Multiwii - zkušenosti, dotazy
Re: Multiwii - zkušenosti, dotazy
Dik za link, no to bude fuska sa tym preluskat
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Mám dosku Nanowii z HK a prejavuje sa u mňa jeden problém. Vždy po pripojení napájania sa prekalibrujú akcelerometre. Ak napríklad, pri pripojení napájania, mám koptéru naklonenú v pravo, tak počas letu, po prepnutí do angle, alebo horizon módu, ju kloní v ľavo. V acro móde sa správa spôsobilo. Je to vidno aj po pripojení dosky k GUI. Ak sa mi podarí koptéru pri pripájaní baterky udržať vodorovne, všetko je v poriadku. Jedná sa o verziu MultiWii 2.3, staršiu som neskúšal. Kalibrácia ACC cez GUI prebehne normálne.
Je to všeobecná vlastnosť MultiWii, alebo je to nejaký bug príslušnej verzie, či rovno dosky? Prípadne je potrebné v konfiguračných súboroch niečo povoliť, alebo zakázať?
Do MultiWii zatial len prenikám, väčšinu v mojom letovom parku tvoria KK2.0 dosky, kde po kalibrácii akcelerometre držia bez zmeny.
Je to všeobecná vlastnosť MultiWii, alebo je to nejaký bug príslušnej verzie, či rovno dosky? Prípadne je potrebné v konfiguračných súboroch niečo povoliť, alebo zakázať?
Do MultiWii zatial len prenikám, väčšinu v mojom letovom parku tvoria KK2.0 dosky, kde po kalibrácii akcelerometre držia bez zmeny.
Já mám desku Crius AIOP a v ní mw 2.3 a dělá mi to taky. Při malé křivosti se to chytne normálně, při větší křivosti to dělá jak popisuješ. Zem musí být při připojování baterky aspoň přibližně rovná, v ruce se baterka připojit nedá. Beru to jako vlastnost.
To je teda dost na pytel. To jsou pak jakékoliv pokusy o kalibraci acc zbytečný (třeba in-flight kalibrace)...
[url]http://vseumel.blog.cz[/url]
Samotná kalibrace funguje a zapamatuje si ji. Toto je nějaký problém při inicializaci desky. Když je při připojování baterky trochu rovně, tak si načte tu původní přesnou kalibraci. Když je nakřivo, tak to načte něco jiného. Já to vždy po připojení baterky zkusmo roztočím nad hlavou, ale je to blbý musí se na to myslet.
Zdravim dakujem OSD uz funguje ale jedna vec mi nieje jasna videl som videa a on chodil v nejakom menu v tom OSD ja som tam nic take nenasiel pls nemoze ma niekto nakopnut ako sa to riesi ?
cucpo píše:Zdravim dakujem OSD uz funguje ale jedna vec mi nieje jasna videl som videa a on chodil v nejakom menu v tom OSD ja som tam nic take nenasiel pls nemoze ma niekto nakopnut ako sa to riesi ?
Počítám, že OSD si musíš připojit k PC, alespoň u Eaglu i u Apache to tak funguje.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Torm píše:Zdravim dakujem OSD uz funguje ale jedna vec mi nieje jasna videl som videa a on chodil v nejakom menu v tom OSD ja som tam nic take nenasiel pls nemoze ma niekto nakopnut ako sa to riesi ?
Počítám, že OSD si musíš připojit k PC, alespoň u Eaglu i u Apache to tak funguje.
OSD uz mam rozchodene bolo pripojene k PC ale tam to vyzeralo ze vysielackou to ovlada to som nejak nepochopil, ani sa mi to nepodarilo dohladat
Uz je poskladana cela koptera vyzera ze vsetko funguje tak uz len ladit, nieje tu niekto z Trencina alebo okolia aby mi stacilo tych 24ks vrtuli na nastavenie PID ? 
Co chces ladit, sak na defaultne hodnoty to musi krasne lietat..A preco by si mal pri tom zlamat tolko vrtuli..To iba ak by si mal nejaky problem,ktory tazko lokalizovat.
No lietat som este nelietal skusal som doma to drzat v ruke vyzera ze sa snazi stabilizovat ale ten chod motorov je velmi nepravidelny
- jaroslav.falcon
jestliže se nepravidelný chod dá přirovnat pulsování tak máš pravděpodobně vibrace a nastav LPF filter na 20Hz nebo 42 defaul je 255 a to je dost.
jaroslav.falcon píše:jestliže se nepravidelný chod dá přirovnat pulsování tak máš pravděpodobně vibrace a nastav LPF filter na 20Hz nebo 42 defaul je 255 a to je dost.
Aha dik skusim ten filter neviem to posudit ci tam su vibracie ked ho polozim na zem a pustim motory na 50 perc Acc na krivkach sa skoro ani nehne, vrtule som vyvazoval, este uplnu blbost nemoze nejak vadit mam to v rame DJI 450 na tej spodnej doske na obostranke prilepene a bateriu mam hore nieje to blbost ?
[album]3513[/album][album]3514[/album]
Dobry den este jedna otazka ked pozeram v GIU na ten umely horizont tak mi pride ako keby naklon na stranu bol opacny ako ocakavam alebo som zle pochopil ten horizont proste naklopim kopteru dolava ale horizont v GUI sa ako keby nakloni doprava keby som otocil kopteru o 180 stupnov tak by to bolo ako OK ale zas to nieje podla smeru sipky na riadiacej doske Crius ?? Ale skor asi zle chapem ten horizont