Bezdrátový přenos z kamery na notebook na zemi

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

#91 Příspěvek od Kovboj »

Stuclik píše:Ja jsem silne skepticky :( Ono totiz rizeni a telemetrie prenasi nula nula prd dat oproti videosignalu :( Ale bylo by to teda bajo :)

Nesmělo by to být hlavní RC signál a k tomu "nalepené" video, vysílaný signál by musel být především video + ve "volném prostoru" signály RC. Respektive vlastně dostatečně rychlý datový tok, který do kterého by se vešlo jak rozumně kompresované video tak i řídící signály RC. V podstatě nic, co by "běžná wifina" používaná na internet nezvládla...
mnov

#93 Příspěvek od mnov »

Se směrovou anténou jsem to také kdysi zkoušel a výsledek nic moc. A to jsem měl pomocníka, který se snažil parabolou sledovat model.
jova
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od jova »

Telefonickým dotazem na ČTÚ jsem si potvrdil, že povolený výkon pro vysílání video signálu o FM modulaci na 2,4GHz je 20dBi.

To je při výkonu 100mW vysílače s anténou o zisku 0dBi.
Nebo chcete li při výkonu 200mW, útlumového článku -3dB a antény 0dBi zisku.

Pokud máte někdo nějaké jiné informace, byl bych rád aby jste se o ně podělil. JOVA
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
Mikelo

#95 Příspěvek od Mikelo »

Pozoruhodné, co peněz a času jsou někteří ochotni promarnit vymýšlením zbytečností. Ještě k tomu dávno vymyšlených.
jova
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od jova »

Mikelo píše:Pozoruhodné, co peněz a času jsou někteří ochotni promarnit vymýšlením zbytečností. Ještě k tomu dávno vymyšlených.

Mohl by jsi to nějak rozvést? Nějak jsem nepochopil směr tvého myšlenkového pochodu.
EPP samokřídla
z.d.

#97 Příspěvek od z.d. »

jova píše:
Mikelo píše:Pozoruhodné, co peněz a času jsou někteří ochotni promarnit vymýšlením zbytečností. Ještě k tomu dávno vymyšlených.

Mohl by jsi to nějak rozvést? Nějak jsem nepochopil směr tvého myšlenkového pochodu.

možná jsme zapoměnli napsat, že se nám nechce investovat 15-30 tisíc za hotovou věc a proto hledáme jiný řešení
RIP
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od RIP »

Čau, taky jsem to tu řešil našel jsme vyrobce přímo v honkongu u něho to vyjde komplet na cca. 8 000.

Pojďme se teda tady sejit par zajemcu a jsem přesvědčen že pokud poptáme třeba 5ks najednou dostaneme se na cenu cca. 4 000 - 5 000 za kus včetně dopravy.
sym

#99 Příspěvek od sym »

RIP píše:Čau, taky jsem to tu řešil našel jsme vyrobce přímo v honkongu u něho to vyjde komplet na cca. 8 000.

Pojďme se teda tady sejit par zajemcu a jsem přesvědčen že pokud poptáme třeba 5ks najednou dostaneme se na cenu cca. 4 000 - 5 000 za kus včetně dopravy.

Ahoj, to zní zajímavě. Co všechno ta sada obsahuje? Michal
cassiopeus
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od cassiopeus »

RIP píše:Čau, taky jsem to tu řešil našel jsme vyrobce přímo v honkongu u něho to vyjde komplet na cca. 8 000.

Nechceš dát rovnou odkaz, ať se může každý podívat, co to je?
RIP
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od RIP »

Uf pokusím se to najít.
Psal jsem to v nějakym vláknu fpv už dříve. Zkuste, kdyžtak prosím dohledat. Jinak reálně to chci kupovat někdy v červenci. Teď se přiznám, že řešim jiný věci. Až budu mít o víkendu čas tak dohledám ten link a dám sem.
coro

#102 Příspěvek od coro »

jova píše:Telefonickým dotazem na ČTÚ jsem si potvrdil, že povolený výkon pro vysílání video signálu o FM modulaci na 2,4GHz je 20dBi.

To je při výkonu 100mW vysílače s anténou o zisku 0dBi.
Nebo chcete li při výkonu 200mW, útlumového článku -3dB a antény 0dBi zisku.

Pokud máte někdo nějaké jiné informace, byl bych rád aby jste se o ně podělil. JOVA

Nejak som nepochopil, čo chceš povedať..
Inak výkon je v dbm, nie dbi, takže si to vyjadrenie telekomu asi nepočúval pozorne.

:) - Anténa so ziskom 0dbi neexistuje, z princípu je nevyrobiteľná a dokonca ani len teoreticky nevymysliteľná, z viacerých dôvodov, napr. Hairy ball theorem (pokryť rovnomerne celý povrch gule rovnako dlhými vektormi, je nemožné). Čiže anténa so ziskom 0dbi je "Isotropic Radiator" a to je proste nonsense...

:) - Pridať k 100mW ešte ďalších 100mW a potom ich prekúriť v nejakom útlmovom článku, to je dobré načo? Aby bol človek frajer? A z neexistencie 0dbi antény vyplýba, že by útlmový článok musel mať aspoň -5,2 db čiže "žrať" takmer 3/4 zbytočne vyhuleného výkonu...

:) - Vyjadrenie o 20dbm (nie dbi) sa dá popísať jednoduchšie tak, že keďže obyčajný dipól má cca 2,2dbi zisk, tak s výkonom cca 60mW a najtriviálnejším kusom drátu ako dipól anténou, sa blížime k maximálnej povolenej hranici...

To že DSSS má vysielať len na akože 10mW , ešte neplatí? Neviem, nesledujem to...
EN 300 328 / 4.3.2.2 Limit
For wide band modulations other then FHSS (e.g. DSSS, OFDM, etc.), the maximum e.i.r.p. spectral density is limited to 10 mW per MHz."
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od JirkaA »

To že DSSS má vysielať len na akože 10mW , ešte neplatí? Neviem, nesledujem to...
For wide band modulations other then FHSS (e.g. DSSS, OFDM, etc.), the maximum e.i.r.p. spectral density is limited to 10 mW per MHz."

Platí, jen jsi to špatně pochopil. Ten údaj 10mW není hodnota celkového vyzářeného výkonu, je to hodnota 10mW/MHz, tedy hodnota spektrálního rozložení výkonu. Jde o to, aby použitá modulace neměla takové spektrální rozložení výkonu, které by v kterémkoli 1MHz úseku pásma překračovalo 10mW..
OK2WY
jova
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od jova »

coro píše:Nejak som nepochopil, čo chceš povedať..
Inak výkon je v dbm, nie dbi, takže si to vyjadrenie telekomu asi nepočúval pozorne.

Ano máte pravdu výstupní výkon vysílače se uvádí vždy v dBm.

coro píše::) - Anténa so ziskom 0dbi neexistuje, z princípu je nevyrobiteľná a dokonca ani len teoreticky nevymysliteľná, z viacerých dôvodov, napr. Hairy ball theorem (pokryť rovnomerne celý povrch gule rovnako dlhými vektormi, je nemožné). Čiže anténa so ziskom 0dbi je "Isotropic Radiator" a to je proste nonsense...

Ano správně mělo být uvedeno že anténa má zisk 0dB=2,15dBi a tomu se musí přizpůsobit i mé další výpočty.

coro píše::) - Pridať k 100mW ešte ďalších 100mW a potom ich prekúriť v nejakom útlmovom článku, to je dobré načo? Aby bol človek frajer? A z neexistencie 0dbi antény vyplýba, že by útlmový článok musel mať aspoň -5,2 db čiže "žrať" takmer 3/4 zbytočne vyhuleného výkonu...

Já žádných 100mW k ničemu nepřidávám. Vycházím z toho, že uvedená firma nabízí transmiter pouze 200mW a bohužel na vysílač nižšího přijatelného výkonu jsem na našem netu nenarazil. To že přebytečný výkon vyzařuji v útlumovém článku nedělám z frajeřiny, ale proto, abych se dostal na povolených 20dBm (100 mW e.i.r.p.).

coro píše::) - Vyjadrenie o 20dbm (nie dbi) sa dá popísať jednoduchšie tak, že keďže obyčajný dipól má cca 2,2dbi zisk, tak s výkonom cca 60mW a najtriviálnejším kusom drátu ako dipól anténou, sa blížime k maximálnej povolenej hranici...

Pokud vyjdu z toho, že na anténě má být maximálně 20dBm, tak po vašem upřesnění a zadání správného zisku antény mi skutečně stačí výkon vysílače cca 60mW a budu muset použít útlumový článek cca 5dB na vysílači 200mW.

coro píše::)To že DSSS má vysielať len na akože 10mW , ešte neplatí? Neviem, nesledujem to...

Vycházel jsem z všeobecného oprávnění č. VO-R/12/08.2005-34…. http://www.mojewifi.net/upload.cs/1/1f8 ... ky_ctu.pdf V něm se uvádí že pro kmitočtové pásmo 2400,0–2483,5 MHz je povolený vyzářený výkon 100 mW e.i.r.p. Na tuto hodnotu jsem se telefonicky dotazoval na ČTÚ Budějovice a bylo mi sděleno že platí skutečně pro tento druh přenosu – video transmiter.

Děkuji za upozornění a opravu nepřesností. Není mým záměrem se tady s někým hádat. Snažím se jen dopátrat toho co je skutečně u nás legálně povoleno a sestavit to tak, abych provozem neohrožoval při létání sebe ani ostatní modeláře nebo běžné uživatele těchto přenosů. A protože mám pocit že jsou to informace které zajímají i dost ostatních modelářů řeším to tady a veřejně a za každou radu budu rád.
EPP samokřídla
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JirkaA »

Osobně bych se netrápil s tím, jestli má anténa 2 dBi nebo 0dBd, ten "zisk" hravě doženeš útlumem konektoru.. Spíš bych se trápil tím, že ten vergl z Číny nebude mít CE nebo jenom namalovaný.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“