Taranis pro začátečníka ano či ne?

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jardátor

Re: Taranis pro začátečníka ano či ne?

#91 Příspěvek od Jardátor »

Z vlastní zkušenosti můžu řict,že není začátečník jak začátečník.Pokud to někoho bude bavit třeba jen měsíc/ale kdo to na začátek ví?/,tak je Taranis drahý,ale pokud to někoho"chytne" jako třeba "bohužel" mě,tak je Taranis asi vynikající volba.Já začínal na Dx5,brzy přestala stačit,koupil jsem Dx6 a teď chci koupit Taranise.Kdybych ho koupil před 2 roky,měl jsem dnes"vystaráno"!A vo tom to je..... :D Dejte chlapi vědět,kolik Taranisů bude pod sromečkem.... :D :P
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od ddano007 »

LV píše:U vas je rok 2024¿?¿

Sypem si popol na hlavu :oops:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od RCStudio »

LV píše: Netrep. Daj link. Robili par rokov FM rijimace, ale rozhodne nie 20 rokov.

To neni nikde na internetu, to me primo rekli u FrSky a kdyz jsem se vyptaval dal jako co delali jake byly jejich predesle produkty a tak, tak me rekli ze prave ze o tom se smluvnich duvodu nemohou mluvit. Proto me napada jen to ze proste vyrabi pro nejakou velikou firmu nebo vice a pro vlastni produkty si zalozili znacku FrSky umistili tam obchodniky, marketing a vyrobu, support atd dela matka. Nekdy me pripada ze snad delaji i pro armadu protoze jsou tajemni jak armada. Zvlastni je take fakt ze pouzivaji gmail, coz je bezne v cine vc Youtube zakazany a filtrovany.

Ostatne kdo zna Cinu me potvrdi ze tam se vse oreintuje na zapadni trh, tzn znacka musi byt FrSky Electronic Co.,Ltd, lide si tam naproste bezne davaji jmena jako Alex, Eva, Brian proste vse se prizpusobuje zapadu.
Asi by nebylo pekne rikat a v Americe uplne konec, firma placnu Xua Teng vydala Taranis. :mrgreen:
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
petrfm

#94 Příspěvek od petrfm »

Hele, ja jsem tohle nechtel vubec zminovat, protoze by to bylo zase povazovano za rypani, ale dokud jsem se pred asi rokem nezacal zajimat o Turnigy T9X, protoze jsem ji videl na banneru v HK, tak jsem vubec netusil, ze nejaky FrSky existuje. A to jsem se docela slusne ve znackach RC vybaveni orientoval. Takze pro mne to byla stejna firma, jako kdyz jsem si kdysi koupil telvizi ChangChong, ale kupodivu docela dobre fungovala. Jenze SONY stala 5 tisic, ten cinan 3. Proto mi prijde perverzni, kdyz si firma, ktera uplacala neco jako je Turnigy rekne za vysilacku takovy penize.
Pro mne osobne je mnohem znamejsi a diveryhodnejsi Turnigy, nez nejaky FrSky. Kdyz se tady teda budeme bavit jenom o znackach, na ktere ja uz teda moc nedam.

Nejake zvesti o tom, ze nekdy kdysi, nejaci kluci v garazi snili o tom, ze budou vyrabet vysilacky a tak si tech 18 let pripocitali k dobru, to by mne asi moc nepresvedcilo. Ukazte mi nejaky produkt FrSky, stary 10 a vice let? A ted nemyslim blikac, RC spinac, nebo prodluzovaci kabliky na serva :roll: To o zkusnostech firmy s vyrobou vysilacu nic nevypovida. Pro mne Frsky dela vysilace +- 2 roky?

Asi by nebylo pekne rikat a v Americe uplne konec, firma placnu Xua Teng vydala Taranis. :mrgreen:

Koukni na vsechny ty znacky ala xiaomi, huawei, zopo a dalsi typicky trznicove zbozi, jak valcuje prodejema svet. Naopak mi to prijde jako ferova nabidka, nez sesmolit neco v cinske garazi, nalepit na to honosnou znacku a historii firmy pro jistotu utajit. Ja jsem clovek, co ma rad transparentnost. Tyhle metody omracovani mi zapadaji spise do devadesatek, kdy kazdy veril uspech a zkusenosti tomu, co mel na sobe fialove kvadro a prijel v mercedesu.
DX8, DX6i || T-rex 600ESP, 500ESP FL, 450PRO, 450S || Algol, MaxiSwift
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od ddano007 »

petrfm píše:.. dokud jsem se pred asi rokem nezacal zajimat o Turnigy T9X, protoze jsem ji videl na banneru v HK, tak jsem vubec netusil, ze nejaky FrSky existuje. A to jsem se docela slusne ve znackach RC vybaveni orientoval.

Asi nie, ja o nich viem uz styri roky ( ale pripada mi to ako strnast) :mrgreen:

petrfm píše:... Pro mne Frsky dela vysilace +- 2 roky?

Neviem ci Taranisa nevyhodili dokonca v 2013-tom, takze mozno este menej.
Ale minimalne od 2010 robia RX a TX moduly.
Zda sa mi, ze tu uz davno nebola dobra prestrelka koli vysielacke :lol:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od RCStudio »

Mluvit o Huawai jako trznicevem zbozi :mrgreen:
To si musim zapamatovat, tim budu bavit lidi v hospode.

Kdo chce at veri a kdo ne tak ne, ale treba cast vybaveni Futaby dela matka FrSky....

Je pomerne bezne ze firmy v kontraktech maji zavazky ktere jim nedovoluji nikterat informovat o stavu veci. Jak by se asi majitelum Futaby libilo kdyby zde byla firma co bude rikat hele ja pro Futabu delam 20 let a ted to delam sam za sebe tak proc koupovat Futabu? Toto jak jsem predeslal jsou jen dohady ale indicie k tomu smeruji.
Existuje hromada znamych firem ktere neco vyrabi a nemaji ani jednoho delnika na lince.

Ja se vracim k tematu "Taranis pro začátečníka ano či ne" .
Jan Janekx Urbanek
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od jyrry »

8O 8O 8O
No ještě že nemám nic od žádné ze zde zmíněných firem...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

... k tematu "Taranis pro začátečníka ano či ne" .

Tak ano či ne? :roll:
jyrry.webnode.cz
Jardátor

#98 Příspěvek od Jardátor »

Ať to trošku vánočně-silvestrovsky odlehčím,FrSky pochází kurňa od nás,z Moravy a před 25 lety to vymyslel Franta Skyba.Taky navrhl novou kategorii Rc poletuch F3TT-zkrátka Taranisem někoho taranovat jak za 2.světové.Vyhrává ten,kdo dokáže přistát s érem poškozeným taranem! :D :) :lol:
draceq
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od draceq »

Je to jednoduché.
Máš na ni dost peněz? Pak si ji kup. Neprohloupíš, za tuhle cenu momentálně nic lepšího v téhle kategorii nedostaneš.
Nemáš na ni dost peněz? Tak o čem se tady bavíme - kup si něco levnějšího, ideálně lehce ojetého a na lepší vysílač šetři. Než dospěješ v létání do stadia, že budeš potřebovat možnosti Taranise, nejspíš to chvíli potrvá :wink: Já lítal rok a něco se starou ojetou DX6 od kolegy z letiště + FrSky DHT modul, a za Taranise jsem ji měnil až v momentě, kdy mi začaly chybět kanály a hlavně mixy pro to, abych létání ještě více zdokonalil (jsem přesně ta potrefená větroňářská husa :mrgreen: )

Sebelepší vysílač tě létat nenaučí, jen ti může pomoci to létání posunout kousek dál. Což je ti naprd, když si budeš plést strany při letu proti sobě :)
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
semi
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od semi »

Taky se přidám , nedá mi to :). Ber Taranis a nebudeš hodně let řešit Tx, pokud s létáním skončíš, tak prodáš za dobrou cenu. Každý, kdo ze začátku šetřil už má minimálně druhý tx.
Ano
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Shorty

#101 Příspěvek od Shorty »

janekx píše:Ekonomicka stranka veci je myslim kazdemu jasna, myslim co zacatecnik chce spise slyset je pomer cena / vykon tzn jestli za ty penize dostane radio s moznostmi ktere mu vystaci na jeho modelarsky rust.
V tomto pripade si myslim ze je to nyni nejlepsi volba nejen kvuli schonostem radia samotneho ale i prislusenstvi.

Jen nerad se do toho vkládám, ale tvoje příspěvky až moc silně zavání propagací toho co prodáváš. Připomnělo mi to jednoho prodejce mod. potřeb v Brně, který přesvědčoval zákazníka co věděl jen to, že letadlo má křídla o výhodnosti koupě bublinkovýho letadla, že je prakticky nerozbitný. Dost se na mě rozlobil, když jsem řekl, že pokud neumí lítat, rozbije to taky. Jen chtěl prodat.

Co jsem si přečetl, tak ten tazatel je na tom stejně. Nic neumí, nic neví a asi nemá moc peněz. A ty ho přesvědčuješ, že potřebuje telemetrii a já nevím co Taranis umí a s tím mu lítání pude samo. Nepude.

Jen ještě malej příklad z mýho pohledu, proč ne drahý do začátku.
Přišel za mnou kolega z práce. S klukem koupili malýho Mustanga a hned ho zrušili. Prej ať ji poradím. Na mě nedali a nakupili Easy Stara v plný palbě a pro ně drahou T9x( stačil by jim set, jak jsem je ohodnotil). Zalít jsem jim ho a po čase se zeptal jak to jde. Nejde. Nebavilo ho to a letěl asi 3x.

Takže z mýho pohledu. Do začátku bych do drahýho rádia nešel a když mu to půjde, může si časem pořídit lepší ( zatím našetří, zdědí,vydělá ).
Mě např. stačí T9x i s využitím všech 8ch. A bez úprav, oprav a nějakých kuliček cínu.

Jo a než mě začnete kamenovat, přečtěte si co je napsaný dole pod čarou :P
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od RCStudio »

Shorty píše:
tvoje příspěvky až moc silně zavání propagací toho co prodáváš.

tak schvalne jestli na to prijde .... :lol:

Shorty píše:Připomnělo mi to jednoho prodejce mod. potřeb v Brně, který přesvědčoval zákazníka co věděl jen to, že letadlo má křídla o výhodnosti koupě bublinkovýho letadla, že je prakticky nerozbitný. Dost se na mě rozlobil, když jsem řekl, že pokud neumí lítat, rozbije to taky. Jen chtěl prodat.

Smutny nechtel jsi na nej poslat policii nebo tak neco ? :lol:
A co bys mu doporucil ty? EPP ma alespon nejakou sanci prezit rezani o zem nez konstrukcni model. Zalepis a letis.

Shorty píše: Co jsem si přečetl, tak ten tazatel je na tom stejně. Nic neumí, nic neví a asi nemá moc peněz. A ty ho přesvědčuješ, že potřebuje telemetrii a já nevím co Taranis umí a s tím mu lítání pude samo. Nepude.

Cti lip, nerekl

Shorty píše:

Jo a než mě začnete kamenovat, přečtěte si co je napsaný dole pod čarou :P

Precti si moje pod carou a bude ti jasna odpoved na prvni cast tveho prizpevku.
Jan Janekx Urbanek
Shorty

#103 Příspěvek od Shorty »

janekx píše:
Smutny nechtel jsi na nej poslat policii nebo tak neco ? :lol:
A co bys mu doporucil ty? EPP ma alespon nejakou sanci prezit rezani o zem nez konstrukcni model. Zalepis a letis.

Smutný jak přemejšlíš. To že chce prodat za každou cenu neznamená, že ho považuju za krymoše. Ovšem nabízet éro z polyše za 4 tyče, který je rychlý.... Nevím? Asi bych mu poradil začít třeba simem a nějakým EPP pomalým větroněm
apod. Jen tak mezi nama psal jsem tady o Cessně konstrukční a vydržela víc jak polyš.viewtopic.php?f=119&t=65361

janekx píše:Precti si moje pod carou a bude ti jasna odpoved na prvni cast tveho prizpevku.

Jen jsi mě přesvědčil, že jsem se trefil.

Napsal jsem co si o tom myslím a tím pro mě tato debata skončila. Nehodlám zabředávat do nesmyslný debaty co už nemá s tématem nic společnýho.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od ddano007 »

Shorty píše:...Jen nerad se do toho vkládám, ale tvoje příspěvky až moc silně zavání propagací toho co prodáváš.

No, ale ved janekx to ma napisane dole pod ciarou. Predpokladam, ze ludia, co sem chodia vedia citat :D
Ale ked sa na to pozrem trochu nestranne, tak okrem Janekx je tu este spusta ludi, ktori tiez povedia, za taranis je super radio pre zaciatocnika.

Shorty píše:... ten tazatel je na tom stejně. Nic neumí, nic neví a asi nemá moc peněz...

Predpokladam, ze je svojpravny a vie kolko ma penazi. Z mojho citania akurat povedal, ze sa mu zda drahy. Aj mne. Tiez by som bol radsej, keby bol po Eure... Hoci, ked sa pozrem, ze napr. DX6-ka stoji 160Eur, uz mi az taky drahy nepripada.

Shorty píše:...A ty ho přesvědčuješ, že potřebuje telemetrii a já nevím co Taranis umí a s tím mu lítání pude samo. Nepude.

A nerobis nahodou demagogiu? O telemerii som hovoril ja ako o velmi uzitocnej veci a za tym si stojim. Jascacka, ze sa da bez toho zit, aj bez vysielacky sa da zit. O o tom, ze mu to pojde same tu nikto nehovoril.

Shorty píše:... a pro ně drahou T9x... Mě např. stačí T9x i s využitím všech 8ch. A bez úprav, oprav a nějakých kuliček cínu...

Tak neviem, je TG9x draha, alebo nie? Ja ju napriklad kludne doporucim, ale len so vsetkymi komentarmi, ktore som tu uz x-krat pisal. Lenze otazka znela ci je TARANIS vhodny pre zaciatocnika. TG9x sa riesi v inom vlakne...
Takze moja odpoved je: ano, Taranis je vhodny pre zaciatocnika.
Naposledy upravil(a) ddano007 dne čtv 18.12.2014 20:38, celkem upraveno 1 x.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od RCStudio »

Jsem rad ze jsi spokojeny a muzes jit klidne spinkat nebot jsi zde odhalil krvezizniveho bezohledneho prodejce co se ted dozvedel ze letadlo ma kridla.

O zadnym konkretnim eru jsi nemluvil to co tu predvadis je demagogie.
Jan Janekx Urbanek
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“