FrSky Taranis - čtvrté pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
mall

Re: FrSky Taranis - čtvrté pokračování

#871 Příspěvek od mall »

Tukan píše:
Šlo by nějaké foto nebo alespoň popis umístění s nějakým komentářem, jak jsi na to zjištění správného umístění šel ?
Díky předem.

Měl jsem ho původně hned u silových kabelů a konce antén blízko u sebe. Pomohla změna na jiné místo a antény od sebe v úhlu cca 90 st.
zelkar

#872 Příspěvek od zelkar »

Jen malá poznámka:
Taky jsem už málem uvažoval o reklamaci po hláškách o slabém signálu... Pak jsem ještě zkusil vyměnit PCB antény (jedna byla víceméně pod přepážkou baterky a druhá kolmo za baterkou). Dal jsem tam antény 400 mm, posunul je dozadu a ven z trupu - hned bylo po problému. PCB se někdy dost blbě umisťují, aby byly na sebe kolmo nebo dokonce v držáku, přitom dost daleko od drátů a baterek. Je na ně potřeba docela dost místa.
FrSky / Dingo, F5J ...
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#873 Příspěvek od RCStudio »

S radostí Vám mohu oznámit, že díky naší spolupráci se Spirit System se podařilo zdárně implementovat plnou podporu jednotek Spirit do radií řady Taranis a zanedlouho i do rádia Horus. Nyní je tedy možné plně ovládat jednotku Spirit z rádia. Pro využití této funkce je potřeba OpentTX 2.2 a propojku http://store.spirit-system.com/cs/prisl ... pojka.html

Námi distribuovaná rádia budou již obsahovat přípravu pro využití Spiritu, jakmile vyjde finální verze OpenTX 2.2 nebo na přání klienta i před tím.

http://spirit-system.com/phpBB3/viewtopic.php?f=4&t=1700

Obrázek
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jio

#874 Příspěvek od jio »

K čemu je ta věc dobrá?
Lark

#875 Příspěvek od Lark »

Skvělá stabilizační jednotka pro vrtulníky. :D
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od RCStudio »

A verze aero i pro letadla :wink:
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
jio

#877 Příspěvek od jio »

Zas jsem o něco chytřejší. Dík.
xGrany

#878 Příspěvek od xGrany »

Skvela zprava a uz sem objednal propojku. Jsem na to strasne zvedavy... :-)
Lark

#879 Příspěvek od Lark »

RCStudio píše:A verze aero i pro letadla :wink:

Ta verze aero je už oficiální? Už se po ní pídím několik let a pořád byla jen v testování, a pak to nějak usnulo. Na stránkách Spiritu o ní není žádná zmínka, naposled před rokem zpráva "Brzy startujeme" a letos v létě "na Spirit Aero stále pracujeme" nic víc jsem zatím nenašel. Psával jsem tam dotazy, ale nakonec jsem to vzdal, protože pořád očividně upřednostňuje vrťasy a plošníky bere jako vedlejšák. Víš snad něco jiného?
zbek
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od zbek »

Kolik bude cena na AERO pro letadla?
zbek

aircombat
Lark

#881 Příspěvek od Lark »

Cena by měla být stejná, protože se jedná jen o jiný FW a HW je pořád stejný. Dokonce to na stránkách Spiritu, nebo v diskuzi, někde je napsané. Bohužel už to trvá moc dlouho, takže jsem kopil graupnerácký GR-18 3xG+3A+Vario a zrovna jsem to spojízdnil, ale testy budou až na jaře.
Ten spirit by ale měl umět i "záchranu" jako u vrtulnílu, to znamená, že z libovolné polohy by měl umět letadlu dostat do větší výšky a obrátit do normálního letu. Samozřejmě při dostatečném výkonu motoru.
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#882 Příspěvek od ZeXx86 »

Dobrý den,

na Spirit Aero stále pracujeme. V žádném případě vývoj neusnul, právě naopak. Nechceme však vydat něco, co není 100% hotové. Nechceme za každou cenu prodávat produkt - jde nám především o spokojenost. Naštěstí již máme téměř vše připraveno a v řádu týdnů budeme vydávat.
Pro uživatele Taranis to znamená, že mohou naše jednotky nastavovat pohodlně přímo z vysílače a není třeba vůbec počítač. Již nyní pro modely vrtulníků. Za to patří velké díky RCStudio, bez kterého by to nebylo možné. FrSky se plně kamarádí se Spirit System a jsme za tuto možnost nesmírně rádi. Ještě před časem se nám o takových možnostech ani nezdálo.

Stejně jako heli i vývoj Aero probíhá v našem doupěti Spirit System v utajení. Kdykoli mě ale můžete kontaktovat.

Co se týče některých informací v příspěvcích výše, tak ty nemohu potvrdit. Uvidíme již brzy.
Spirit System
Lark

#883 Příspěvek od Lark »

Díky za info a obdivuju co jsi dokázal. S tím termínem vypuštění Aera je to už opravdu jisté? Sleduju vývoj už od doby, kdy si tu někteří z tebe dělali i legraci (slabé slovo) a ty si dokázal neuvěřitelné. Jen to Aero už trvá dost dlouho, ale chápu že jednotka byla vyvíjená prioritně pro vrťasy. Nic ve zlém, ale těch termínů pro Aero, už bylo docela dost, až jsem nakonec nevydržel a koupil přijímač se stabilizací. :D Můžeš zveřejnit co všechno bude Aero umět a kam by moh směřovat další vývoj?
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#884 Příspěvek od ZeXx86 »

Velmi děkuji. Zatím jsme nikdy neslíbili konkrétní datum vydání ani nedošlo k žádnému odkladu, ale je pravda, že to mělo být dříve.
O to by mělo být Aero lepší. Nyní je to zcela jisté. Co vše bude umět zatím bohužel nemohu prozradit.

V plánu do budoucna je vše, co budou piloti žádat.
Spirit System
Lark

#885 Příspěvek od Lark »

Díky alespoň za to.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“