GAMA 2100 - RTF
Re: GAMA 2100 - RTF
S tím opadáním to může být pravda , záleží hodně na profilu - vyšší váha = vyšší letová rychlost , vyšší letová rychlost = vyšší vztlak = menší opadání , tahle problematika je trochu složitější , neumím to vysvětlit ve třech větách , snad to vysvětlí pan Lněnička . Samozřejmě to neplatí úplně obecně a do nekonečna - nakládat éro který na to není postavený je nesmysl . Pokud je ale profil vypočítaný na určitou letovou rychlost a plošné zatížení , tak se samozřejmě opadání zlepší. Viz moderní dospělé větroně - létají na relativně vysoké rychlosti a mají nádrže na vodní zátěže . Více vysvětlování nechám na odbornících
.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
Já vím že je to složité, kolega mi to dneska na letišti vysvětloval na Blaníku a Oríku.Orlík je lepší na přelety protože je rychlejší,ale taky rychlejš klesá.Blaník je pomalej,ale má menší plošný zatížení,a proto bude plachtit a plachtit.Ale to závaží zkusím.Jsou to identické modely,musej se chovat stejně.V pátek nebo v sobotu písnu jak to dopadlo.
Ahoj, kdyby se nekdo hodne nudil tak muzete udelat nejaky videjko, ty 2 na youtube uz me nebavi
Mozna taky budu kupovat Gamu, ale rozhoduju se mezi Foxem 2,3 a Gamou, jake budou ty dve ve srovnani? Fox asi bude obratnejsi, ne? Gama ma zas klapky a mensi cenu. Ktere by bylo lepsi na termiku? Asi vim co mi doporucite kdyz to pisu do tohoto vlakna, ale zkuste objektivne 
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
Objektivně
Srovnání u nás na letišti v sobotu-Gama,Fox 2.3m a Minimoa 2m z HK.Takže fox tolik nebere termiku,i když ještě moc nebyla.Je rychlejší a opravdu na akrobacii,sviští nádherně.Ale nejlíp plachtila nejmenší,ale nejlehčí minimoa-740gramů na 2m rozpětí je ve vzduchu hodně znát.Fox je parádní éro pro toho kdo má rád razantní lítání.Ale v létě až bude opravdu termika bude plachtit taky.Jinak co jsem vypozoroval tak gama s baterkou 1500mAh ve větru okolo 4-5m/s má malou pronikavost ale skoro pořád stoupá.S bat. 2200mAh jde líp proti větru,s menší stoupavostí,nebo spíš s klesáním když vítr poleví.Každopádně se budu snažit ji nějakým způsobem v trupu odlehčit,na termiku pomůže i pár gramů.
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Jak vám vyšlo těžiště?
Já tam mám 2200,a když to dám podle návodu,tak
tam musim přidat 40G na čumák
Já dávám 2200 do toho lože 2cm od jeho hrany a 1500 úplně nadoraz dopředu.Návod jsem asi nečet
ale nehoupe se a plachtí pěkně.
sechy píše:Jak vám vyšlo těžiště?
mne s puvodnim motorem a 3S 2200mAh vyslo uplne presne, tim novym motorem a 4S 3300 jsem musel misto zadni ostruhy zalepit 30g
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Tak já tam dám 20 a uvidim.
Snad už o víkendu poletí
Snad už o víkendu poletí
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Tak sem jí konečně taky zalítnul.
Neni to špatný,ale Radian je rozhodně rychlejší,ale Gama bych řek
že líp plachtí.
Mam i nějaký video,tak ho sem zkusím dát
že líp plachtí.
Mam i nějaký video,tak ho sem zkusím dát
Gama plachti lepsie ako Radian? Iha, tak to by mala byt paradna do termiky
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
sechy píše:Tak sem jí konečně taky zalítnul.
Radian a rychlejší? Není ta Gama vlastně vrtulník?
wilder01 píše:Gama plachti lepsie ako Radian? Iha, tak to by mala byt paradna do termiky
v sobotu kolem 11 hod na letisti v Podoli u Prerova mou gamu nasala termika a na 40 sec. motoru jsem nahore vydrzel vic jak 40 min. Pak jsem musel na brzdy, jelikoz me zacalo bolet za krkem... nezvyk takhle po zime:-)
Mustang P-51D, Cessna 182, Pilatus PC-21, Edge 540 Red Bull, FunJet Ultra, EPP FPV, BF-109G, Zlin 50L, Gama 2100, Optima XXL
Spektrum DX8
Spektrum DX8
- sechy
- Kontaktovat uživatele:
Je to jen můj pocit,ale Radian rozhodně stoupá
rychleji než Gama.Ale ten můj má o 300G menší váhu.
Dneska sem lítal ve větru,a na jedno nastoupání do cca 150m
plachtila 6min.Ale berte mě s rezervou,sem naprostý samouk
a lítám teprve rok
a lítám teprve rok
Já zase mohl porovnávat s climberem.Gama je spíš termika.A tomu že radian stoupá rychlejš když je lehčí taky věřím.Proto se větroně dělají co nejlehčí,každý gram je znát.Naopak nevěřím tomu když je zatěžkaná 700W motorem,velkou baterkou a ještě závažím že líp plachtí.Platí to že čím větší plošné zatížení,tím větší klesavost.Ovšem na svahu se zatížit musí.I když jsem viděl video Boss8 na Raný jak nádherně plachtí,a to jen s 1500mAh baterkou,bez zátěže.Ani nevím proč vlastně dovažovat.Mě těžište sedí,jen jsem si udělal čárky podle baterek.Používám 1500,1800, 2200mAh a nemusím dovažovat.
sechy píše:Je to jen můj pocit,ale Radian rozhodně stoupá
a lítám teprve rok
Ked sa nemylim tak mas aj ASW 17 od Pelikana. Vies porovnat tieto 2 era, ktore z nich je lepsie na termiku?
Naposledy upravil(a) wilder01 dne čtv 29.03.2012 22:22, celkem upraveno 1 x.
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Flysky 9x+Er9x+Frsky