tak uvidíme
PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
NÁHRADNÍ DÍLY
tak uvidíme
sharkcom píše:Také jsem na výškovku a směrovku použil plastové pantíky a chod je taky o něčem jiném, než jen spoléhat na pružnost materiálu...
tu vyskovku a smerovku si "odrizl" od zbytku, nebo proste jen pridelal ty pantiky? je to muj prvni model letadla, tak bych nerad neco podelal bo spatne pochopil.
dalsi vec, odpojil sem predni kolo od serva, ale neprisel sem na kloudny zpusob, jak ho zaaretovat v jedne pozici ... poradi nekdo?
kozzina píše:tu vyskovku a smerovku si "odrizl" od zbytku, nebo proste jen pridelal ty pantiky? je to muj prvni model letadla, tak bych nerad neco podelal bo spatne pochopil.
dalsi vec, odpojil sem predni kolo od serva, ale neprisel sem na kloudny zpusob, jak ho zaaretovat v jedne pozici ... poradi nekdo?
Pantiky nepotrebujes pridelavat, pokud jsi zacatecnik, drzi to dobre i v zakladu a vazne neni duvod proc se v tom hned rejpat.
Ja jsem odpojil jak kolo tak celej podvozek a mam po problemu. Rovna plocha nikde v okoli neni (tak sakra rovna, abych pristal), takze pristavam jen na trave. Na reglu neni brzda, takze vrtule se vzdy hne do stran a nezlames ji. Pokud pristanes do neceho hodne mekkyho, tim lip.
A na zaver jedna jazykova: kdyz uz pouzivas slovo "bo", zjisti si nejdriv, co znamena
ok dam na tvoji radu a nebudu se v tom radsi moc stourat, zatim mam za sebou prvni ne moc uspesny let s "pristanim" v 3m vysoke kukurici, nastesti asi 15m od kraje, jinak bych tam bloudil jak bulhar jeste ted.
kolo odpojim jak rikas, v okoli tu mam jen same louky nebo pole, nic rovneho, na cem by slo pristat s podvozkem.
kolo odpojim jak rikas, v okoli tu mam jen same louky nebo pole, nic rovneho, na cem by slo pristat s podvozkem.
Tak včera jsem poprvé letal s Cesnou ve vzduchu jsem byl cca6 minut ale pak jsem si zavadil o ty vystouplí trimi a následoval pád nalomil jsem křídlo ale vteřinovkou slepeno horší je že mi praskli ti dřevěný tahla od serv na výškovku a směrovku dnes je vyměním za kovové dráty jinak vše v pořadku pád to byl hrůzostrašný.Ty trimi jsem seřízl abych o ně nezavadil uvidíme? mohli by to dělat trochu tužší
2 kozzina: Kukurice je jeste fajn, sice to vetsinou propadne az dolu, ale tlumi dobre. Horsi je, ze to pak nejde najit
Ale staci jen poslouchat hejbani serv a jde to
2 Jetson: Nelepim nicim, drzi to vyborne samo, ale je fakt, ze uz jsem nahradil unasec, je tam MPJet. Vymen ho, protoze je to okamzite o necem jinym, jde o system drzeni. U originalu mas 3mm cerviky, u MPJetu dotahujes stahovanim kolem cele hridele. Nepopsatelnej rozdil.
2 tox232: Na trimy opravdu bacha, probiralo se to tu uz nekolikrat, nejlepe pred letem zkontrolovat, nastavit a prelepit izolepou/skelnou paskou. Ta tahla, co prasknou... no to musela bejt sakra rana, ja mel takovou jen jednu. Pokud to prasklo jen v jednom miste, staci to zalepit obycejnym sekundakem, pres to smrstovaci buzirku a drzi to suprove.
A jeste k lepeni kridel, smerovek vyskovek - nepouzivejte klasicky sekundak. Nakonec kridlo sice slepi, ale taky ho slusne nalepta. Zkuste jakykoliv jiny rychlolep na polystyren, mne se osvedcil Purex, stoji to par kacek a vysledny spoj je vazne super.
A jeste jedno varovani, taky jsme to tu probirali - bacha na prehrivani regulatoru. Ted na podzim to uz asi nebude takovy problem, ale i tak... letejte vys, abyste pri pripadnem vypadku mohli vypnout motor, pockat na zchlazeni reglu (5-10 vterin) a pak pokracujte a co nejdriv pristante.
2 Jetson: Nelepim nicim, drzi to vyborne samo, ale je fakt, ze uz jsem nahradil unasec, je tam MPJet. Vymen ho, protoze je to okamzite o necem jinym, jde o system drzeni. U originalu mas 3mm cerviky, u MPJetu dotahujes stahovanim kolem cele hridele. Nepopsatelnej rozdil.
2 tox232: Na trimy opravdu bacha, probiralo se to tu uz nekolikrat, nejlepe pred letem zkontrolovat, nastavit a prelepit izolepou/skelnou paskou. Ta tahla, co prasknou... no to musela bejt sakra rana, ja mel takovou jen jednu. Pokud to prasklo jen v jednom miste, staci to zalepit obycejnym sekundakem, pres to smrstovaci buzirku a drzi to suprove.
A jeste k lepeni kridel, smerovek vyskovek - nepouzivejte klasicky sekundak. Nakonec kridlo sice slepi, ale taky ho slusne nalepta. Zkuste jakykoliv jiny rychlolep na polystyren, mne se osvedcil Purex, stoji to par kacek a vysledny spoj je vazne super.
A jeste jedno varovani, taky jsme to tu probirali - bacha na prehrivani regulatoru. Ted na podzim to uz asi nebude takovy problem, ale i tak... letejte vys, abyste pri pripadnem vypadku mohli vypnout motor, pockat na zchlazeni reglu (5-10 vterin) a pak pokracujte a co nejdriv pristante.
scarabeus píše:2 kozzina: Kukurice je jeste fajn, sice to vetsinou propadne az dolu, ale tlumi dobre. Horsi je, ze to pak nejde najitAle staci jen poslouchat hejbani serv a jde to
kukurice to pekne ztlumila jak pises, nastesti sem havaroval tak 20m od kraje pole, takze sme ho z kamaradem za pomoci zvuku serv lehce nasli ... ulomil se jen kousek kridla na konci vedle kridelka, bohuzel sem pouzil obyc vterinak a nepekne sem ho rozleptal, nakonec to spravila skelna paska, drzi to pekne. dik za info, ted uz aspon vim, jake lepidlo pouzivat
a ted jeste jeden zacatecnicky dotaz: dneska bych mel mit tento 5kanalovy set -> http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=13858
staci jen prehodit prijimac, zapojit konektory do patricnich kanalu a bude to funkcni? nebo potrebuji jeste neco dalsiho?
kozzina píše:a ted jeste jeden zacatecnicky dotaz: dneska bych mel mit tento 5kanalovy set -> http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=13858
staci jen prehodit prijimac, zapojit konektory do patricnich kanalu a bude to funkcni? nebo potrebuji jeste neco dalsiho?chtel sem si ho stejne pozdeji poridit, uz jen kvuli tomu, aby me nikdo nesestrelil z oblohy.
Ano, staci to jen prehodit, konektory dat do spravnych kanalu a hotovo. V pripade, ze by nebyl vysilac sparovan s prijimacem, tak jeste sparovat.
Samozrejme je nutne nejdriv vse dukladne otestovat na zemi...
Ale jak mám vyndat ty táhla z trupu nejdou mi vyháčkovat ze serv.Rána to byla úpořádná šlo to od země tři kotrmelce přes křídlo kolega to natočil.časem to možná dám na Youtube a pošlu odkaz.Jsem s tímto modelem začátečník dříve jsem lítal s dvoukanálem od silverlitu a tříkanálem taky od nich ten acrobat.Lepil jsem to vteřinovkou s aktivátorem myslíš že je lepší Purex
Naposledy upravil(a) tox232 dne úte 23.09.2008 12:13, celkem upraveno 3 x.
tox232 píše:Ale jak mám vyndat ty táhla z trupu nejdou mi vyháčkovat ze serv.Rána to byla úpořádná šlo to od země tři kotrmelce přes křídlo kolega to natočil.časem to možná dám na Youtube a pošlu odkaz.Jsem s tímto modelem začátečník dříve jsem lítal s dvoukanálem od silverlitu a tříkanálem taky od nich ten acrobat.Lepil jsem to vteřinovkou s aktivátorem myslíš že je lepší Purex
Vyhackovani je jednoduche - povol sroub drzici paku serva a vyndej ji. No a pak uz to jen vyhaknes
Nevim jak lepi vterinak s aktivatorem, ale Purex je modelari hojne pouzivany na spravovani EPP. Lepil jsem smerovku a drzi jako pribita, proto ho doporucuju, s klasickym sekundakem od Loctitu se to jednoduse neda srovnavat. Leptat ci neleptat
- otompotom
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj všichni. Chci se s Vámi podělit o moji velkou radost, dnes si nesu domů Cessnu od Pelikána. Moc se těším na první let snad to nerozflákám, i když vteřiňák jsem si koupil hned a také podle Vašich rad ještě jednu baterku. Jen se chci zeptat jaký zdroj používátek nabíječce co je v setu? Děkuji, další postřehy napíšu záhy. 
otompotom píše:Ahoj všichni. Chci se s Vámi podělit o moji velkou radost, dnes si nesu domů Cessnu od Pelikána. Moc se těším na první let snad to nerozflákám, i když vteřiňák jsem si koupil hned a také podle Vašich rad ještě jednu baterku. Jen se chci zeptat jaký zdroj používátek nabíječce co je v setu? Děkuji, další postřehy napíšu záhy.
Nabíječku ze setu jsem naštěstí nemusel použít, ale jak jsem koukal, tak cokoliv 12V DC a alespoň 1000mAh.
Lidi, jak jste tam teda dostali tu výškovku nedestruktivní metodou?