Obal na přenášení 3m větroně

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Obal na přenášení 3m větroně

#91 Příspěvek od tomashr »

M1 píše:...to je mazec :mrgreen: :wink:

A to tam ještě chybí dva Magicy a Mandarin :-) Provádím trochu čistku, takže zrovna ty Magicy asi prodám, ale celkově toho každopádně bude i pak o trochu víc, než je na fotce.

Ad gumicuky - je to super, ale s normálním autem tak do 160cm, jakmile máš něco v délce 180cm a víc, tak to začíná být trochu problém. Nicméně i tak to leckdy pomůže, doporučuji.
M1
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od M1 »

...hmmm, no mám Fábii kombika, tak by se snad ten Vikouš pod stříšku moch vejít :mrgreen:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
tomashr

#93 Příspěvek od tomashr »

Asi jo, Viking je ještě mrně :-) Ono se to nezdá, ale tady začne "opruz" po přidání pár centimetrů, třeba střed Storka je delší než půlka Vikinga (křídlo je třídílné, ale ucha jsou relativně krátká) a trup má dokonce se SOP (hnusně velkou) asi 185cm a to už je horší.

Třeba Shock F5J je proti tomu relativně pohoda, ucha o něco delší, takže střed kratší a trup je taky kratší. Řekne se drobnost v řádu maximálně 25cm rozdíl, ale v reálu se vozí nesrovnatelně lépe :-)
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

Netvrdím, že se mi ty pevné obaly na modely nelíbí, zvlášt, když na to jde rovnou připnout i trup, ale tím to bohužel končí--Zabírá to hodně místa a zvlášt ten trup to nakonec podle mého odnese právě díky tomu, že to nějak nešikovně celé někam upadne, nebo když to pak rveš do auta mezi ostatní modely. zvlášt, když se někam jede ve více lidech, tak ty ruzné krabice a obaly pětkrát větší, nežli model ve vnitř překáží a zabírají místo. Ideální je podle mého samostatný obal na plochy samostatný na trup a pak to mít možnost nějak spojit--já to řeším že na popruh přez rameno připnu karabinou jak křídla v obalu, tak i trup v samostatném obalu který by měl být co nejlehčí, ono vláčet se třeba s 3kg erem ještě v těžkém obalu, zvlášt když mám odnést alespon dva modely najednou není pak nic moc výhra tahat era v nějakém skorokufru.

Jinak když jsem měl ještě kombíka a taky jsem zavěšoval era gumycukem pod střechu, prdělo mě to prohoupávání, nakonec jsem tu gumu prostrčil seřízlou hliníkovou násadou na smeták a bylo po prohupování.
kovaco

#95 Příspěvek od kovaco »

Pro tomashr, M1
Ja vozím RAY X i Volcano na gumicuku v Peugeotu 206(není kombík-pětidvéřák). :D A když vezu jenom RAY X v obalu od Valenty, tak to nemá chybu. Je lehký, pevný, nezabírá moc místa, dokonce se dají do něj dát 2 modely. Proto, když už hledám obal pro myslím si (Viking, F5J atd...) drahé éra, tak chci mít jistotu, že se jim nic nestane a v aute můžu mít ještě stopařku vedle sebe, ne za sebou. :lol: .
Naposledy upravil(a) kovaco dne ned 20.01.2013 8:08, celkem upraveno 1 x.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Woita
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Woita »

Jenom mlhavě tuším, to to znamená, když zde leckdo píše "Vozím na gumicuku". Zní to zajímavě, to máte gumový lana (pavouka) zavěšený nějak v prostoru uvnitř auta nebo co? Můřete sem někdo hodit ilustrační fotku? Děkuju!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
kovaco

#97 Příspěvek od kovaco »

Je to jednoduchý. Vepředu nad dvěřma máš madla pro řidiče i spolujezdce, to samé je v zadu nad dveřma. Levé a pravé madlo spojíš gumicukem a na něj dáš model, futrál atd... Fotit se mi to teď nechce, ale až bude lepší počasí. :D
Woita
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Woita »

kovaco píše:Je to jednoduchý. Vepředu nad dvěřma máš madla pro řidiče i spolujezdce, to samé je v zadu nad dveřma. Levé a pravé madlo spojíš gumicukem a na něj dáš model, futrál atd... Fotit se mi to teď nechce, ale až bude lepší počasí. :D

Jo tak to je jasný... Stačí takto, fotit to netřeba, děkuju. Nemusí to být špatný. Myslel jsem, že se ten gumicuk chytá za nějaký háčky, který jsou na to přímo určený. Já takový mám v autě, ale jen vzazu a moc nízko. Ty se spíš hodí když chceš něco přichytit síťkou ke dnu kufru.
:idea: A teď mě napadá, že mám tuto síťku, možná by šla připnout k těm madlům nade dveřma, to by byla paráda!
Půjdu to dneska zkusit.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
kovaco

#99 Příspěvek od kovaco »

Pro Woita:

Nemusíš tam dávat síťku, stačí to dát tak, aby jsi využil oba gumicuky.
tomashr

#100 Příspěvek od tomashr »

Síťku přímo nedoporučuji, i do gumicuků se občas chytají šrouby a obecně cokoli trčícího. Dát tam síťku, tak by se to mohlo parádně motat i s rizikem poškození.
kovaco

#101 Příspěvek od kovaco »

:roll: Pokračování
Přílohy
IMG_1386.jpg
M1
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od M1 »

...tak jsem ještě udělal dva návrhy řešení obalu na ty naše "problémové motejly". Vše by bylo vyrobeno z 3mm (4mm) silné plastové desky přesně na míru (podobné viz. kolega Tomáš v tomto tématu), přičemž v druhém případě by byl plastový obal-krabička i na ochranu trupu, kterou by bylo možno rychle oddělit od obalu křídel suchými zipy a popř. jí pak skladovat doma i převážet v autě z prostorových důvodů zvlášt od křídel. Vnitřní prostor na zašoupnutí křídel by byl ještě oddělen vnitřní přepážkou na každé zvlášt. Trup by se pak vkládal do druhé krabičky zeshora na tři pevné molitanové přepážky-popř. by se daly přidat i popruhy pro nošení na zádech, vše by tak bylo pokupě na pohodlné přenášení a zároven slušně ochráněné před poškozením (samozřejmě křídla i motejl by byl ještě v ochranných stříbrných termo obalech od výrobce)... Co vy na to motýlkáři :mrgreen: :wink: ?
Přílohy
obal na Vikinga 2.jpg
obal na Vikinga 1.jpg
JETI DC-16
kovaco

#103 Příspěvek od kovaco »

No kamaráde, vyhrál jsi si, ale proti Valentovo obalu nemáš šanci. Tohle dělat doma na koleně, nevím, nevím. :roll:
M1
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od M1 »

...no kamaráde, nezapomen ale, že jsem od Valenty ještě zatim neviděl žádnej obal na motejly :wink: A jinak doma se to udělat dá, neboj, dělal jsem si už ten na Graupneřího větroně :wink:
JETI DC-16
kovaco

#105 Příspěvek od kovaco »

Marku, na Valentův obal stačí dát 2ks suché zipy a máš vystaráno a dovnitř dáš ještě další model. Vždyť až budeš mít to svoje košťátko doma, můžeme to vyzkoušet. :D
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“