hobbyking.com

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

#91 Příspěvek od Drondys »

Celeron píše:Dotaz na situaci: Mam uz asi mesic objednany 3 polozky. Jedna je reserve a dve back. Nabizi mi modifikaci nebo storno. Ja ale chci vse. Takze predpokladam, ze budu cekat dokud nebudou vsechny skladem. Nebo to poslou na vickrat? Da se tohle nejak ovlivnit?
Jirka

Leda se zkusit domluvit emailem nebo přes jejich chat na podpoře, aby ti to poslali na dvakrát.
gondra

#92 Příspěvek od gondra »

Zdravím nevíte náhodou jak je to ted s clem a daní posledně co sem se dočetsl to bylo 160 $ a jak se to řeší jestli si na HC vyplním nižší cenu kvůli clu a oni pak uvidí v paypalu cenu vyšší? Díky.
Drondys

#93 Příspěvek od Drondys »

gondra píše:Zdravím nevíte náhodou jak je to ted s clem a daní posledně co sem se dočetsl to bylo 160 $ a jak se to řeší jestli si na HC vyplním nižší cenu kvůli clu a oni pak uvidí v paypalu cenu vyšší? Díky.

Clo je nepodstatné jelikož se na hobby věci pro soukromé použití obvykle vůbec nestanoví a i kdyby tak je jen velmi malé okolo 2 až 4 % a limit pro clo je 150 Euro.

Podstatné je DPH, které je 20% a limit na DPH je od 1. dubna 2011 stanoven na 22 Euro viz tento odkaz kde najdeš popis s vysvětlením i názorně zakresleným schématem jak se to zhruba uplatňuje.

Přepočet z dolarů se provádí dle aktuálního kurzu na webu celní správy viz tento odkaz v okamžiku předložení zásilky k celnímu odbavení. Dle aktuálního kurzu na webu celní správy je limit cca $31.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 04.04.2011 19:32, celkem upraveno 1 x.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Ancistrus01 »

No to je bezva :( :( já jsem si koupil z HC něco asi začátkem března a ještě to nenaskladnil takže mě k tomu přičtou DPH, jedině že by mě tam napsaly 10% nebo 20% z ceny a budu doufat že jim to nebude podezřelý :?: :?:

Jo a jak to je stim (já jsem se stím ještě nesetkal) že když mě to zboží na celnici podržej a budou chtít papíry z PayPal a tam bude větší cena než na krabici jak se to řeší dál
Drondys

#95 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Jo a jak to je stim (já jsem se stím ještě nesetkal) že když mě to zboží na celnici podržej a budou chtít papíry z PayPal a tam bude větší cena než na krabici jak se to řeší dál

To v tomto vlákně nebudu opakovat. Přečti si k tomu vývoj podrobně na několika posledních stránkách v jiném vlákně viz tento odkaz. Tam se to probírá a sleduj tam další vývoj informací k této problematice. Některé záležitosti okolo toho ještě stále nejsou zcela vyjasněny.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Ancistrus01 »

Az najdu cas proctu za odkaz dekuju, ja sem neco ohledne toho bohuzel nenasel vsecko okolo HC sem si jinde našel a pročetl
No tak moc děkuju
gondra

#97 Příspěvek od gondra »

Drondys píše:
Ancistrus01 píše:Jo a jak to je stim (já jsem se stím ještě nesetkal) že když mě to zboží na celnici podržej a budou chtít papíry z PayPal a tam bude větší cena než na krabici jak se to řeší dál

To v tomto vlákně nebudu opakovat. Přečti si k tomu vývoj podrobně na několika posledních stránkách v jiném vlákně viz tento odkaz. Tam se to probírá a sleduj tam další vývoj informací k této problematice. Některé záležitosti okolo toho ještě stále nejsou zcela vyjasněny.

Zřejmě sem četl málo nebo špatně ale pročetl sem obě 2 vlákna celé a nikde sem o tom nenašel ani zmínku no vlastně to tam o tom bylo zmíněno ale odpověd nikde.
Drondys

#98 Příspěvek od Drondys »

gondra píše:Zřejmě sem četl málo nebo špatně ale pročetl sem obě 2 vlákna celé a nikde sem o tom nenašel ani zmínku no vlastně to tam o tom bylo zmíněno ale odpověd nikde.

Jasně jsem přece uvedl, že některé záležitosti okolo toho ještě stále nejsou zcela vyjasněny tak tam těžko může být definitivní odpověď. Zatím tam bylo předběžné shrnutí viz tento odkaz. Další vývoj viz tento odkaz a tento odkaz. Až budou další informace, tak se to tam objeví. Takže sleduj další vývoj informací v tom vlákně!

EDIT: Takže již byly doplněny ty slibované informace viz první část Ohledně poplatku 96 Kč (viz tento odkaz).
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od Ancistrus01 »

Drondys píše:Zatím tam bylo předběžné shrnutí viz tento odkaz.

Takže jestli to chápu dobře když nemám podepsanou plnou moc tak ČP pouze oznámí že mám ten balík na celní správě a já osobně to musím viřídit a zaplatím pouze DPH a případně Clo ale ČP žádný poplatek platit nebudu :?:

Asi tak že?
Naposledy upravil(a) Ancistrus01 dne úte 05.04.2011 6:41, celkem upraveno 1 x.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Ancistrus01 »

:D
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od MarkAurel »

neviete ci ked objednam povedzme dake lietadlo z DE Warehouse tak kedze to ide z EU tak na 100percent nebudem platit clo?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od JirkaA »

MarkAurel píše:neviete ci ked objednam povedzme dake lietadlo z DE Warehouse tak kedze to ide z EU tak na 100percent nebudem platit clo?

Nebudeš, vůbec to nepůjde přes celnici.
OK2WY
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Ancistrus01 »

Chci se zeptat někoho komu se to stalo co dělat když v HC na balík napíší 50% z ceny a na celnici to podržej a budou chtít doklady z PayPal kde bude vyšší cena co jste v tomto případě dělaly? Byla nějaká pokuta? Nebo jak se to řeší?

Všem předem děkuji za odpověď
Drondys

#104 Příspěvek od Drondys »

Ancistrus01 píše:Takže jestli to chápu dobře když nemám podepsanou plnou moc tak ČP pouze oznámí že mám ten balík na celní správě a já osobně to musím viřídit a zaplatím pouze DPH a případně Clo ale ČP žádný poplatek platit nebudu :?:

Asi tak že?

Ne. V závěrečném shrnutí jsem zapomněl uvést zmínky o oznámení. Nyní jsem to opravil tak si to tam můžeš přečíst podrobněji v sekci Závěrečné shrnutí viz tento odkaz.

ad tam uvedený bod 1.
Za zásilky splňující bod 1 nebude platit adresát ČP nic bez ohledu na to zda bude či nebude mít podepsanou plnou moc pro ČP.

ad tam uvedený bod 2. a taktéž i bod 4.
Za zásilky splňující body 2 a 4 bude platit adresát ČP poplatek 180 Kč pokud bude mít podepsánu plnou moc a 96 Kč pokud plnou moc nepodepíše a bude si to zařizovat například sám. Bez ohledu na podepsanou či nepodepsanou plnou moc se u těchto bodů nic neplatí pouze v případě odmítnutí zásilky.

ad tam uvedený bod 3.
Za zásilky splňující body 3 bude platit adresát ČP poplatek 96 Kč kromě odmítnutí zásilky v každém jiném případě tedy bez ohledu na to zda adresát udělil nebo neudělil plnou moc ČP.
Drondys

#105 Příspěvek od Drondys »

MarkAurel píše:neviete ci ked objednam povedzme dake lietadlo z DE Warehouse tak kedze to ide z EU tak na 100percent nebudem platit clo?

Ano nebudeš platit clo. Clo se netýká zásilek zasílaných v rámci EU a DPH se účtuje v té sazbě, která je platná v EU zemi prodejce. Takže DPH už je tedy zahrnuto v ceně prodejce, kterou zaplatíš při placení té objednávky. Zásilky v rámci EU nepodléhají celnímu dohledu a jsou doručovány bez jakýchkoli celních formalit obdobně jako zásilky posílané například jen v rámci SR akorát, že poštovné bude vyšší než by bylo za stejnou zásilku jen v SR.

V případě nákupu z DE Warehouse tj. německého skladu Hobbykingu se nevyplatí nakupovat drobnosti, protože poštovné není odstupňováno pro zásilky s váhou menší než 3 Kg. Takže když si objednáš z DE Warehouse třeba jen nějakou drobnost vážící pár gramů s cenou třeba za pár dolarů tak zaplatíš stejné poštovné jako by sis objednal zásilku vážící 3 kg což je pro Germany to Slovakia cca $26 čímž se ti takový nákup drobnosti může šeredně prodražit, ale v tom DE Warehouse stejně moc velký výběr nemají a zatím nic nenasvědčuje ani tomu, že by ho hodlali nějak podstatněji rozšířit. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“