Bobeš Havran píše:Protože mu zrovna zachutnaly ty hrušky a ne jablka!!!
Jasně, děkuju za odpověď, už tomu úplně rozumím.
Bobeš Havran píše:Protože mu zrovna zachutnaly ty hrušky a ne jablka!!!
Jo, vím že ovládání plynu nebylo rozšířený, když byly např. proporcionální 2-k a neprop. 4-k apod.zdzd píše:Ale houby...
O plynu to vůbec nebylo, protože mnoho modelů plyn vůbec nemělo.
Naopak, byla potřeba mít vlevo výškovku. Právě proto, že pravou se éro povětšině háže a levou přitom lze hod korigovat. Po odhodu se potom už dal korigovat i směr pravou. Proto výškovka vlevo, hlavní směrová funkce vpravo.
Moc rozumuješ a málo o tom víš.
corona píše:Předpokládám, žes MODE 1 používal taky a dovedu si představit, že ho možná používáš i u RC vrtulníku (vím, že jsou i ti, co maj M1 u letadla a M2 u vrtulníku).
zdzd píše:Předpokládáš správně....
corona píše:A dokázal bys říci, proč...?
Jo - prostě jednou rukou jsi neudržel balanc.OPR píše:Stačí? Nebo budou ještě nějaký blafy na téma jak kdo řídí?
OPR píše:..začátek byl sice divokej ( nově se přeučuješ)
corona píše:Jo - prostě jednou rukou jsi neudržel balanc.OPR"]
Stačí? Nebo budou ještě nějaký blafy na téma jak kdo řídí?
[quote="OPR píše:..začátek byl sice divokej ( nově se přeučuješ)
Ne.jozefbb píše:Chlape, mne sa zda, ze normalne nemozes stravit ak niekto pouziva mod1
corona píše:A předpoložil jsem proto, že jsem viděl vysokou pravděpodobnost v tom, že
- delšími léty zavedený zvyk z letadel (odhozy z ruky) vyhovoval pro M1
- při rozšíření / přechodu na vrtulníky jsi zjistil, že držet balanc cyklikou je lepší jedním křížovým ovladačem.
Balancovat s hůlkou na prstě / míčkem na pálce je velmi podobné držení balancu s vrtulníkem ==> jedna ruka na dvě osy téhož prvku.
petsild píše:Oběma rukama proč, tak možná model Boingu... co mít krapánek předtavivost
knipl na pravé ruce pro ovládání směru, levá na páce plynu a směrovku v mysli na nohách tak těžké
to přeci není.
Zatím krom argumentu co by dala má tříletá neteř nic?
corona píše:Mám jen určitou zkušenost, těch několik (asi šest) lidí.
Samotnýmu mi to nepřijde logický, tak hledám příčinu, proč někdo potřebuje např. cykliku na dvě páky.