HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Ak nastavim limity 78-78 tak je tam medzera od dorazov cca 0,5mm.Inak s tym drhnutim si ma ako keby osvietil.Tiahlo mi drhlo o ten drziak na chvoste, tak som ho obratil docasne hore (vid foto)
Co sa Ti nezda na tych limitoch?Mal by som mat vacsie ci mensie?Lebo ak mensie, tak vratim povodnu dlzku servopaky a to by mi tiahlo potom nedrhlo ani o tu vec na fotke.
PS. Technicka otazka: Dnes uz nemozem ist lietat a tak to vyskusat, ale ak chytim heli do ruky a pohybujem s nou tak aby chvost robil kompenzaciu, tak vidim ze pri najnizsom zisku hlavy kompenzuje pomaly a ked zisk zvysim na max.tak kompenzuje rychlo to iste aj u hlavy ked som to sledoval.Suvisi to so zmenou zisku, myslim cim vyssi zisk, ci uz na vrtulke alebo cyklike tak tym sviznejsie a vo vacsej miere to kompenzuje a naopak?
Co sa Ti nezda na tych limitoch?Mal by som mat vacsie ci mensie?Lebo ak mensie, tak vratim povodnu dlzku servopaky a to by mi tiahlo potom nedrhlo ani o tu vec na fotke.
PS. Technicka otazka: Dnes uz nemozem ist lietat a tak to vyskusat, ale ak chytim heli do ruky a pohybujem s nou tak aby chvost robil kompenzaciu, tak vidim ze pri najnizsom zisku hlavy kompenzuje pomaly a ked zisk zvysim na max.tak kompenzuje rychlo to iste aj u hlavy ked som to sledoval.Suvisi to so zmenou zisku, myslim cim vyssi zisk, ci uz na vrtulke alebo cyklike tak tym sviznejsie a vo vacsej miere to kompenzuje a naopak?
Kdyz das o jednu diru delsi paku serva, tak se dostanes na jake limity?
Muselo to drhnout, protoze jinak by ti zisk gyra reagoval
To vodítko táhla je u velikosti 500 podle mě k ničemu.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
boZZda píše:Kdyz das o jednu diru delsi paku serva, tak se dostanes na jake limity?
Tiahlo bolo trosku ohnute, ked bolo v tom voditku:)Idem zmenit paku a dam vediet kolko to vychadza.
Takze predlzil som to naspat na povodnu dlzku servopaky a tu su hodnoty:
Robin123 píše:Takze predlzil som to naspat na povodnu dlzku servopaky a tu su hodnoty:
No moc se mi to nelíbí, mám raději větší rozlišení serv, ale bude to fungovat i tak.
Hlavně aby to chodilo krásně hladce.
bavarianDemon 3X a 3SX
Tak to dam na kratsie nech mam tych cca 80-80.Uz mi to bude hladko chodit.To voditko tam nedam,tak uz nebude dovod aby tiahlo drhlo.Zajtra poreferujem.Zatial velmi pekne dakujem za ochotu.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
Helicommand HC3 Xtreme doporučujete mi ho do 50 raptora mám to jako maketu ms-530 takže žádná akrobačka ee jen tam bude buď 3 listá nebo 5 listá hlava tak at to dobře funguje
Takze novinky z dnesneho ladenia.Dosiahnut oscilaciu vrtulky sa nepodarilo ani s vyriesenim drhnutia tiahla o to voditko.Tak som zase predlzil servopaku (na povodnu dlzku podla manualu) a isiel som zvysovat zisk vrtulky (limity mi vysli na 58-58).Skoncil som na 47% , ak som mal viac tak mi trooosicku velmi malo zacal kmitat chvost a mohol som zisk zdvihat aj na 80% tak sa oscilacie nezvysovali.Tak som znizoval a ked som dobre pozeral tak sa chvost ustalil na tych cca 47%.Ja to mozem porovnat jedine s padlom kde som mal gyroGP900 - tam ked som zvysil zisk tak mi fakt riadne kmital chvost.Tak neviem 
EDIT> Hlavu este budem musiet poladit, bo teraz mi pred pristavanim chvost pohupoval ako jojo, ale vyskusal som si tu zachranu a je to BOMBA, je to pocit ako pri simulatore (po prvych opatrnych odskusaniach fukncnosti zachrany som si hned dal piroflipy,funely..., ziaden stres je to totalna parada!!! HC3-sX je presne to co som potreboval!!!!
EDIT> Hlavu este budem musiet poladit, bo teraz mi pred pristavanim chvost pohupoval ako jojo, ale vyskusal som si tu zachranu a je to BOMBA, je to pocit ako pri simulatore (po prvych opatrnych odskusaniach fukncnosti zachrany som si hned dal piroflipy,funely..., ziaden stres je to totalna parada!!! HC3-sX je presne to co som potreboval!!!!
Naposledy upravil(a) Robin123 dne ned 14.04.2013 12:48, celkem upraveno 4 x.
- Screwball671
obadal.rada píše:Helicommand HC3 Xtreme doporučujete mi ho do 50 raptora mám to jako maketu ms-530 takže žádná akrobačka ee jen tam bude buď 3 listá nebo 5 listá hlava tak at to dobře funguje
No bude ti fungovat dobřa, já bych se zaměřil na to, že ve spalováku jsou vibrace od motoru. takže potřebuješ bezpádlo, který umí ty vibrace odfiltrovat hodně dobře a to jak mám zkušenost tak, HC3 X umí.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Je potřeba u HC-3SX nastavovat neutrál ocasní vrtulky(zavisení) v režimu gyra normal ?
Nebo se pouze nastaví limity na obě strany stejně (dle návodu)
a rovnou se létá v režimu headlock ?
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
paveld píše:Je potřeba u HC-3SX nastavovat neutrál ocasní vrtulky(zavisení) v režimu gyra normal ?
Jde létat hned v Headlock ale vypozoroval jsem že když ji nastavím precizně v Normal tak to pak chodí lépe a jde dát větší zisk..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Mám potíž s nastavením zisku hlavy na LA700 12S. Při otáčkách okolo 1600 není problém nastavit zisk až někam k 65-70%. Při otáčkách okolo 1800 však začnou velmi rychlé vibrace a zisk se musí stáhnou až někam k 40-45% a i tak si nejsem jistý, že je vše stabilní. Nemohu vyloučit vibrace od mechaniky, jedná se o létaný stroj, takže možné je všechno. Je zisk hlavy na úrovni 40% v pořádku?
LA700-12S, LA630-12S, LA700-6S, Agile5.5-6S Spirit, T-Rex550V2-6S Spirit, HC3-SX, T14SG
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
No zeptám se tak , ja mám taky LA700 a neco podobného jsem řešil do 1700 ot vše ok a pak nastávali vybrace, Problém bzl v tom že jsem mněl tu první příčnou hřídel z těma segerkama. vzměnil ji za novou bez segerek a vše bylo ok, nebylo to ani listama ani hcx
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Hřídel mám už novou, tlumící gumy jsem změnil z nejtvrdších na střední. Vibrace od 1750 ot. ale zůstávají.
LA700-12S, LA630-12S, LA700-6S, Agile5.5-6S Spirit, T-Rex550V2-6S Spirit, HC3-SX, T14SG
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
ja ani nevím ty tlumíci gumy mám co tam dal Tonda. A ještě jsem mněl problém na cyklice kopala dopředu do zadu, Tonda mi ji vyměnil, ale ta vibrace zmizla po výměne te příčné hřídele. jak říkám do 1700 ok a pak se to roztřepalo přes křidélka. ještě kolega mnel problém z vybrací ale to bylo od špatného motoru, a mněl moc natalačen ocas na kardan tak že se prohnul a kopal převod na volnoběžku ale hlavní problém byl ve špatném motoru od alignu
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max