Novinky u dovozu zboží z Činy od 2011
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- crazy nemo
crazy nemo píše:pomalá práce politiků nám hraje do karet platnost novely se posouvá až na 1. dubna
pozměňovací návrhy do 3.čtení - úplně dole
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=129&ct1=2
Není důvod k radosti, protože je to trochu jinak. Prezident už 23.11.2010 podepsal tu novelu zákona o DPH, a to ve znění bez zmíněných pozměňovacích návrhů.
Prezident podepsal zákony
http://domaci.eurozpravy.cz/politika/18342-prezident-podepsal-zakony-o-usporach-v-socialni-oblasti-a-povodnove-stokorune/
...Klaus svým podpisem také vyjádřil svůj souhlas s novelou zákona o DPH...
...Vládní novely schválila na začátku listopadu Poslanecká sněmovna ve stavu legislativní nouze...
...Senát schválil novely v polovině listopadu krátce před skončením funkčního období dosavadních senátorů...
Ty zmíněné pozměňovací návrhy se začaly projednávat až později 8.12.2011 viz odkaz
http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?T=129&O=6
Ona platnost se tedy v podstatě týká jen těch navržených úprav z 8.12.2011 tj. pozměňovacích návrhů a jedná se tedy o tzv. novelu novely, ale to předchozí znění novely již bylo schváleno a podepsáno prezidentem a začne platit už od 1.ledna 2011. Od dubna začnou platit jen ty pozměňovací návrhy.
rohlik píše:A nevis co ty pozmenovaci navrhy pozmenuji?
Jen pár nepodstatných drobností viz odkaz na text těch změn
http://www.psp.cz/sqw/text/tiskt.sqw?o=6&ct=129&ct1=2
Takže teď jsem se přesvědčil, že jsem fakt blbej, protože já to teda vůbec nechápu. Vycházím z toho, že pokud se mění bod "platnost od 1.ledna" na "1.dubna", tak to znamená, že to platí od dubna?? Pardon, že tady plácám možná nesmysly, ale dohání mě k zoufalství, že tomu absolutně, to jako že vůbec a naprosto, NEROZUMÍM!
- KarelSkala
bighugo píše:Takže teď jsem se přesvědčil, že jsem fakt blbej, protože já to teda vůbec nechápu. Vycházím z toho, že pokud se mění bod "platnost od 1.ledna" na "1.dubna", tak to znamená, že to platí od dubna?? Pardon, že tady plácám možná nesmysly, ale dohání mě k zoufalství, že tomu absolutně, to jako že vůbec a naprosto, NEROZUMÍM!
Že tomu nerozumíš, z toho si nic nedělej. Těm parlamentním veletočům co se provádění při různých změnách zákonů už nerozumí vůbec nikdo.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
bighugo píše:Takže teď jsem se přesvědčil, že jsem fakt blbej, protože já to teda vůbec nechápu. Vycházím z toho, že pokud se mění bod "platnost od 1.ledna" na "1.dubna", tak to znamená, že to platí od dubna?? Pardon, že tady plácám možná nesmysly, ale dohání mě k zoufalství, že tomu absolutně, to jako že vůbec a naprosto, NEROZUMÍM!
není čemu nerozumnět. Zákon platí v původním znění od 1.1., změny začnou platit od 1.4.
OK2WY
Xele píše:Docela by mě zajímalo, zda-li již budu platit daň pokud mám objednané a zaplacené nějaké zboží z HK, ale balík mi nejspíš přijde až po novém roce, jelikož jedna položka není dosud skladem?
Pokud bude platit nová úprava a celníci to nepustí bez DPH, protože nestíhají tak ano, protože není podstatné datum objednání ani zaplacení, ale datum kdy to bude dovezeno.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Xele píše:Tak je to zásilka za 100 USD takže dani se asi nevyhnuJeště by mě zajímal jeden modelový příklad co když ten balík fyzicky dorazí do ČR 30.12.2010 ale celníci to z důvodu velké vytíženosti proclí až v novém roce...to budu také platit daň?
Platí datum překročení hranice, tedy by to měli vyřídit podle starého předpisu.
OK2WY