DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

Re: Problemy pri rozbehnuti F450ky

#886 Příspěvek od Walhalla »

ha... tak dle manualu to vypada, pokud blika neustale oranzova, ze je to ztrata tx signalu.. ale pokud to pripichnu do usbcka, tak kalibrace a testovani vysilacky funguje.... ?
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#887 Příspěvek od Kajosek »

Walhalla píše: ze je to ztrata tx signalu.. ale pokud to pripichnu do usbcka, tak kalibrace a testovani vysilacky funguje.... ?

tak je v řiti ten AR8000 ;-) ... protože jak jsi psal, že to funguje až s tvým AR6100, tak tím se to potvrzuje
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
cilek

#888 Příspěvek od cilek »

Moc tomu nerozumím, protože to doma nemám. :) Ale nepřipojuje se satelit jen jedním kablíkem? Nenastavuje se potom komunikace v desce na PPM?
Edit: ba ne, to je blbost, ty tam máš asi normální přijímač a ještě satelit, že? Takže víc kablíků a komunikace PWM.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#889 Příspěvek od Walhalla »

jeste jsem doma vyhrabal jeden devitikanalový prijmac - ten co byl primo u te vysilacky a nikdy neletel, ac byl nainstalovan v letadle a je tedy odzkousen, ze funguje...

jen nechapu, ze kdyz tam dam ten osmikanal, tak to blika jako ztrata signalu... a pritom se ale naparuje s vysilackou. tedy blika oranzovym dvojzableskem.. kdyz tam dam ten sestikanal, tak blika nepretrizite rychle oranzove... Ale motory stejne nezpustim... ac v asistantu jej nakalibruji...

zkousel jsem odpojit i pripojit gpsku...

jeste doma zkontroluji kablik co by mel vest prave od nazy k reglum, ac zapojeny tusim jsou... teda neco z nazy vede, ale nekontroloval jsem, zda nejsou.. nevim.. poskozeny. ale ze by byly vsechny, to je vic nez divny...

neco mi rika, ze to je nejaka mala blbost.. jen nevim jeste co... pritom upgrade firmware probehl v poradku a vsechna nastaveni v asistentovi se zdaji, ze funguji tak jak by mela - teda aspon s tim sestikanalem...
m111

Re: DJI NAZA

#890 Příspěvek od m111 »

mě napadá taková věc, že můžeš mít spatně reversy nastavené nebo máš posunuté trimy na vysílačce.
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#891 Příspěvek od Walhalla »

m111 píše:mě napadá taková věc, že můžeš mít spatně reversy nastavené nebo máš posunuté trimy na vysílačce.

je to dost mozny.. dneska jsem tam namontoval devitikanal a cely to nastavil a rozbehal. delal jsem to od peti do tedka... pekna sichta... o vikendu zkusim ten osmikanal zapojit do reglu, baterky a nejaky serva a zjistim, zda funguje nebo ne...
ufo222

#892 Příspěvek od ufo222 »

ahoj ja mam ten isty problem jak to dam na novu verziu tak to nejde furt blika oranzove svetlo rychlo jak to vratim na povodnu verziu tak je to v poriadku tak neviem co mam stim spravit asi to necham na tej starej verzii ak mate niekdo niake napady tak ich privitam dik
Trex 600 pro dfc + V-bar silverline
ananas

#893 Příspěvek od ananas »

udělal jsi po instalaci IMU advanced calibration?
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#894 Příspěvek od Walhalla »

To jsem z toho jelen... odpoledne jsem si vse hezky nastavil a pripravil se, ze pujdu na zalet... akorat ze zacalo prset.. tak jsem to nechal a ted vecer jsem si jeste jednou prosel asistant, abych si ujistil, ze je vse ok a pri odarmovani motoru zjistuji, ze se mi jeden netoci... premyslim co jsem zmenil. hral jsem si s nastavenima, delal jsem kalibraci a tak. ale nic zasadniho.. a divny je, ze i kdyz je coptera v klidu a jen zapojena baterka, tak regl u toho motoru co nejede trochu hreje.. ostatni jsou uplne studeny... tenhle nejede a hreje...

nekdo nejaky napad, kde by mohl byt zakopany pes? Prave kontroluji veskerou kabelaz, zda vsechno vede stale tam kam ma a neco jsem omylem nevytahl.. ale nevypada to tak...

EDIT:
prijde mi, jako by na tom reglu najednou byla pustena brzda ci co.. protoze ten motor, kdyz je zapojena baterka jde velice tezko rucne otacet, narozdil od tech tri dalsich... jak sem to udelal???
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#895 Příspěvek od Walhalla »

Tak budto jsem nejak strasne sikovnej a podarilo se mi nejakym zpusobem preprogramovat nevedomky regulator a nebo mi odesel..

Ted mam kopteru pripojenou k pocitaci, od regulatoru mam vypojeny dva ze tri kabelu, az pri cemz motor povolil a uz neni zabrzdeny.. nicmene i kdyz je to v klidu a bez dvou kabelu, tak regulator se ohriva. Ostatni tri jsou uplne studeny, tento jeden je teply.

takze premyslim... pokud opravdu odesel regl, jak by NAZA snasela, kdyz bude mit jeden regl jiny nez tri ostatni. neco mi rika, ze moc dobre ne..
BoŠ

#896 Příspěvek od BoŠ »

Walhalla píše:ha... tak dle manualu to vypada, pokud blika neustale oranzova, ze je to ztrata tx signalu.. ale pokud to pripichnu do usbcka, tak kalibrace a testovani vysilacky funguje.... ?

Ahoj, měl jsem stejný problém, který způsobovalo u mé MX16Hott nastavení výchylek u třípolohového přepínače na řízení režimu letu. V assistentu mi nesvítil žádný z režimů, celkově byl nastaven Failsave. Poté jsem si pohrál s výchylkami pro daný přepínač na vysílači tak dlouho, až mi začaly jednotlivé režimy reagovat podsvícením a současně i v celkovém statusu. Od té doby to funguje tak, jak má. Assistenta mám ve verzi 1.8.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#897 Příspěvek od Walhalla »

BoŠ píše:Ahoj, měl jsem stejný problém, který způsobovalo u mé MX16Hott nastavení výchylek u třípolohového přepínače na řízení režimu letu. V assistentu mi nesvítil žádný z režimů, celkově byl nastaven Failsave. Poté jsem si pohrál s výchylkami pro daný přepínač na vysílači tak dlouho, až mi začaly jednotlivé režimy reagovat podsvícením a současně i v celkovém statusu. Od té doby to funguje tak, jak má. Assistenta mám ve verzi 1.8.

Presne tim to bylo. Chvili to trvalo, ale nakonec jsem nad tim zvitezil a naprogramoval to.. akorat od vcerejsiho vecera mne zlobi ten jeden motor/regl... a tam zatim patram marne. Vratil jsem vsechny zmeny postupne co jsem na vysilaci udelal, zda jsem to nezpusobil necim z toho.. ale porad nic.. Regl hreje, drzi pevne motor a netoci...
cilek

#898 Příspěvek od cilek »

Zkoušel jsi přehodit motory a ESC mezi sebou, jestli není problém v motoru nebo regulátoru?
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#899 Příspěvek od Walhalla »

motory zamenit jeste ne. kabely jsou prilis dobre odmereny. takze zatim jsem zkusil jen zamenit v NAZA, ze kdyz do X2, kam vede ted ten nefunkcni regl/motor dam jiny regl, tak ten jede.. cili nazou to asi neni... Doma to pak rozeberu asi jeste vic.. ale pekne mne to krka...

EDIT: ale tusim, ze motorem to nebude, protoze i kdyz ten motor odpojim, tak regulator se zahriva...
pju

#900 Příspěvek od pju »

Mě se občas jeden motor taky nechce roztočit. Zkoušel jsem přehodit motory, regulátory a je to v reglu. Vrtule se jen cuká a nechce se roztočit. Tak prostě přidám troch plyn a při roztáčení ostatních motorů do toho jednoho motoru cvrnknu rukou a pak už jede a normálně funguje. Zatím jsem kvůli tomu nespadl a dělám to tak rok.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“