FrSky Taranis - první pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky Taranis - pokračování

#91 Příspěvek od RCStudio »

Zkus a uvidis pak dej vedet. Je to takova drobnost co urcite nestoji moc casu na test...
Ostatni modely ti nizkou uroven nehlasi? Jake napeti nas na prijimaci v tomto modelu?
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od lubo1 »

janekx píše:Jake napeti nas na prijimaci v tomto modelu?

:lol: :lol: :lol: A1 som zrušil .... :lol: :lol:
Ale regler drží 4,95 V.
Ostatné modely ťažko povedať - Toro mám tiež X6 príjmač, ale lietam 300-400 m.
Xeno má X6 lietam 300 -400 m. Staré Toro som mal D4 - tam sa hláška občas objavila - je to menší príjmač - tam to beriem.
Toto posledné sprevádzkované je termik - preto ho testujem na hranicu viditeľnosti
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Marena
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Marena »

Já jsem na tom stejně. Ale s přijímačem D8R-II plus. Ale tyto pidi critical RSSI jsem míval i s modulem DHT-U. Níže log. Létal jsem kousek před sebou, takže celková vzdálenost cca souhlasí s výškou. Taky ještě budu laborovat s anténou, ale o moc lepších výsledků asi nedosáhnu. Ale ty hodnoty jsou u všech takové nějaké divné. Např. u toho mého logu, když jsem stoupal s Tracy kolmo vzhůru, antény v tu dobu by neměly být zakryty, je rozsah skoků signálu 10db, což je dost. Ještě se pokusím kamerkou natočit anténky, jak se za letu chovají plus ještě přidělám jedno servo a budu ho natáčet kamerou, které se bude furt hejbat, jestli dojde i k výpadku použitelného signálu za letu.
Přílohy
RSSI.jpg
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od mihlit »

Malá příhoda pro poučení. Dávejte si pozor na volné piny od smart portu. Byl jsem lítat s rytmusem max. První baterku jsem dal do letadla už před cestou. Zapojené jen mínus. Konektory se tak nemohou náhodou dotknout, na plusu je protijiskřcí odpor. Na poli jsem složil letadlo, zapnul vysílačku a šel připojit baterku. Přístup není úplně ideální a jak jsem tahal ven ten druhý drát od baterky, něco tam někde velmi lehce prsklo. Připojil jsem baterku a nic. Takže akorát zas domů. Doma jsem po analýze zjistil, že ten kabel zavadil o kontakty smart portu. Kde se tak na chvíli objevilo napětí 20 V od 5S LiPo. Výsledek je ten, že kromě jednoho serva je veškeré vybavení mrtvé. 4x KST-125, HS-65MG, RX X8R, FAS100, Vario. Suma sumárum jedno prsknutí za čtyři tisíce. Dávejte si tedy pozor, ať se vám něco podobného také nestane a smart konektory nenechávejte nekryté.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od RCStudio »

Takze sis udelal smicku pres RX a ESC a vzalo to i jine komponenty, tak to je fakt smula :cry:
Naposledy upravil(a) RCStudio dne pon 28.07.2014 22:16, celkem upraveno 1 x.
Jan Janekx Urbanek
mgx

#96 Příspěvek od mgx »

jak to na tom taranise logujete, ludia ? na SD kartu ? neviem najst viac info, asi zle hladam
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od RCStudio »

Ano na SD a nastavis si treba prepinac at zacne logovat...
Jan Janekx Urbanek
mgx

#98 Příspěvek od mgx »

Som ani netusil ze to nieco take vie... Diky :-)
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od cucpo »

Dobry den pani pls poprosim o nakopnutie chel by som prepojit Taranis s Futaba 14SG ako ucitel ziak. Je to mozne ? a ak ano je to neajko komlikovane nastavit na tych vysielacoch ( staci len urcit ziak, ucitel a mapovanie ovladania alebo nieco zlozitejsie ?)
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Ancistrus01 »

Teď jsem měnil mód na Taranisu a musím říct že vnitřní instalace elektroniky je NÁÁDHERNÁ!!! Opravdu obrovský skok udělali číňani! Všechny kabely krásně stažené elektrikářskou stahovací páskou! Kabely jsou delší takže se vysílajda krásně rozevírá! No já sem v sedmém nebi! To je opravdu nádhera!
Marena
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od Marena »

cucpo píše:Dobry den pani pls poprosim o nakopnutie chel by som prepojit Taranis s Futaba 14SG ako ucitel ziak. Je to mozne ? a ak ano je to neajko komlikovane nastavit na tych vysielacoch ( staci len urcit ziak, ucitel a mapovanie ovladania alebo nieco zlozitejsie ?)

A které rádio má být učitel a které žák?
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Ancistrus01 »

Prosím prosím, mohl by mě někdo nasměrovat na návod, jak zaktualizovat firmware v Taranisu? :lol: v T9x to bylo snadné, jen připojit k USB, ale tady to nějaáko nefunguje :D
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od RCStudio »

Z jake verze?
Jan Janekx Urbanek
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od cucpo »

Marena píše:Dobry den pani pls poprosim o nakopnutie chel by som prepojit Taranis s Futaba 14SG ako ucitel ziak. Je to mozne ? a ak ano je to neajko komlikovane nastavit na tych vysielacoch ( staci len urcit ziak, ucitel a mapovanie ovladania alebo nieco zlozitejsie ?)

A které rádio má být učitel a které žák?

Zdravim dik za ochotu, Taranis ziak, Futaba ucitel.
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Marena
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Marena »

V tom případě pokud se nepletu, na Taranisu by se nemělo nic nastavovat a PPM výstup by měl jít rovnou do zdířky (alespoň na T9x to tak bylo, Taranis jsem ještě jako sim nepřipojoval).
Bohužel Futabu neznam, tak tam neporadim.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“