CRIUS AIO PRO V1.0
Re: CRIUS AIO PRO V1.0
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 14:32, celkem upraveno 2 x.
v prvom rade nezabudnite na kalibraciu ESC najlepsie cez dosku-MultiWii, skusal som kalibracie samostatnych ESC a robilo to sarapatu
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
- HynX
- Kontaktovat uživatele:
Funguje to aj s regulatormi s fw BLHeli? Som to skusal, len to nejak zvlastne pipa (malo pipnuti oproti rucnemu kalibrovaniu), tak som sa obaval a radsej kalibroval rucne.MarkAurel píše:v prvom rade nezabudnite na kalibraciu ESC najlepsie cez dosku-MultiWii, skusal som kalibracie samostatnych ESC a robilo to sarapatu
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
s3030150 píše:koda píše:ÜPOZORNĚNÍ NA NEORIGINÁLNÍ KLONY ŘÍDÍCÍ DESKY CRIUS AIO PRO - NAPŘ. Z HOBBYKINGU:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1790506
*** WARNING *** This Hobby King board has a MANUFACTURING FAULT.
The entire Hobby King batch is affected, it is NOT a random faulty component, it is the wrong component assembled onto all the boards in that batch.
It continued to be sold by Hobby King for another 7 days after the problem was clearly brought to Hobby King's attention.
If like me you have unfortunately already purchased this board, cut your loses now - DO NOT USE THIS BOARD AND RISK YOUR MULTICOPTER
vraj za nu vracaju peniaze. je na tom nieco pravdy ?
Ako sa prejavuje vada tejto dosky?
Som v kopteroch nováčik a s výdatnou pomocou MarkAurela a Johny 107 som ju rozbehal.
Je v tej sérii vadných dosiek zlé napajanie, alebo niečo, čo s napájaním súvisi?
Ak mi ta doska teraz funguje, môže sa stať, že z dôvodu tej výrobnej vady môže niečo zlýhať po nejakom čase?
Dá sa ta doska používať za dodržania nejakých podmienok ( napr. že doska sa bude napájať tak a tak, takým a takým napätím, cez taký alebo hentaký konektor)?
Hynx: to neviem ale ak coptera vzlieta OK tak je kalibracia OK
na doskach z HK vraj bola nejaka chybna suciastka koli ktorej hrozyla havaria
na doskach z HK vraj bola nejaka chybna suciastka koli ktorej hrozyla havaria
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:26, celkem upraveno 3 x.
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:58, celkem upraveno 2 x.
já mám AIO z RCtimeru 
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Prosím, stalo se Vám někomu, že copter s touto deskou "skáče"? Zkrátka najednou začne stoupat, uberu plyn, copter začne prudce klesat, přidám, atd... Četl jsem že barometr je zde hodně citlivý na vítr od vrtulí, proto jsem barometr úplně přelepil izolepou, ale bohužel pořád to stejné. Nejlepší by bylo baro úplně vypnout, nevíte někdo, který řádek zakomentovat? Nic takového jsem totiž v config.h nenašel.. Zkoušel jsem nějak vyřadit baro i v MultiWiiGUI ale tam jsem taky nic nenašel...
baro si uplne prelepil, daj tam molitan, nebude to zle nastavenym PID pripadne skus postupne zapnut-vypnut niektore senzory, ACC si zkalibroval?
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:15, celkem upraveno 2 x.
ACC jsem zkalibroval. A zle nastaveným PID to může být, ale bohužel se v tom moc nevyznám. Asi bych měl ubírat D u altitude, je to tak?
Hoši už jsem to pořešil, pro vyřazení bara stačí zakomentovat řádek #define MS561101BA v def.h, dík všem co psali
Kód: Vybrat vše
#if defined(CRIUS_AIO_PRO_V1)
#define MPU6050
#define HMC5883
//#define MS561101BA //deaktivace barometru
#define ACC_ORIENTATION(X, Y, Z) {accADC[ROLL] = -X; accADC[PITCH] = -Y; accADC[YAW] = Z;}
#define GYRO_ORIENTATION(X, Y, Z) {gyroADC[ROLL] = Y; gyroADC[PITCH] = -X; gyroADC[YAW] = -Z;}
#define MAG_ORIENTATION(X, Y, Z) {magADC[ROLL] = X; magADC[PITCH] = Y; magADC[YAW] = -Z;}
#define MPU6050_EN_I2C_BYPASS // MAG connected to the AUX I2C bus of MPU6050
#undef INTERNAL_I2C_PULLUPS
#endifRe: CRIUS AIO PRO V1.0
no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 17:29, celkem upraveno 2 x.
A preco baro natvrdo vyradujete v arduine??Co ani toto relativne presne vobec nefunguje??
A co ho nestaci vypat normalne v Multiwii napr. spinacom?
Rozmyslam niekedy nad touto doskou ale potom v com je lepsia,ked nic nefunguje..
Azaj aj sa to podarilo niekomu ozivit to baro resp sonar??
A co ho nestaci vypat normalne v Multiwii napr. spinacom?
Rozmyslam niekedy nad touto doskou ale potom v com je lepsia,ked nic nefunguje..
Azaj aj sa to podarilo niekomu ozivit to baro resp sonar??