COPTER - rada pro nováčka
Re: COPTER - rada pro nováčka
nakonec zustavam na 3S až budou penize udělám hexu s motory 620kV a 4S baterii
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
ananas píše:nakonec zustavam na 3S až budou penize udělám hexu s motory 620kV a 4S baterii
Asi to take nechám a další stroj už budu optimalizovat na 4S
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zdravim...prosim o radu....postavil som quadX-doska Crius MultiWii SE v 0.2 V1.9,po vsetkych kalibracich a predstartovych testoch a nastaveniach vo WinGUI quad letel na prvy krat ako tak,vsetko fungovalo ,samozrejme dalej som skusal rozne hodnoty PID a novsie verzie Fw 2.0,2.1,no teraz zacal blbnut tak,ze pri rotacii oklo osi neudrzi vysku,ale zacne pri rotacii v pravo aj vlavo klesat k zemi.Podla zvuku sa to javi ako keby motory pridali rychlost ,ale vrtule su ako bez zatahu.Ked zrusim tocenie, quad zase zane stupat. Hladal som na roznych forach,ale nikde nic som nenasiel,tak vas prosim o pomoc.
Zdravíčko. Když už se tu řeší ty motory, tak se taky na něco optám. Crashnul jsem coptera (bo se ve vzduchu roztrhla vrtule) a spadl mi z celkem solidní výšky, takže motory jsou v <|>. Zbytek to přežil (modifikovanej rám od RCExplorera s hliníkovýma ramenama z 12 mm U profilu je neskutečnej nezmar).
Doteď tam byly motory DT750 z Hobbykingu, které mi celkem vyhovovaly, teda až na ty vibrace, kterých se mi nepovedlo se úplně zbavit. Každopádně točit z toho šlo bez problémů i s kamerou s CMOS snímačem. Copter je osazený 25A regulátory, takže mám rezervu i na silnější motory. Jako baterky používám 3S Li-Po.
Co mi poradíte za motory? Požadavky jsou zhruba takovéto: Síla odpovídající alespoň těm DT750 (tj. aby to bez problémů uneslo 1,7 kg tricoptera s kamerou), montáž zvrchu na rameno a cena řekněme do 30$ za kus.
K tomu budou potřeba asi nějaké pevnější vrtule. Co jsem se díval vedle do tématu, tak to vypadá na 10x4,5" uhlíkové z RCTimeru.
Předem děkuju za rady.
Doteď tam byly motory DT750 z Hobbykingu, které mi celkem vyhovovaly, teda až na ty vibrace, kterých se mi nepovedlo se úplně zbavit. Každopádně točit z toho šlo bez problémů i s kamerou s CMOS snímačem. Copter je osazený 25A regulátory, takže mám rezervu i na silnější motory. Jako baterky používám 3S Li-Po.
Co mi poradíte za motory? Požadavky jsou zhruba takovéto: Síla odpovídající alespoň těm DT750 (tj. aby to bez problémů uneslo 1,7 kg tricoptera s kamerou), montáž zvrchu na rameno a cena řekněme do 30$ za kus.
K tomu budou potřeba asi nějaké pevnější vrtule. Co jsem se díval vedle do tématu, tak to vypadá na 10x4,5" uhlíkové z RCTimeru.
Předem děkuju za rady.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
Tamiya TT-01D typ E, FlySky GT3
Může mi někdo poradit jaký je rozdíl mezi deskama CRIUS PRO V1.0 a V1.1 případně V2.0. Jde mi o to jestli desku CRIUS PRO V1.0 rozchodím s GPS CN-06 a připadně s jakou verzí firmware MultiWii.
Trinom píše:Zdravíčko. Když už se tu řeší ty motory, tak se taky na něco optám. Crashnul jsem coptera (bo se ve vzduchu roztrhla vrtule) a spadl mi z celkem solidní výšky, takže motory jsou v <|>. Zbytek to přežil (modifikovanej rám od RCExplorera s hliníkovýma ramenama z 12 mm U profilu je neskutečnej nezmar).
Předem děkuju za rady.
ja bych šel asi do http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html a vrtule http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _bag_.html http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _bag_.html
ale tak každý si žádá něco jiné
Co jsem se díval na podobné motory, tak bych se u něj bál o příliš málo výkonu, protože to je motor pro čtyřčlánek a už tak má jen 180W.
jinak vrtule nevím, jestli se mi ty dřevěný vyplatí. Uhlíkový vycházejí levnějc.
jinak vrtule nevím, jestli se mi ty dřevěný vyplatí. Uhlíkový vycházejí levnějc.
Tricopter ála RCExplorer, Rabbit, FlySky TH9x
no toho výkonu sem si nevši.. tak to raději možná http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Motor.html to už by mohlo vyhovovat.. tak lamat snad nebudeš
stejne by jsi zohnul osku jak s carbonem nebo dřevem a mě se osobně víc líbí dřevo v kombinaci s carbonovým rámem
než carbon carbon ale to je na každém 
ale ja asi vybirat motory stejne neumim to bych si jinak nekoupil ty co mám

ale ja asi vybirat motory stejne neumim to bych si jinak nekoupil ty co mám
Trinom píše:...K tomu budou potřeba asi nějaké pevnější vrtule. Co jsem se díval vedle do tématu, tak to vypadá na 10x4,5" uhlíkové z RCTimeru.
Já už se těchto vrtulí z RCTimeru trochu bojím. Objednal jsem si tyto a jsou tak křivé, že se skoro nehodí ani na lítání, ne tak na natáčení...
Mohla to být samozřejmě jen vyjímka a třeba špatná várka...no ale nevím...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
No ja je z rctimeru obednal zaplatil prez paypal a po trech tydnech sem zjistil ze obednavku stornovali toz nechapu.. A radeji sem obednal graupnerky
Pisal som si s clovekom,ktory ma tieto vrtule z RCtimeru na koptere no 11x4,7 a si vychvaluje,tak neviem..
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Já sem měl na quadovi taky podobné vrtule 10" a sem si s něma poletoval a si to i pochvaloval, dokud sem nedostavěl hexu se slušnějšíma vrtulama a nezkusil si polétání s takovým strojem 
To uz si sem mohol uviest link na tvoje slusnejsie vrtule..Len lie prosim ta ze 25 eur ks jak vcera v modelarskej predajni chceli za 9 palcovu..ohybala sa jak cinska plastova.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
johny107 píše:To uz si sem mohol uviest link na tvoje slusnejsie vrtule..Len lie prosim ta ze 25 eur ks jak vcera v modelarskej predajni chceli za 9 palcovu..ohybala sa jak cinska plastova.
používám tyhle: http://www.der-schweighofer.at/artikel/ ... nkslaufend a cena mi přijde opravdu velmi slušná. lze při troše štěstí koupit aj v běžných modelářských obchodech, spíše ale na objednávku.
když karbon tak kvalitu mejzlík ale to tě važně vyjdou levněji graupnerky