Dal jsem to do vlákna Bavarian Demon ale ty konstrukční věci patří vlastně spíš sem - pro pořádek.
Próčko po přestavbě na HCX. Ještě zbývá donastavit letové parametry, zisky a efekty, v jednotce je zatím nastavení pro TREX550 což je mimo realitu a předpoklad komára.
Hlava má kombinaci DFC unašečů kde jsou DFC páky na desku cykliky nahrazeny klasickými táhly s protiběžným závitem do kloubků pro rychlé nastavení listů a letité vylamování šroubkovaných prodloužení s kuličkou na konci je konečně odstraněno. Ničil se závit v unašečích, byla to otrava. Cestou krátké hřídele bez kompenzátoru jsem nešel i když mi to tak jak je to posané bezprostředně tady zdá jako dobré řešení

. Ale mám ještě 2-3 delší hřídele v zásobě.
V DFC unašečích je bohužel nástup závitu M2 až cca 3mm uvnitř takže byl problém sehnat kuličky s delším dříkem M2 ( jsou tam z Fusion Outrage od známého ). Klasické kuličky užité třeba v desce cykliky mají dřík pouze 3,5mm takže se chytí pouhými dvěma otáčkami a to není zrovna jistota. Táhlo směrem dolů není zcela ideálně v rovině hřídele což nevadí. Serva SAVOX místo Align mají vetší výšku, kabinka jde nasadit tak tak. Určitá nevýhoda je v nastavení zubové vůle motoru kde už serva brání nasazení klasického imbus šroubováku a chce to klíč s kuličkou na konci.
Nakonec pohled shora na náhon výškovky. Šroubky M2 s válcovou hlavou a imbusem pro upevněnní pák Tarot byly trochu delší, proto je pod hlavou kovová podložka. Výměnu pák předních serv cykliky lze provést zezadu zavedením dlouhého imbusu skrz plastové vodítko táhla výškovky kde lze vyvrtat dva malé otvory v prodloužené ose pastorků serv. Zatím neprovedeno, hlavně ať to neřeším brzy

. Všechny "vychytávky" plus kuličky do unašečů a páky TAROT jsou od známého z Klecan a je to výsledek jeho zkušeností snad na třech tisících startů s Próčkem

.
Měkké oranžové páky TAROT se prý mnohem snáz ulomí a při kolizi tak ochrání převody serva. Servo výškovky je osazené zvenku a kulička na páce má orientaci směrem ven ( do středu ). Při výměně se tak nemusí rozebírat domek hl. hřídele, všechno odzkoušeno praxí známého. vysoce svítivé bílé diody signalizují odlítanou kapacitu baterky ( lze nastavit dvě hodnoty ) a také nechtěně zapojenou vybitou baterii.
Měřák k2Ulm tu byl ( nebo v mém vlákně k TREX550 ) už popsán detailněji. Ještě upravím zkrácením poutací řemínky z 550, origo suché zipy Align zrovna ideálně nedrží.