Innovator - praktické zkušenosti z provozu
Vibrace
Prosim poradite nekdo, koupil jsem md530-ku, jak dojde k roztoceni vrtuli na podlaze tak vrtulnik hrozne vibruje, celej se nejak podivne klepe a ruzne se toci po zemi je to normalni? Mam strach s nim vzletnout abych ho nejak nerosekal. Blade cp pro2 mi takhle nevibroval. Moc totiz uz tem kecum o RTF - zaletan a nastaven z vyroby neverim.
Easy copter V6 Luxe, Blade cp pro2, Blade MD520, Innovator MD530
Začni tím, že zkontroluješ správné dotažení listů. Ani moc, ani málo. Pak ho chytni za podvozek, dej nad hlavu a POMALU roztáčej na provozní otáčky. Pak se uvidí, co dál. Tipnul bych si, že máš špatně dotažené listy a vyřeší se to samo. Pokud ne, je čas začít bádat, zkontrolovat vyvážení listů,( hmotnost i polohu těžište) ujistit se, že je rovná hřídel atd..... . A že tomu reklamnímu kecu o továrním nastavení a seřízení neveříš, za to Tě chválím
.
A nebo reklamovat
normalni to rozhodne neni!
Kdybys to prece jen kontroloval sam, vem si k ruce nejake anaerobni lepidlo na srouby a rovnou vsechno pozajistuj a vem i sestavu zadni vrtulky - me po dvou baterkach ulitl jedn list protoze (ani) sroubky drzici upony listu vrtulky (ty uvnitr - musis sudat listy!) nebyly nijak zajistene...
Kdybys to prece jen kontroloval sam, vem si k ruce nejake anaerobni lepidlo na srouby a rovnou vsechno pozajistuj a vem i sestavu zadni vrtulky - me po dvou baterkach ulitl jedn list protoze (ani) sroubky drzici upony listu vrtulky (ty uvnitr - musis sudat listy!) nebyly nijak zajistene...
ok díky tak to vyzkousim koukal jsem ted ze jeden list je nize a druhy vise tak jsem to chtel srovnat, ale baterie uz se nerozebehla tak opet nabijim. Jeste zkusim ty listy dotahnout nejak stejne a uvidim. Nejsem zadny profik ba naopak zacinam a mam nejake male zkusenosti tak privitam kazdou radu. Jeste jednou Diky
Bylo by fajn pořídit soft k pc. Trošku ponastavit krom jiného i minimální startovací napětí. Z výroby je tam 12V a to fakt nejde. Zvlášť když ze začátku budeš hodně testovat a ne létat v kuse celou baterku. Pokud soft nemáš, lítej na mode1. Mode0 má hodně nízké otáčky. A zkontroluj minimální náběh listů. Já ho měl tak vysoko, že se mixér zvedal, jen se roztočil motor. A nešlo s ním přistát, jen vypnout motor a prásknout o zem... 
No to je jedna vec nevim jesli 1500 nebo 1700 ot./min tomu nerozumim k cemu to je a druha nevim jak zkontroluji minimální náběh listů popr. upravim. K tomu asi potrebuji ten merak ne? Dekuji za pomoc 
Naposledy upravil(a) Jeeps dne ned 19.04.2009 23:19, celkem upraveno 1 x.
Jeeps píše:No to je jedna vec nevim jesli 1500 nebo 1700 ot./min quote]
Vyssi otacky znamena lepsi manevrovaci schopnosti, bude to zivejsi, ty nizsi jsou vylozene autobusove na prvni skoky.Jeeps píše:Jak zkontroluji minimální náběh listů popr. upravim. K tomu asi potrebuji ten merak ne?
Pro prvni kroky asi nepotrebujes proste vyzkousej jak se to chova. V zakladnim nastaveni se motor rozbiha nekde na ctvrtine plynu, ale kdyz se rozbehne, nesmi masinka jeste do vzduchu. Az pri dalsim pohybu "plynu" jde nahoru kolektiv a melo by se to vznest. Kolik to ma presne stupnu Ti asi muze byt v tuhle chvili jedno. Predpokladam, ze jsi tahla nejak nesteloval a jsou vsechna z fabriky stejne dlouha.
Ale to uz je vsechno vyssi divci, NESMI to predevsim nijak vyrazne vibrovat ani pri rozbehu ani za chodu.
Naposledy upravil(a) off dne ned 19.04.2009 23:32, celkem upraveno 1 x.
Ano, jestli bez listu nejsou zadne vibrace, tak je to zrejme listama. Zkontroluj zhruba staticke vyvazeni - predpokladam, ze vyvazovacku nemas, tak je sesroubuj sroubem, srovnej presne symetricky proti sobe do roviny a zkus to postavit na spicku toho sroubu na vodorovne sklo a melo by to tak zustat stat. Potom vem neco tenkeho, treba pravitko, postav ho hranou nahoru na stul a zjisti,. kde maji oba listy teziste - melo by byt +/- ve stejnem miste. Pokud tak nestoji anebo nemaji teziste stejne, reklamuj listy (treba je blbe odstriknuty penovy vnitrek). Pokud stoji, namontuj, NEUTAHUJ MOC (zhruba tak, ze kdyz vrtulnik naklonis na bok , musi na tuknuti spadnout dolu). Pokud se to bude dal vyrazne smrdlat, napada me jen vyrazne rozhozene serizeni tahel a do toho bych se bez merek nepoustel... A nelitej s vibracema, jen to znicis...
A ta baterka je taky divna - ze by byla low po jednom roztoceni bez listu, to se mi taky nejak nezda... teda, u tebe snad strasi...
A ta baterka je taky divna - ze by byla low po jednom roztoceni bez listu, to se mi taky nejak nezda... teda, u tebe snad strasi...