Graupner MX-20 HOTT (1)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
psanitra

Re: Graupner MX-20 HOTT

#91 Příspěvek od psanitra »

jyrry píše: Dal bych serva treba na kanaly 9 a 10 a mzikovy spinac bude kanal 12. Nastavim prislusne mixy (12 do 9) a (12 do 10) a v letovych fazich ten ktery mix povolim/zakazu.

Takto by ti to malo fungovat, mam tiez mx-20 a mam obdobnym sposobom naprogramovany safe switch na motor, na vratnom prepinaci vlavo. V mojom pripade ide o combi letovy rezim, kde sa mozem do letoveho rezimu 4 dostat len ked mam aktualne zapnuty let rezim 1. Myslim ze cez letovy rezim to mas najprehladnejsie aj najbezpecnejsie, je to tak izolovane a lahko to aktivujes/zrusis.
PIKE PERFECT | F3F Willow | Bravo F3K | Nan Orion F3J | Skyclimber | GRAUPNER MX-20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od jyrry »

janch píše:....
A co jen přes mixy aktivované tím 3 přepínačem?

Tak to ted uz mam, letove rezimy nemam rad :-)
Ale libilo by se mi z toho vynechat ten kanal 12 ...

psanitra píše: ......

Motor stop uz tam mam taky, byl jsem na tuto funkci zvykly z Eclipse a nekolikrat mi zachanila prsty/bricho/ero :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od jyrry »

psanitra píše:..... V mojom pripade ide o combi letovy rezim, kde sa mozem do letoveho rezimu 4 dostat len ked mam aktualne zapnuty let rezim 1. ....

Tak tohle uz jsem nedal ... Mohl bys prosim nejak podrobneji naznacit jak se toho docili?
protlacuju anglicky navod skrz google-translator a jsem z toho jelen ...
jyrry.webnode.cz
janch

#94 Příspěvek od janch »

jyrry píše:
psanitra píše:..... V mojom pripade ide o combi letovy rezim, kde sa mozem do letoveho rezimu 4 dostat len ked mam aktualne zapnuty let rezim 1. ....

Tak tohle uz jsem nedal ... Mohl bys prosim nejak podrobneji naznacit jak se toho docili?
protlacuju anglicky navod skrz google-translator a jsem z toho jelen ...

To máš Mx-20 zakoupenou v ČR a nemáš návod?
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od jyrry »

Mam tisteny navod nemecky. Anglicky jsem si stahnul a cesky mam na ceste, prijde mi behem tydne.
Koupeno v CR, v Praze.
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... MX-20-HOTT
jyrry.webnode.cz
psanitra

#96 Příspěvek od psanitra »

Tak pretlacovat to cez google translator..., stoho nemoze vypadnut nic zrozumitelne :lol:

Funguje to tak ze menu phase assignment je vlastne uz citlive nato v ktorom letovom rezime sa prave nachadzas, takze zalezi aky rezim mas prave aktivny ked programujes menu phase assigment.
Takze ked potrebujes naprogramovat kombinaciu faz tak aby napriklad sa faza 4 dala aktivovat len s fazi 1 a to drzanim sw1:

1. - nastavis si model do phase 1
2. - v phase assigment si v combi stlpci vyberies niektore volne policko, a priradis mu vypinac(naprv sw1)
3. - potom pri stale aktivnej phase 1 a stale si v menu phase assigment a zacni drzat sw1,sipkami sa nastav uplne pravo dole a priradis tejto kombinaciu fazu ktoru potrebujes napriklad fazu 4.

Inak cesky manual k mx20 existuje, mam ho doma. kupoval som vysielac u peckamodel, tak sa skus pozrier niekde mozno ho maju online.
PIKE PERFECT | F3F Willow | Bravo F3K | Nan Orion F3J | Skyclimber | GRAUPNER MX-20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jyrry »

psanitra píše:.... menu phase assignment je vlastne uz citlive nato v ktorom letovom rezime sa prave nachadzas, takze zalezi aky rezim mas prave aktivny ked programujes menu phase assigment.
...

Dik, zkusim to. Toto mne dlouho matlo.... to ze zalezi na tom kde prave jsem uz tusim, jen jsem to chtel presneji vykoukat z navodu a to se mi nepodarilo... Ono se to podda... :-)

jinak cesky navod ma kolega, kdybych neco potreboval nez mi dorazi ten muj, pujcim si ho.
jyrry.webnode.cz
mac

#98 Příspěvek od mac »

Co prepinace, napr. v porovani s eclipse? Drzal som minule na krame mx12 a prepinace na prvy dojem teda nic moc..
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od jyrry »

no, mam v ruce stridave Eclipse i MX20 a prepinace se mi zdaji pocitove tvrdsi oproti ecl. a maji kratsi chod, ale jinak OK
navic jsou prakticky ve stejnych mistech; vubec se mi obe radia drzi stejne, to beru jako velike plus.
jyrry.webnode.cz
mac

#100 Příspěvek od mac »

Jo, drzanie je vpohode, teda mx12, ale je to asi rovnaka krabica.. Kamos uvazuje o mx16, vies o niecom zasadnom v sw / okrem poctu kanalov / , co ma az mx20? Ak si to skumal, v porovnani s mx16..
janch

#101 Příspěvek od janch »

jyrry píše:Mam tisteny navod nemecky. Anglicky jsem si stahnul a cesky mam na ceste, prijde mi behem tydne.
Koupeno v CR, v Praze.
http://www.eshop-rychle.cz/rcservis/esh ... MX-20-HOTT

To je divné, já měl v ruce radio z června 2012 a byla u něj kniha v němčině i češtině.
Ono stejně po upgeadu ten návod neodpovídá. Koukal jsem na stránky Gr. a tam německý je aktualizovaný, ale aj a ostatní jsou staré.
MAXION,IONPRO i mini,Jantar 3,6m MVVS 8E, EDGE 540-MVVS 80ccm, Graupner MC-20 HOTT.
OK1VOX
janch

#102 Příspěvek od janch »

mac píše:Jo, drzanie je vpohode, teda mx12, ale je to asi rovnaka krabica.. Kamos uvazuje o mx16, vies o niecom zasadnom v sw / okrem poctu kanalov / , co ma az mx20? Ak si to skumal, v porovnani s mx16..

koukni zde:

http://www.hott-lounge.de/sender

rozdíl je v mixech, sequencích
OK1VOX
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od jyrry »

mac píše:..... Kamos uvazuje o mx16, vies o niecom zasadnom v sw / okrem poctu kanalov / , co ma az mx20? Ak si to skumal, v porovnani s mx16..

Tu mx16 jsem nezkoumal, na Eclipse jsem narazil na pocet kanalu, tak jsem rovnou chtel radio s minimalne 10-ti.
jyrry.webnode.cz
tomashr

#104 Příspěvek od tomashr »

jyrry píše:
janch píše:....
A co jen přes mixy aktivované tím 3 přepínačem?

Tak to ted uz mam, letove rezimy nemam rad :-)
Ale libilo by se mi z toho vynechat ten kanal 12 ...

Už z té debaty u 8FG mi přišlo, že máš trochu problém se odpoutat od starých zvyků a někdy věci komplikuješ tím, že se snažíš za každou cenu řešit věci tak, jak si myslíš, že by to mělo být a ne tak, jak to myslel tvůrce rádia :wink:

Jak tu popisuješ postupně víc a víc své požadavky, tak si myslím, že sis měl koupit spíš Multiplex - on má téměř geniálně řešené logické funkce spínačů, kde jde opravdu zkombinovat cokoli s čímkoli (už od doby MC3030). Futaby to umí velmi dobře taky, ale až od 12Z/FG, ovšem to je podstatně dražší, při snaze o nižší cenu si MPX stojí opravdu dobře.

U tebe už je to jen hypotetická debata, s MX-20 budeš nakonec určitě taky spokojen, tohle rádio se mi líbí a určitě je dobré. Nicméně to tu píšu spíš jako poznámku pro někoho, kdo by se zhlédl v tvých požadavcích na funkce - opravdu nebude ztrátou času se podívat i na MPX...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od jyrry »

tomashr píše:.....Už z té debaty u 8FG mi přišlo, že máš trochu problém se odpoutat od starých zvyků a někdy věci komplikuješ tím, že se snažíš za každou cenu řešit věci tak, jak si myslíš, že by to mělo být a ne tak, jak to myslel tvůrce rádia ....

To bude asi tim ze jsem soft Futaby ani jineho radia z pochopitelnych duvodu detailne neznal. Proto jsem se ptal jak jsem se ptal. Navic mi do hlavy tlacili co a jak vsechno ta 8FG umi a nakonec se ukazalo ze vlastne ne, proto to delsi vyptavani.
Multiplex s dostatecnym poctem kanalu je pro mne drahy, pripadne jit z 8k na 9k mi prislo trochu k nicemu. Navic Multiplexy mi vubec nesedi v ruce. Ano, taky jde o zvyk, ale proc ho menit kdyz to jde poresit jinak.
Taky si vsimni ze pisu o absenci ceskeho navodu u mne, proto se ptam; jsem nateseny a cekani na to az mi cesky navod dorazi je dlouhe :-)
Proste mam takove radio ktere mam a ze se obcas zeptam na to co nekomu prijde divne nebo trivialni? No, asi uz jsem otroubenej. Na druhou stranu - lidi se tu (smutne casto) ptaji na daleko horsi ftakoviny - Ohmuv zakon, nasobilka (P=U*I) a tak ... To si pak tak otroubenej zase nepripadam :-D

edit: A spokojeny jsem, to urcite. Akorat mne trochu znervoznuje fakt, ze jsem za nej dal o 4000,-Kc mene nez za uplne blbou Eclipsu (navic v MHz a bez Palika) ;-)
jyrry.webnode.cz
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“