Zkuste ukončit ty nesmyslné hádky a vrátit se k tématu. RC manii mám rád, protože se tady člověk dozví spoustu zajímavostí, ale tohleto dohadování se na několika stránkách pak kazí ten dobrý dojem... Já vím, že to nemusím číst a ani jsem nechtěl reagovat, ale zajímá mě, jak to dopadne s tou FX-30, jestli by tam tedy šel ten jiný systém (jedno jaký) a stále byly zachovány funkce k F3B potřebné.
2,4GHz do FX30
Pánové, pánové... kam jste se to dostali? To se nedá číst
Ačkoli nemám FX-30 a asi ani mít nebudu, chtěl jsem si navýšit své znalosti a rozhodl jsem se přečíst si tuto diskuzi. O F3B vím jen to, co jsem si teď narychlo nastudoval, takže k tématu moc nepřispěju....
Zkuste ukončit ty nesmyslné hádky a vrátit se k tématu. RC manii mám rád, protože se tady člověk dozví spoustu zajímavostí, ale tohleto dohadování se na několika stránkách pak kazí ten dobrý dojem... Já vím, že to nemusím číst a ani jsem nechtěl reagovat, ale zajímá mě, jak to dopadne s tou FX-30, jestli by tam tedy šel ten jiný systém (jedno jaký) a stále byly zachovány funkce k F3B potřebné.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Avenger píše:My si pouze nerozumíme v tom co je to ta "podstatná část", která je pro každého jinak velká (pro tebe třeba největší, pro mě zanedbatelná).
Když to vztáhnu na ty auta, tak proč si kupovat moderní, prostorné a bezpečné auto svých snů s luxusní výbavou co umí jezdit 240, když budu smět jezdit max. 130? Na to mi stačí přeci nějaké čínské i když třeba ne tak bezpečné a prostorné auto s maximálkou 150, které mi v konečném důsledku poslouží taky a i nějaké rezervy v parametrech bude mít.
No, výborně. Už jsme na dobré cestě.
Tak se vraťme k mé původní otázce: Co Duplex FX-30 přidá oproti FASST. Mimo telemetrie a některých přijímačů, které jsou o něco levnější (některé jsou zase levnější ve FASST). Všichni se shodujeme, že instalace Duplexu FX-30 něco ubere. Co je tedy přínosem mimo ty dvě zmíněné věci?
Neryju, nehádám se, zkrátka se jen ptám, protože bych se to rád dozvěděl.
To zdekar: Myslím, že na tvoji otázku už bylo odpovězeno.
zdzd píše:...
Tak se vraťme k mé původní otázce: Co Duplex FX-30 přidá oproti FASST. Mimo telemetrie a některých přijímačů, které jsou o něco levnější (některé jsou zase levnější ve FASST).
Pôvodnú otázku položil Nik, nie Ty. Tu si môžeš založiť vlastné vlákno, ak Ťa niečo zaujíma...
Nik píše:Mám prosbu,nemá někdo zkušenost,zda se nedá dát nějaký VF díl do
tohoto vysílače od JETI model?
a upresnil:
Nik píše:Chtěl jsem jenom názor,zda to někdo nemá. FASST VF díl a přijímač
je 2x cenově dražší než JETI.Tak proč,kdyby to šlo to neuskutečnit.
Takže otázka znela v podstate presne naopak: Proč FASST?
Odpoviem čo viem:
-lebo FASST príjmače vraj (!) fungujú v blízkosti TV vysielačov a vykrývačov, porovnaní so všetkými ostatnými na najväčšiu vzdialenosť.
-lebo Failsafe sa bude musieť nastaviť ručne na príjmači.
..a už som aj skončil. Ešte sa tu opakujú tieto argumenty:
-lebo existuje 14-kanál príjmač ktorý posiela servám pulzy v skupinkách naraz, nie postupne ako normálne príjmače, čo opakuje každých 14ms namiesto iných systémov kde to bude až 30ms.
-lebo u normálnych 8-kanálov by FASST bol o 4ms rýchlejší (opakuje každých 16ms, kdežto štandard a teda PPM je "až" 20ms.
-lebo existujú "HS" príjmače ku ktorým treba dať digitály servá a potom to celé zareaguje s o 0,013s menším zdržaním (o 13ms, lebo HS je 7ms a PPM8 by malo byť u Futaby podľa zd 20ms) .
Argumenty PROTI FASST sú:
-cena v normálnych obchodoch. Obzvlášť ten 14kanál a tie rýchle "HS"príjmače.
-opakovanie pulzu po 16ms namiesto bežných 20ms (neštandard)
-nejaké problémy s niektorými servami, s iným napätím signálu (neštandard)
-problém s prehriatím príjmača na slnku (riziko výpadku)
-Tie tučné 14 a 18 kanálové príjmače vyzerajú od Jeti lepšie než u Futaby.. Ale do F3B sa asi nezmestia do "tupky".
- to čo zdzd písal že nemáme spomínať: český výrobok, servis, telemetria, prenositeľnosť=kompatibilita s inými značkami tx.
2,4GHz do FX30
Pánové,dle Vašich příspěků jsem došel k názoru,že dávat DUPLEX je
blbost.Používám RX 8kanál, PCM 1024.Bastlení v elektronice nuznávám
a ani neumím( jsem strojař).
zdzd- dle Tebe je nejlepší osadit to FASSTEM?
O 2,4GHz uvažuji z důvodu nemít strach,že mě někdo sundá na stejný
kanál,když jich létá více pohromadě a některý doveda přijde a nezeptá
se kdo má jaký kanál. To už se stalo.
coro- dle Tvého názoru je,že FASST ne,čím to potom teda osadit?
blbost.Používám RX 8kanál, PCM 1024.Bastlení v elektronice nuznávám
a ani neumím( jsem strojař).
zdzd- dle Tebe je nejlepší osadit to FASSTEM?
O 2,4GHz uvažuji z důvodu nemít strach,že mě někdo sundá na stejný
kanál,když jich létá více pohromadě a některý doveda přijde a nezeptá
se kdo má jaký kanál. To už se stalo.
coro- dle Tvého názoru je,že FASST ne,čím to potom teda osadit?
Samozřejmě FASST. Celá ta věc je vyvinuta tak, aby to spolu optimálně fungovalo. Cokoliv jiného je jen zhoršení vlastností. A pokud jde o spolehlivost, je na to FASST asi taky nejlíp. Zatím jsem neslyšel o jediném prokazatelém zarušení. Nakonec to vždy bylo něco jiného. Konektory, vysoká teplota, znulované GUID u špatné série šestikanálových vysílačů. Nezanedbatelné je i to, že přijímač se páruje s TX jen jednou a pak už jen natvrdo přijímá a to hned. I po výpadku napájení se proto ihned vzpamatuje a bez prodlení začne přijímat. To u 2,4GHz vůbec není samozřejmé.
Když dodržíš pracovní podmínky, nemusíš se bát žádných nepříjemných překvapení.
http://zd.wwwcity.cz/zd/FX-30-FAQ.htm
Ceny FASST přijimačů nejsou až tak horentní jak se traduje. Nejsou sice za hubičku, ale taky ne dvakrát tak drahé jak Duplex.
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WT ... +Receivers
A to je na první straně sleva 25$ při nákupu nad 200$. Poštovné je do 20$. Už to není taková sláva jako když byl dolar za 14, ale ceny jsou i tak slušné.
Když dodržíš pracovní podmínky, nemusíš se bát žádných nepříjemných překvapení.
http://zd.wwwcity.cz/zd/FX-30-FAQ.htm
Ceny FASST přijimačů nejsou až tak horentní jak se traduje. Nejsou sice za hubičku, ale taky ne dvakrát tak drahé jak Duplex.
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/WT ... +Receivers
A to je na první straně sleva 25$ při nákupu nad 200$. Poštovné je do 20$. Už to není taková sláva jako když byl dolar za 14, ale ceny jsou i tak slušné.
Podívej, já bych to shrnul asi takto: Dodávat do FX-30 něco jiného než FASST je celkem nesmysl. Jediné pochopitelné zdůvodnění je opravdová nutnost telemetrie pro speciální účely.
Pak se ještě dá pochopit situace, kdy někdo už má Duplexe, x přijímačů a později si koupí FX-30. Pak se o tom dá taky uvažovat. Nicméně jen na přechodnou dobu. Než se na Duplex sežene kupec a pak ho transformovat na FASST přijímače.
No a vůbec nejlepší řešení je koupit FX-30 rovnou s FASST a pokud je člověk majitelem MHz přijímačů tak i příslušný VF modul. Pak mu pojede pořád všechno a nic nemusí nuceně obměňovat.
Pak se ještě dá pochopit situace, kdy někdo už má Duplexe, x přijímačů a později si koupí FX-30. Pak se o tom dá taky uvažovat. Nicméně jen na přechodnou dobu. Než se na Duplex sežene kupec a pak ho transformovat na FASST přijímače.
No a vůbec nejlepší řešení je koupit FX-30 rovnou s FASST a pokud je člověk majitelem MHz přijímačů tak i příslušný VF modul. Pak mu pojede pořád všechno a nic nemusí nuceně obměňovat.
coro píše:..................FX-30 vie 12 kanálov PPM, sám zdzd minule niekomu poradil ako to zapnúť................
Nejsem si 100 procentně jistý, ale myslím, že je to takhle:
přepneš to do režimu učitel - žák. Pokaždé Ti to po zapnutí bude mňoukat, že je tam navolený ten režim.
Já mám např u hotlinera přiřazený další vypínač pro motor v režimu STOP. Další režim je START atd. Pokud při zapnutí TX není navolený ten STOP režim, TX na to upozorní. Pokud to bude pokaždé mečet i při tom učitel - žák, tak si na to zvykneš a brzy něco poděláš.
Pokud je to jinak, tak mě opravte.
zdzd píše:To není až tak pravda. V první řadě přijde o kanály. Pokud nechá PPM výstup na standardních osmi kanálech, přide o šest kanálů a tím i dost mixů, ovšem přenos se zpomalí jen o 50%. Pokud přepne PPM na 12 kanálů......................
Myslím, že to normálně přepnout nejde, jenom obejít přes ten režim učitel - žák.
zdzd píše:Avenger píše:My si pouze nerozumíme v tom co je to ta "podstatná část", která je pro každého jinak velká (pro tebe třeba největší, pro mě zanedbatelná).
Když to vztáhnu na ty auta, tak proč si kupovat moderní, prostorné a bezpečné auto svých snů s luxusní výbavou co umí jezdit 240, když budu smět jezdit max. 130? Na to mi stačí přeci nějaké čínské i když třeba ne tak bezpečné a prostorné auto s maximálkou 150, které mi v konečném důsledku poslouží taky a i nějaké rezervy v parametrech bude mít.
Tak se vraťme k mé původní otázce: Co Duplex FX-30 přidá oproti FASST. Mimo telemetrie a některých přijímačů, které jsou o něco levnější (některé jsou zase levnější ve FASST). Všichni se shodujeme, že instalace Duplexu FX-30 něco ubere. Co je tedy přínosem mimo ty dvě zmíněné věci?
Sice nevím proč se vehementně snažíš z porovnávání vyřazovat dvě klíčové přednosti Duplexu kvůli kterým si ho 99% lidí pořizuje a vůbec kvůli kterým má smysl o něm uvažovat ale budiž.
Duplex FX-30 oproti FASST (vyjma zmíněné telemetrie a ceny) přinese následující výhody:
1. zcela přenositelný a kompatibilní systém založený na neuzavřeném přenosovém protokolu (PPMku)
2. vyšší provozní teploty
3. nižší spotřebu
4. nadstandardní a rychlou podporu tuzemského výrobce
5. možnost využití přídavných kanálů a mixů v přijímači
Duplex FX-30 oproti FASST přinese následující nevýhody:
1. horší komfort při zapínání (potvrzování nějakého dialogu)
2. nutnost nějak rozumě po mechanické i elektrické stránce vyřešit zabudování Duplexu do FX-30
3. Nejsou využity 2 spínané kanály.
4. Hodnoty nastavení FS nejsou ukládány spolu s programem modelu.
Napiš na oplátku co přinese FASST FX-30 oproti DUPLEXU a férově vynechej též dvě klíčové položky a to rychlejší přenos informace a možnost synchronizace vybraných kanálů, které zase naopak já považuji za užitečné ve speciálních případech.
Naposledy upravil(a) Avenger dne pát 05.06.2009 9:43, celkem upraveno 1 x.
Duplexák nehádá :!: Duplexák ví :!:
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
-----------------------------------------------
EGE, Mugi, FunJET, Atak, Benji, Tamahawk II, Rondo, Traxxas REVO, Graupner Taifun, MC-24 Gold, JETI Duplex, MVVS
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Avenger píše:
Sice nevím proč se vehementně snažíš z porovnávání vyřazovat dvě klíčové přednosti Duplexu kvůli kterým si ho 99% lidí pořizuje a vůbec kvůli kterým má smysl o něm uvažovat ale budiž.
Duplex FX-30 oproti FASST (vyjma zmíněné telemetrie a ceny) přinese následující výhody:
1. zcela přenositelný a kompatibilní systém založený na neuzavřeném přenosovém protokolu (PPMku)
2. vyšší provozní teploty
3. nižší spotřebu
4. nadstandardní a rychlou podporu tuzemského výrobce
Duplex FX-30 oproti FASST přinese následující nevýhody:
1. horší komfort při zapínání (potvrzování nějakého dialogu)
2. nutnost nějak rozumě po mechanické i elektrické stránce vyřešit zabudování Duplexu do FX-30
Napiš na oplátku co přinese FASST FX-30 oproti DUPLEXU a férově vynechej též dvě klíčové položky a to rychlejší přenos informace a možnost synchronizace vybraných kanálů, které zase naopak já považuji za užitečné ve speciálních případech.
Avenger ty si pacient!!!
1-Fasst nie je prenositeľný?
2-Ty lietaš pri vyšších teplotách ako 60°C
3-Spotreba Fasstu je asi taká, že na 4 lety s Tabloidom kde sú 3ks servá 24kg a 5ks servá 10kg dobíjam +-600mAh. Koľko z toho zožral Fasst?
4- načo potrebuješ na spoľahlivý systém podporu?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Avenger,
Já bych si chtěl jenom ujasnit názory.
Já mu nedoporučuji dát do FX30 Duplex.
Ty mu doporučuješ nedávat Fasst a dát Duplex. Je to tak? (do FX30)
(Já jsem předminulý večer strávil měřením teplot bezdotykovým teploměrem, protože Jenda01 naměřil nesmyslné údaje a tvrdošíjně na tom trval. Když se dokázalo, že to tak není, prohlásil diskusi za ukončenou. Nerad bych nad tím podobně mrhal časem)
(Já jsem předminulý večer strávil měřením teplot bezdotykovým teploměrem, protože Jenda01 naměřil nesmyslné údaje a tvrdošíjně na tom trval. Když se dokázalo, že to tak není, prohlásil diskusi za ukončenou. Nerad bych nad tím podobně mrhal časem)
JMalik píše:Avenger,
Ahoj ,
něco pro- Avengera - nenech se tímhle pacientem pro -chocholuška-
A ještě bych ti něco chtěl říct -Malíku- na tvůj dotaz ohledně mého bydliště jestli před plotem blázince nebo za poltem. Jelikož jsem tam jeden čas pracoval tak tebe bych tipoval na pavilon č.-24. Jestli chceš
o něčem smysuplně diskutovat tak Malíka -nebrat- je to obyčejnej provokatér.Akorát se přiživuje na názorech lídí ktrerý mu zrovna vyhovujou k jeho exibicím.Tady máš kamaráda:
Jenda