Innovator - praktické zkušenosti z provozu

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
vlkr

#91 Příspěvek od vlkr »

Inu, když chytrá baterka, tak chytrá baterka. Proti wongovskému rozumu nic nenaděláš. Nakonec z toho čipu by si to měli v servisu sami ověřit, že jsi v právu.
petr6600

#92 Příspěvek od petr6600 »

Jojo to máš pravdu já už sní mam taky lehký problémi..Jak jde líténí? :D
off
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od off »

Poooooomalickymi krucky kupreduuuuuuu :-) ale z hlediska letovych vlastnoti jen chvala, jen ten wongrozum to kazi :-((
petr6600

#94 Příspěvek od petr6600 »

Tak jak vám to lítá :D
Jeeps
Kontaktovat uživatele:

Vibrace

#95 Příspěvek od Jeeps »

Prosim poradite nekdo, koupil jsem md530-ku, jak dojde k roztoceni vrtuli na podlaze tak vrtulnik hrozne vibruje, celej se nejak podivne klepe a ruzne se toci po zemi je to normalni? Mam strach s nim vzletnout abych ho nejak nerosekal. Blade cp pro2 mi takhle nevibroval. Moc totiz uz tem kecum o RTF - zaletan a nastaven z vyroby neverim.
Easy copter V6 Luxe, Blade cp pro2, Blade MD520, Innovator MD530
Troll

#96 Příspěvek od Troll »

Začni tím, že zkontroluješ správné dotažení listů. Ani moc, ani málo. Pak ho chytni za podvozek, dej nad hlavu a POMALU roztáčej na provozní otáčky. Pak se uvidí, co dál. Tipnul bych si, že máš špatně dotažené listy a vyřeší se to samo. Pokud ne, je čas začít bádat, zkontrolovat vyvážení listů,( hmotnost i polohu těžište) ujistit se, že je rovná hřídel atd..... . A že tomu reklamnímu kecu o továrním nastavení a seřízení neveříš, za to Tě chválím :D .
off
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od off »

A nebo reklamovat :-) normalni to rozhodne neni!

Kdybys to prece jen kontroloval sam, vem si k ruce nejake anaerobni lepidlo na srouby a rovnou vsechno pozajistuj a vem i sestavu zadni vrtulky - me po dvou baterkach ulitl jedn list protoze (ani) sroubky drzici upony listu vrtulky (ty uvnitr - musis sudat listy!) nebyly nijak zajistene...
Jeeps
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Jeeps »

ok díky tak to vyzkousim koukal jsem ted ze jeden list je nize a druhy vise tak jsem to chtel srovnat, ale baterie uz se nerozebehla tak opet nabijim. Jeste zkusim ty listy dotahnout nejak stejne a uvidim. Nejsem zadny profik ba naopak zacinam a mam nejake male zkusenosti tak privitam kazdou radu. Jeste jednou Diky
vlkr

#99 Příspěvek od vlkr »

Bylo by fajn pořídit soft k pc. Trošku ponastavit krom jiného i minimální startovací napětí. Z výroby je tam 12V a to fakt nejde. Zvlášť když ze začátku budeš hodně testovat a ne létat v kuse celou baterku. Pokud soft nemáš, lítej na mode1. Mode0 má hodně nízké otáčky. A zkontroluj minimální náběh listů. Já ho měl tak vysoko, že se mixér zvedal, jen se roztočil motor. A nešlo s ním přistát, jen vypnout motor a prásknout o zem... :D
Jeeps
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Jeeps »

No to je jedna vec nevim jesli 1500 nebo 1700 ot./min tomu nerozumim k cemu to je a druha nevim jak zkontroluji minimální náběh listů popr. upravim. K tomu asi potrebuji ten merak ne? Dekuji za pomoc :-)
Naposledy upravil(a) Jeeps dne ned 19.04.2009 23:19, celkem upraveno 1 x.
off
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od off »

Jeeps píše:ok díky tak to vyzkousim koukal jsem ted ze jeden list je nize a druhy vise... jeste zkusim ty listy dotahnout nejak stejne a uvidim.

Hms, ale jestli se to trese uz pri roztaceni, tak to timhle nebude :-(
off
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od off »

Jeeps píše:No to je jedna vec nevim jesli 1500 nebo 1700 ot./min quote]

Vyssi otacky znamena lepsi manevrovaci schopnosti, bude to zivejsi, ty nizsi jsou vylozene autobusove na prvni skoky.

Jeeps píše:Jak zkontroluji minimální náběh listů popr. upravim. K tomu asi potrebuji ten merak ne?

Pro prvni kroky asi nepotrebujes proste vyzkousej jak se to chova. V zakladnim nastaveni se motor rozbiha nekde na ctvrtine plynu, ale kdyz se rozbehne, nesmi masinka jeste do vzduchu. Az pri dalsim pohybu "plynu" jde nahoru kolektiv a melo by se to vznest. Kolik to ma presne stupnu Ti asi muze byt v tuhle chvili jedno. Predpokladam, ze jsi tahla nejak nesteloval a jsou vsechna z fabriky stejne dlouha.

Ale to uz je vsechno vyssi divci, NESMI to predevsim nijak vyrazne vibrovat ani pri rozbehu ani za chodu.
Naposledy upravil(a) off dne ned 19.04.2009 23:32, celkem upraveno 1 x.
off
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od off »

Jeeps píše:Jeste zkusim ty listy dotahnout nejak stejne a uvidim.

Jo a predevsim bych zkusil, jestli to nevibruje se sundanymi listy... pokud ano, na nic dalsiho bych nesahal a sel to fakt reklamovat...
Jeeps
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od Jeeps »

Tak listy jsem sundal a vrtulnik sedi na zemi jak prikovanej, bez listu nevibruje takže mohu soudit, že je to jen listama? Opet jsem jen vyzkousel a baterie opet low :cry:
off
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od off »

Ano, jestli bez listu nejsou zadne vibrace, tak je to zrejme listama. Zkontroluj zhruba staticke vyvazeni - predpokladam, ze vyvazovacku nemas, tak je sesroubuj sroubem, srovnej presne symetricky proti sobe do roviny a zkus to postavit na spicku toho sroubu na vodorovne sklo a melo by to tak zustat stat. Potom vem neco tenkeho, treba pravitko, postav ho hranou nahoru na stul a zjisti,. kde maji oba listy teziste - melo by byt +/- ve stejnem miste. Pokud tak nestoji anebo nemaji teziste stejne, reklamuj listy (treba je blbe odstriknuty penovy vnitrek). Pokud stoji, namontuj, NEUTAHUJ MOC (zhruba tak, ze kdyz vrtulnik naklonis na bok , musi na tuknuti spadnout dolu). Pokud se to bude dal vyrazne smrdlat, napada me jen vyrazne rozhozene serizeni tahel a do toho bych se bez merek nepoustel... A nelitej s vibracema, jen to znicis...
A ta baterka je taky divna - ze by byla low po jednom roztoceni bez listu, to se mi taky nejak nezda... teda, u tebe snad strasi...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“