Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: Heli a vaše nehody - pokračování

#886 Příspěvek od OPR »

Alespoň nějaký ček list doporučuju dodržovat v každém případě. I byť by to měla být jen kotrola hybnosti serv, táhel a jen vizuelní prohlídka.
Tsisters

#887 Příspěvek od Tsisters »

Jj správnou hybnost serv včetně jejich směru, vizuální kontrolu viditelných částí zda jsou OK, po rozběhu opakovaná kontrola zapnutí stopek na vysílačce a stejně se člověk pádu nevyhne, když si přijímač řekne - stop mám toho dost - nefunguju :mrgreen:
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#888 Příspěvek od OPR »

Bohužel tam je Ti HO PLA i svědcená water ......
mamoulian

#889 Příspěvek od mamoulian »

Sem měl dneska kuriózní nehodu na ruce.
Byl sem po opravě seštelovat gyro do garáže a byla to pohoda,vyblbnul sem poletováním jednu baterku a šel domu s pocitem,že když malinko poladím stopu listů,bude to super. Doma sem upravil délku táhla,aby listy krásně řezaly a pak sem jí šel uklidit a přitom mi heli vypadla z pazoury. Kopnul bych se nejradší bosou nohou do koulí. :-)
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
obadal.rada
Kontaktovat uživatele:

#890 Příspěvek od obadal.rada »

já měl dnes crash s TREX 500, částečně na ruce a částečně na baterku, ale nic hrozného, jen listy, hlavní hřídel, ozubené kolo a převod na kardan, podvozek, trubka a 2x převody na servo DS510 , starší baterka už nedala dostatečný šmrnc na listy v krizovce, ale jako nic moc, všechno mám doma
Vladimír

#891 Příspěvek od Vladimír »

Nechal jsm se překvapit, prosedl jsem se v mírné turbulenci za náspem cesty s HKčkem a křupnula ostruha. blbina, doma jsem měl druhou. Ale místo abych to bral jako prst boží, vytáhl jsem z auta Protose a hopkám hopkám, start, visení, přistání, start, visení přistání.. a když jsem si ho zase vedl na přistání před sebe na cestu na které jsem stál, nějak jsem se chvilku asi zapoměl soustředit, a najednou koukám, těsně nad zemí, ale už míň než dva metry ode mne a šine si to ke mě.
Školácká chyba. 1) odtlačil jsem moc, 2) nepřidal jsem na kolektivu. Kdybych prostě jen cvaknul autorotaci, nebylo co řešit.
Tak jsem si líznul listama asfaltu a bylo v mžiku hotovo. Konce obou listů pryč a jak to sebou seklo o zem, rozštípl se i domek zadní převodovky. Tak teď mám dva dny o čem přemýšlet, než příjdou díly...
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Bozha

#892 Příspěvek od Bozha »

Mno, tak jsem si taky "vydělal" :roll: stačilo minulý víkend zapomenout vypnout vysílačku... takže bylo v sobotu jasné že se žádné poletování konat nebude :evil:
hates

#893 Příspěvek od hates »

Ja malem letos rozstrelil size 500 na moji blbost.
Po zime jsem si zkontroloval prepinace na radiu a rikam si dobry.
Ale dobry to nebylo zapl jsem baterku, odstoupil a najednou jsem premyslel jak jsem vlastne odjistoval motor z hold na normal. No co cert nechtel. celou dobu jsem mel heli v modu normal. Super motor nejde tak to odjistime ale nejak jsem misto prepinacem hold cvakl prepinac IDLE a listy v tu dobu na -10°. a vykon motoru na 100%. A jak kazdy asi predpoklada, tak heli udelala tanecek o 360, s naklonem ze jsem malem brousil asfalt.

Nastesti to prezilo bez nejakych sramu. Dalsim letem jem si dal jiz pozor.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#894 Příspěvek od ddano007 »

Minuly tyzden som poslal HK450 "do opravy":
bol som na cudzom letisku, travnaty povrch - toz co s tym, na trave mi to chyti zadna vrtulka. Mali tam take plastove palety ( tak 1 x 1.5m asi 10cm vysoke ), toz si hovorim: super, budem startovat/ pristavat z toho. Prve dva razy pohoda, treti som si nejak zle odhadol pristavanie ( fucalo jak besne ), helina sadla na kraj palety a spadla dole. Listy v cudu, obe hriadele tiez. Esteze mam na servach tie lamacie packy 8)
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Ezio

#895 Příspěvek od Ezio »

ddano007 píše:Minuly tyzden som poslal HK450 "do opravy":
bol som na cudzom letisku, travnaty povrch - toz co s tym, na trave mi to chyti zadna vrtulka. Mali tam take plastove palety ( tak 1 x 1.5m asi 10cm vysoke ), toz si hovorim: super, budem startovat/ pristavat z toho. Prve dva razy pohoda, treti som si nejak zle odhadol pristavanie ( fucalo jak besne ), helina sadla na kraj palety a spadla dole. Listy v cudu, obe hriadele tiez. Esteze mam na servach tie lamacie packy 8)

Ahoj, chci se zeptat, kde se daji sehnat ty "lamave packy"? Mam originál serva align ds415m.
Diky moc.
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
doctor_

#896 Příspěvek od doctor_ »

Tak dneska crash s T550.

Letěl jsem pomalou couvanou zatáčku cca 1,5 nad zemí a najednou šla heli přes křidélka k zemi. Z ničeho nic dalo 3GX plné opačné výchylky, než byl aktuální manévr. Stihnul jsem hold a zázrakem to odnesly pouze listy vrtulky a přední vrtulkové převody.

Vloni se mi stalo to samé, akorát škody byly drastické - heli 1,5 metru ve visu a najednou plná křidélka a šla do země. Tenkrát ale odešel regl/bec Align, tak jsem to připisoval tomu. Dal jsem ROXXY 9100 a od té doby vše v pohodě - až dnes, opět ta samá rána. Když jsem doma zapnul heli, hned po inicializaci dalo 3GX opět plná pravá křidélka. Kontroloval jsem baterii i regl/bec, vše OK. 3GX jde z domu!

Letu zdar.
T-Rex 550E V2, T-Rex 700L Dominator
VBar, DX8, Phoenix
petrct
Kontaktovat uživatele:

#897 Příspěvek od petrct »

Je vidět že od doby co jsem mněl první 3g od alignu se nic nezměnilo překvapí vždy když to nečekáš. :oops: mněl jsem 2 a po par nečekaných manévrech šli z domu a žadné align bezpadlo mi do heli už nikdy nepůjde.
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#898 Příspěvek od ddano007 »

Ezio píše:Ahoj, chci se zeptat, kde se daji sehnat ty "lamave packy"? Mam originál serva align ds415m.
Diky moc.

Uz si nepamatam, odkial som ich ja bral... Ale napr. su tu:
http://www.ebay.com/itm/10pcs-x-Special ... 3a7434958f
Ja mam serva TGY-306, ci ti to bude pasovat na Align serva, netusim... skus pripadne hodit dotaz do 450koveho fora.
EDIT: Kto hlada, najde, bral som ich z HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14925
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Vladimír

#899 Příspěvek od Vladimír »

Není to sice "naše nehoda", ale aktéři měli takovou kliku, že to stojí za odkaz...
http://www.myfoxtampabay.com/story/2492 ... te-mid-air
PROTOS 500 karbon FBL + Mini V-Bar, HK500-TT + KDS FlyMentor, DX7s
Ezio

#900 Příspěvek od Ezio »

ddano007 píše:EDIT: Kto hlada, najde, bral som ich z HK:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14925

Super! Moc diky, uz objednavam :smile:
Fly & land in safe.
DEVO 10 - Deviation4, Agile 7.2, T-REX 450L, 450 DFC, V120D02S, Cessna 400
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“