Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
crazy nemo

#91 Příspěvek od crazy nemo »

pomalá práce politiků nám hraje do karet platnost novely se posouvá až na 1. dubna
pozměňovací návrhy do 3.čtení - úplně dole
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=129&ct1=2
Drondys

#92 Příspěvek od Drondys »

crazy nemo píše:pomalá práce politiků nám hraje do karet platnost novely se posouvá až na 1. dubna
pozměňovací návrhy do 3.čtení - úplně dole

Není důvod k radosti, protože je to trochu jinak. Prezident už 23.11.2010 podepsal tu novelu zákona o DPH, a to ve znění bez zmíněných pozměňovacích návrhů.

Prezident podepsal zákony
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/18342-prezident-podepsal-zakony-o-usporach-v-socialni-oblasti-a-povodnove-stokorune/

...Klaus svým podpisem také vyjádřil svůj souhlas s novelou zákona o DPH...

...Vládní novely schválila na začátku listopadu Poslanecká sněmovna ve stavu legislativní nouze...

...Senát schválil novely v polovině listopadu krátce před skončením funkčního období dosavadních senátorů...

Ty zmíněné pozměňovací návrhy se začaly projednávat až později 8.12.2011 viz odkaz
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?T=129&O=6
Ona platnost se tedy v podstatě týká jen těch navržených úprav z 8.12.2011 tj. pozměňovacích návrhů a jedná se tedy o tzv. novelu novely, ale to předchozí znění novely již bylo schváleno a podepsáno prezidentem a začne platit už od 1.ledna 2011. Od dubna začnou platit jen ty pozměňovací návrhy.
rohlik

#93 Příspěvek od rohlik »

A nevis co ty pozmenovaci navrhy pozmenuji?
Drondys

#94 Příspěvek od Drondys »

rohlik píše:A nevis co ty pozmenovaci navrhy pozmenuji?

Jen pár nepodstatných drobností viz odkaz na text těch změn
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od bighugo »

Takže teď jsem se přesvědčil, že jsem fakt blbej, protože já to teda vůbec nechápu. Vycházím z toho, že pokud se mění bod "platnost od 1.ledna" na "1.dubna", tak to znamená, že to platí od dubna?? Pardon, že tady plácám možná nesmysly, ale dohání mě k zoufalství, že tomu absolutně, to jako že vůbec a naprosto, NEROZUMÍM!
KarelSkala

#96 Příspěvek od KarelSkala »

bighugo píše:Takže teď jsem se přesvědčil, že jsem fakt blbej, protože já to teda vůbec nechápu. Vycházím z toho, že pokud se mění bod "platnost od 1.ledna" na "1.dubna", tak to znamená, že to platí od dubna?? Pardon, že tady plácám možná nesmysly, ale dohání mě k zoufalství, že tomu absolutně, to jako že vůbec a naprosto, NEROZUMÍM!

Že tomu nerozumíš, z toho si nic nedělej. Těm parlamentním veletočům co se provádění při různých změnách zákonů už nerozumí vůbec nikdo. :wink:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od JirkaA »

bighugo píše:Takže teď jsem se přesvědčil, že jsem fakt blbej, protože já to teda vůbec nechápu. Vycházím z toho, že pokud se mění bod "platnost od 1.ledna" na "1.dubna", tak to znamená, že to platí od dubna?? Pardon, že tady plácám možná nesmysly, ale dohání mě k zoufalství, že tomu absolutně, to jako že vůbec a naprosto, NEROZUMÍM!

není čemu nerozumnět. Zákon platí v původním znění od 1.1., změny začnou platit od 1.4.
OK2WY
Xele

#98 Příspěvek od Xele »

Docela by mě zajímalo, zda-li již budu platit daň pokud mám objednané a zaplacené nějaké zboží z HK, ale balík mi nejspíš přijde až po novém roce, jelikož jedna položka není dosud skladem?
Drondys

#99 Příspěvek od Drondys »

Xele píše:Docela by mě zajímalo, zda-li již budu platit daň pokud mám objednané a zaplacené nějaké zboží z HK, ale balík mi nejspíš přijde až po novém roce, jelikož jedna položka není dosud skladem?

Pokud bude platit nová úprava a celníci to nepustí bez DPH, protože nestíhají tak ano, protože není podstatné datum objednání ani zaplacení, ale datum kdy to bude dovezeno. :wink:
Xele

#100 Příspěvek od Xele »

Já myslel že ta nová úprava už platí???
Drondys

#101 Příspěvek od Drondys »

Xele píše:Já myslel že ta nová úprava už platí???

Ne ještě pořád platí stávající úprava tj. limit 150 Eur pro DPH.
Xele

#102 Příspěvek od Xele »

Takže pokud to přijde po 01.01.2011 a celníci "budou stíhat" tak chápu dobře že mám smůlu a daň budu muset zaplatit... :?
Drondys

#103 Příspěvek od Drondys »

Xele píše:Takže pokud to přijde po 01.01.2011 a celníci "budou stíhat" tak chápu dobře že mám smůlu a daň budu muset zaplatit... :?

Pokud to bude překračovat v tu dobu kdy to přijde platný limit pak ano. :wink:
Xele

#104 Příspěvek od Xele »

Tak je to zásilka za 100 USD takže dani se asi nevyhnu :( Ještě by mě zajímal jeden modelový příklad co když ten balík fyzicky dorazí do ČR 30.12.2010 ale celníci to z důvodu velké vytíženosti proclí až v novém roce...to budu také platit daň?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od JirkaA »

Xele píše:Tak je to zásilka za 100 USD takže dani se asi nevyhnu :( Ještě by mě zajímal jeden modelový příklad co když ten balík fyzicky dorazí do ČR 30.12.2010 ale celníci to z důvodu velké vytíženosti proclí až v novém roce...to budu také platit daň?

Platí datum překročení hranice, tedy by to měli vyřídit podle starého předpisu.
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“