí cokoliv jen aby........
Prostě si myslim, že to je někde zase a o5 na naše poměry zaplaceno!!!
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#879 Příspěvek od strycArtus »

máme tu tři televize, takže poslat to do všech tří, nicméně TV NOHA prohlásila, že podvodníci jsou příjemci, tak nevím.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od koulinek »

Právě na to jsem narážel, ptal jsem se redakce televizních novin na nově, proč byla ta reportáž tak zaujatá a proč neinformují objektivně veřejnost o tom jak to ve skutečnosti probíhá a zatim se mi teda neobtěžovali odpovědět.
aref

#881 Příspěvek od aref »

Drondys píše:Poplatek 96 Kč účtuje Česká pošta u zásilek byť u nich není stanoveno DPH ani CLO, a to za tzv. odložení do celního skladu z důvodu nesprávné nebo chybějící celní deklarace přiložené odesílatelem k zásilce.
Přeji hodně štěstí v tomto sporu a ať už to nakonec dopadne jakkoli napiš zde jak to bude probíhat i případný výsledek.

Píšeš "z důvodu nesprávné nebo chybějící celní deklarace přiložené odesílatelem"

Posílám fotografie dvou obálek který mi nedávno přišly z toho samýho net obchodu (tyhle ČP nezastavila). Ty který mi teď 2x zastavila jsou naprosto stejný - malý formát bublinový obálky, ze stejnýho net obchodu, v každý obálce jen jedno CD v hodnotě cca 1 až 4-5 liber (maximálně co jsem si kdy nechal poslat bylo CD za 8GBP).
Myslíš (podle fotek) že to ta ENG firma nějak špatně, nesprávně nebo chybně deklaruje? Na všech obálkách je napsaná cena zboží (Value (customs) + Total Value) a ty ceny jsou pravdivý(v těchto případech 2x 4,01 GBP). Navíc tam píšou že jde o "optical media".. Kde je teda problém? PS: to začerněný je moje jméno a adresa (žádná firma, jen moje jméno)

Informovat Vás samozřejmě budu dál..

Obrázek
Obrázek
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#882 Příspěvek od Dejfak »

Tak dnes jsem tam vyslal svého otce.
Strávil tam 1.5l hodiny, nedá se tam zaparkovat a to mu paní řekla že měl štěstí že tam dnes moc lidí neni, vystál 6 front na jednom patře bez klimatizace a zavřených oken.
Zaplatil těch 96+DPH
Ještě jsem mu napsal plnou moc aby mohl za mě věci vyřídit.
Tu si prý pani vzala že jí založí aby se věci příště urychlily :wink:
Takže si to asi spletla a myslela si že je to ta jejich plná moc :wink:
No nevím co s ní budou dělat zvláš když dneska končí...
Ale přemýšlím že jim tam pošlu tu správnou, otec řek že tam víckrát nejde no a na to bych taky neměl nervy. To jim snad dám radši těch 180,- než tohle.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#883 Příspěvek od strycArtus »

koulinek píše:Právě na to jsem narážel, ptal jsem se redakce televizních novin na nově, proč byla ta reportáž tak zaujatá a proč neinformují objektivně veřejnost o tom jak to ve skutečnosti probíhá a zatim se mi teda neobtěžovali odpovědět.

Ona každá reportáž bude svým způsobem jednostraně zaujatá, ale spíš mě nadzvedla logika odesílatel napíše částku a příjemce je podvodník. To je ve stylu pošlu ti bombu a ty jsi terorista.
Borknagar

#884 Příspěvek od Borknagar »

aref píše:
Drondys píše:Poplatek 96 Kč účtuje Česká pošta u zásilek byť u nich není stanoveno DPH ani CLO, a to za tzv. odložení do celního skladu z důvodu nesprávné nebo chybějící celní deklarace přiložené odesílatelem k zásilce.
Přeji hodně štěstí v tomto sporu a ať už to nakonec dopadne jakkoli napiš zde jak to bude probíhat i případný výsledek.

Píšeš "z důvodu nesprávné nebo chybějící celní deklarace přiložené odesílatelem"

Posílám fotografie dvou obálek který mi nedávno přišly z toho samýho net obchodu (tyhle ČP nezastavila). Ty který mi teď 2x zastavila jsou naprosto stejný - malý formát bublinový obálky, ze stejnýho net obchodu, v každý obálce jen jedno CD v hodnotě cca 1 až 4-5 liber (maximálně co jsem si kdy nechal poslat bylo CD za 8GBP).
Myslíš (podle fotek) že to ta ENG firma nějak špatně, nesprávně nebo chybně deklaruje? Na všech obálkách je napsaná cena zboží (Value (customs) + Total Value) a ty ceny jsou pravdivý(v těchto případech 2x 4,01 GBP). Navíc tam píšou že jde o "optical media".. Kde je teda problém? PS: to začerněný je moje jméno a adresa (žádná firma, jen moje jméno)

Informovat Vás samozřejmě budu dál..

Obrázek
Obrázek

Tak přesně takové obálky chodí i mně, ale z obchodu Zavvi. Myslím si, že víc informací ani nepotřebujou, je tam vše, co má být. Spíš bych řekl, že toho bereš moc a prostě je to začalo štvát, tak tě tímto chtějí zavařit. Mně to prochází v pohodě, ale beru toho oproti tobě málo.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#885 Příspěvek od koulinek »

Borknagar píše:Tak přesně takové obálky chodí i mně, ale z obchodu Zavvi. Myslím si, že víc informací ani nepotřebujou, je tam vše, co má být. Spíš bych řekl, že toho bereš moc a prostě je to začalo štvát, tak tě tímto chtějí zavařit. Mně to prochází v pohodě, ale beru toho oproti tobě málo.

Také myslim že B je správně, pošta vystupuje z pozice síly a celník jim nahraje na smeč a oni si tam napálí ty svoje poplatky. V reportáži označívšechny příjemce bez rozdílu za podvodníky kvůli kterým nestíhají, avšak už neřeknou že příjemce není ten co celní deklaraci zboží vypisuje a neuvedou kolik činí to procento jedinců co se opravdu o podvod pokusí a posktnou padělané podklay pro celní řízení a nikoliv skutečné.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“