Ceny vysílačů

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: Ceny vysílačů

#91 Příspěvek od tomashr »

RedOne píše:Zkus můj příspěvek dočíst až do konce a pochopíš, že tím zavrhuji myšlenku, kterou jsi zde uvedl. Reaguji na to, že když má někdo miliony nebo miliardy korun, tak si to třeba koupí a je mu jedno kolik to stojí, hlavně když je to to nejlepší. A ano, takoví lidé doopravdy existují a znám je. (bohužel nejsem s nimi kamarád)
Ale hlavně jsem psal, že je to naprostá VÝJIMKA!!!

Ono to asi nebylo až tak moc na tebe, v té diskusi byly daleko horší hlody :?
Mimochodem ti lidé kupující jen podle ceny existují spíš jen ve vtipech (viz ten známý, jak ruský zbohatlík říká druhému, že má Mercedes SLX za 5 miliónů a ten druhý mu říká, že to nic není, on za SLX dal 10 miliónů). Jako vtip fajn, v reálu to ale takhle nefunguje a zrovna v případě tohoto vtipu mám silný pocit, že by ten druhý mafián poslal spíš na obchodníka "ostré hochy", že ho okradl. S pár lidmi patřícími mezi "fakt prachaté" jsem se měl možnost setkat osobně a jejich nakupování funguje trochu jinak...
JMalik

#92 Příspěvek od JMalik »

mikymik píše:
RedOne píše:Já osobně s takto drahými soupravami nemám zkušenosti, ale předpokládal bych u nich toto:
kvalitnější elektronické součástky
kvalitnější mechanické provedení
lepší softwarové vybavení
větší počet kanálů
zachovat rychlost zpracování a odesílání dat
- to všechno je těžší dát dohromady, aby se to NIKDY nezaseklo, než třeba u OPTICA 6.
- to všechno něco stojí a cena neroste lineárně s přidanou hodnotou.

Pak je tu navíc již zmíněný fakt, že se jich neprodá tolik. Takže se ceně 30 až 50 tisíc ani moc nedivím.

Myslim, ze na tom nesedi vubec nic. Treba Nokia levne telefony dotuje a vydelava jen na tech drahych. Proste si hlida trh v low-end segmentu. Naproti tomu Apple prodava jen high-end telefony a v USA ma 90% profitu z celeho trhu s mobilama. U Tx to musi byt obdobne.

Asi ti nerozumím, co jsi tím chtěl říci.
Myslíš tedy, že v těch dražších TX jsou horší součástky, horší zpracování, dá se to dělat za stejné ceny jako ty levnější řady, nebo jak to myslíš?
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
RedOne

#93 Příspěvek od RedOne »

pepin píše:
RedOne píše:. Ano, vždy se najde blázen, který to koupí protože je to drahé a tedy nejlepší, aniž by věděl co to vůbec umí a jak je to spolehlivé,.

už ses s někým takovým setkal a znáš ho osobně, nebo se jen domníváš, že když má někdo na vysílač 50k tak je to absolutní blbec co jen neví co s penězi?

zakládáte své uvahy pouze na virtuálních smyšlenkách----má Ferari, no tak je to blbec, má jachtu--hele další blbec, opak je pravdou, blbci jsou ty bez těch jacht a těch ferari.

A když pominu to, že jsi vystřihnul jen kousek z mého tvrzení, tak mi alespoň pověz, kde to zobecňuju tak, jak jsem ti zvýraznil.
pepin

#94 Příspěvek od pepin »

RedOne píše:.
A když pominu to, že jsi vystřihnul jen kousek z mého tvrzení, tak mi alespoň pověz, kde to zobecňuju tak, jak jsem ti zvýraznil.

použil jsem jednu z tvých tvrzení, kde se domnívám, že je to oblíbená berlička naprosto ničím nepodložená, ale tak trochu mnohým pomáhá překlenout určité vlastní problémy stejně tak, jako když se nedaří, tak se odvoláme na vuli boží.

v této debatě nejde v žádném případě o vysvětlení a opodstatnění cen vysílaču nejvyšší třídy, tady má jít pouze o utvrzení, že kdo chce víc, nežli si mohu dovolit já, tak je hlupák, marnotratník a vyvrhel společnosti, páč at si o ceně vysílače za 50k myslí kdokoli a cokoli, za 50k nepořídíš ani slušnou terénní motorku,na které si na vesnici dojedeš přez pole skratkou pro pivo které si pak chceš popíjet u fotbalu v telce.
Naposledy upravil(a) pepin dne ned 31.03.2013 18:12, celkem upraveno 1 x.
RedOne

#95 Příspěvek od RedOne »

Já řeknu že se mezi lidmi co kupují drahé vysílačky určitě najde nějaký magor, ale 99 % lidí je normálních.
Ty mi začneš vysvětlovat, že nemůžu říkat, že všichni co mají drahou vysílačku jsou magoři. Což je to co plyne z mého příspevku. (doufám) Asi jsem hloupý, protože tvou logiku nechápu.
Naposledy upravil(a) RedOne dne ned 31.03.2013 18:17, celkem upraveno 1 x.
Hunger

#96 Příspěvek od Hunger »

Pepine já pár takových lidí znám...
"Šmirgl to jistí!"
LV
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od LV »

mikymik píše:Myslim, ze na tom nesedi vubec nic. Treba Nokia levne telefony dotuje a vydelava jen na tech drahych. Proste si hlida trh v low-end segmentu. Naproti tomu Apple prodava jen high-end telefony a v USA ma 90% profitu z celeho trhu s mobilama. U Tx to musi byt obdobne.
Neviem čo majú mobily spoločné s TX.
Mobily sa robia v miliónových sériach. Aj v mobiloch má každá značka svoj TOP výrobok ktorý si bežný ľud nekúpi.
Mám od jednej firmy 2 mobily. Jeden najlacnejší a jeden najdrahší. Prevedenie tela telefónu a kvality displeja a HW je diametrálne iné. Spoločný majú iba OS.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#98 Příspěvek od pepin »

RedOne píše:Já řeknu že se mezi lidmi co kupují drahé vysílačky určitě najde nějaký magor, ale 99 % lidí je normálních.
Ty mi začneš vysvětlovat, že nemůžu říkat, že všichni co mají drahou vysílačku jsou magoři. Což je to co plyne z mého příspevku. (doufám) Asi jsem hloupý, protože tvou logiku nechápu.

necháme toho, mobilum stejně moc nerozumim, tak si jedu pro cigára a dám si v klidu kafíčko :D
LV
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od LV »

pepin píše: ...tak si jedu pro cigára a dám si v klidu kafíčko :D

Nefajčím už 17 rokov, ale kafíčko som práve dopil a idem pokračovať do dielne...
www.elektromodely.sk
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od jozefbb »

Vo vseobecnosti sa tvrdi , ze milionari su strasne lakomi a navonok sa tvaria ako chudaci, nejako mam pochybnosti, ci sa nahodou niekolko nenachadza aj v skupine T9X
cilek

#101 Příspěvek od cilek »

jozefbb píše:Vo vseobecnosti sa tvrdi , ze milionari su strasne lakomi..

Z vlastní profesní zkušenosti to můžu potvrdit. :wink:
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od maroslong »

Keďže je z tohto vlákna už taký bežný flamo smetisko pokec, mňa na RC manii najviac prekvapuje a štve, že hoci ide o odborné fórum, najviac sú na pretrase peniaze. Možno som zaujatý, ale pripadá mi, že ceny a šetrenie sú tu dóležitejšie ako modelárčina a odborná diskuzia o nej. Toto fakt nechápem a lezie mi to na nervy.
Naposledy upravil(a) maroslong dne ned 31.03.2013 22:49, celkem upraveno 1 x.
LV
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od LV »

maroslong píše:Keďže je z tohto vlákna už taký bežný flamo smetisko pokec, mňa na RC manii najviac prekvapuje a štve, že hoci ide o odborné fórum, najviac sú na pretrase peniaze. Možno so m zaujatý, ale pripadá mi, že ceny a šetrenie sú tu dóležitejšie ako modelárčina a odborná diskuzia o nej. Toto fakt nechápem a lezie mi to na nervy.

Ale veď toto fórum je už dávno napadnuté syndrómom HC. Nečuduj sa. :mrgreen:
www.elektromodely.sk
RedAce

#104 Příspěvek od RedAce »

Napsal bych něco o syndromu Slováků přijít někam a kritizovat to tam...ale radši nenapíšu.
LV
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od LV »

RedAce píše:Napsal bych něco o syndromu Slováků přijít někam a kritizovat to tam...ale radši nenapíšu.

Máš malý?
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“