kope píše:Pokud to bylo tak trochu na mne, tak to já ani tak moc netoužím lítat nějak vysoko-naopak, své modely mám natolik rád, že se snažím mít o nich v každém okamžiku přehled a to o "tečce" na obloze" rozhodně nemám. Nejvýš jsem snad byl v nějakých 360 m (lítám s variem) a ani netoužím po tom lítat výš. Ono je naopak (alespoň pro mne) mnohem "dobrodružnější", chytit nějaký stoupák nízko u země, vytočit si ho do nějaké rozumné výšky, přeletět si a hledat dál...
Né nebylo to na tebe, jen mě to tak napadlo všeobecně po čtení vlákna.

Je to i ze zkušeností mých a s kolegy v klubu, kdy se ještě lítalo v termice vysoko v oblacích tak že z toho byla v podstatě jen tečka. A já si říkám, k čemu to? Tedy jen snad k filmování krajiny pod letadlem a těch "mravenců" co se hemží po ní. Jinak stejného efektu se dosáhne s menším letadélkem v mnohem menší výšce i bez toho aby člověk přemýšlel jestli přelezl těch 300m nebo má ještě nějakou rezervu.

Teď už máme modely (spalováky, malé poletuchy, koptéry), s kterýma se do oblak neleze nebo horší zrak a už bysme ani tu tečku neviděli

Stejně největší zábava je lítat někde poblíž, dělat nízké průlety apd kravení.