Palcovat, nebo prstovat? (a pro velký úspěch i mód 1 či 2)
Já jsem se učil nejdříve na simulátoru na mode3 který létám, potom bohužel jsem našel ve svém okolí klučinu co létá plyn na druhé straně( v levo), takže abychom to měli stejné musel jsem se naučit na ten jeho aby mě pomohl se začátky létání. Trvalo to asi měsíc a nikdy jsem si na to nezvyknul. Nakonec to dopadlo tak že jsem prodal FUtabu FF7 a koupil Auroru, kde je změna mode brnkačka, po dvou letech jsem se vrátil k mode3 a létal jsem krásně, jako na začátku na simulátoru.o) takže teď jsem happy a vyhovujeme mě to nejlépe a to je nejdůležitější
PS: je hezký pozorovat jak nám to chybí a příspěvky začínají být čím dál tím vice zajímavé.o))))

PS: je hezký pozorovat jak nám to chybí a příspěvky začínají být čím dál tím vice zajímavé.o))))
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
- DaveLister
Už jsem to popisoval v jiném vláknu. Lítám 3 roky MOD1 (v té době to bylo ještě každýmu úplně jedno) , přešel jsem z letadel a informací na netu nebylo ještě tolik , co dnes. Při koupi prvního Maxira jsem pípal model do radia a nějak logicky jsem si odvodil , že když pohnu kniplem vrtulky do leva, musí jít vrtulka taky do leva. Půl roku jsem si takhle poletoval (osmičky a tak) , až se mi ozval jeden kluk, který chtěl pomoct se zalítáním mini Titana. K mému údivu mu chodila vrtulka opačně. Machroval jsem, že to má blbě a on né, že to má postavený u Krtka a že tak lítá i na simu,( který jsem neměl a opovrhoval jsem jím) tak jsem se poškrabal na hlavě a se sklopenýma ušima jsem přehazoval reverz na servu. Nicméně aspoň mě to přinutilo pořídit sim. , na kterém jsem se správné ovládání za měsíc přeučil a to i v reálu. Jinak lítám palcema, ale na simu jsem zkoušel prstama a je to přesnější a jde s nimi šejkovat, což s palcema nejde. Přeučovat se ale nebudu.
Naposledy upravil(a) lefty dne pát 03.12.2010 20:20, celkem upraveno 1 x.
QCopter ready . BEEROTOR U210 Racer , ale Hobby!
- Kenny McCormick
mne z toho vychadza, ze aj ked budem mat vsetko v reverzi a sa s tym naucim takto, je to jedno a pre mna spravne. Akurat v takom pripade nikomu nic nezalietam s jeho radiom tak ako nikto mi nepomoze s mojim.
Niekto tu uz spominal, ze nejaky top pilot ma klopenie opacne.
Niekto tu uz spominal, ze nejaky top pilot ma klopenie opacne.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Bizon píše:Když budeš mít všechno v reverzu a ještě naopak kniply (mod3 nebo 4), tak ti s tím zalítá dost lidí, jen musí rádio vzít naopak, anténou k sobě=)
a myslíš že by to fakt šlo?
.o) ještě že nové vysílačky se dají velice jednodušše změnit na jiný mode, dřív to byl problém nebo to nešlo vůbec
FlyBear píše:Videl jsem na videu jak prohozene packy na cizim vysilaci (asi mod 1 versus 3) jeden manik resil proste tak, ze zkrizil ruce na vysilaci: levou packu ovladal pravou rukou a pravou packu levou rukou.
A lital hezky
máš někde to video?
Tohle presne dela Evzen Sokolovky (helimania) kdyz zalitava vrtulniky v Modu 2, sam lita Mod 3 takze zkrizi ruce a vali.. myslim, ze se to da docela v pohode zvyknout.
FlyBear:
Tim padem Mod 2 pokud se hodi packy naopak je Mod 3 a nikoliv Mod 4, Mod 4 je prevracenej Mod1.
Takze ani ne zrcadlove, ale ani jinak jak jsi napsal.
FlyBear:
Tim padem Mod 2 pokud se hodi packy naopak je Mod 3 a nikoliv Mod 4, Mod 4 je prevracenej Mod1.
psena píše:Tohle presne dela Evzen Sokolovky (helimania) kdyz zalitava vrtulniky v Modu 2, sam lita Mod 3 takze zkrizi ruce a vali.. myslim, ze se to da docela v pohode zvyknout.
FlyBear:
tak to je mazec, ale co mu zbývá když to chce zalétnout
psena píše: Tim padem Mod 2 pokud se hodi packy naopak je Mod 3 a nikoliv Mod 4, Mod 4 je prevracenej Mod1.
Jo jo, je to tak. Vidíš, já 3 ani 4 nikdy nelítal, jen nejdřív 1 a teď 2. A celou dobu mám zažitý, že ta trojka a čtverka jsou jen prohozené pořadí páček a vždycky jsem si myslel (mylně
No, tak tady je to snad jasně nakreslený a bez matení:
http://www.rc-airplane-world.com/rc-tra ... modes.html
FlyBear píše:psena píše: Tim padem Mod 2 pokud se hodi packy naopak je Mod 3 a nikoliv Mod 4, Mod 4 je prevracenej Mod1.
Jo jo, je to tak. Vidíš, já 3 ani 4 nikdy nelítal, jen nejdřív 1 a teď 2. A celou dobu mám zažitý, že ta trojka a čtverka jsou jen prohozené pořadí páček a vždycky jsem si myslel (mylně) že k sobě patří liché a sudé (tedy 1...3 a 2...4).
No, tak tady je to snad jasně nakreslený a bez matení:
http://www.rc-airplane-world.com/rc-tra ... modes.html
jj souhlasí, létám mode 3