Tricoptéra prvotina

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pajik_CZ

Re: Tricoptéra prvotina

#91 Příspěvek od Pajik_CZ »

po téměř roce jsem se vrátil ke coptérce... Tricoptéru se mi rozchodit ku spokojenosti nepodařilo. Kmitání zadního mechanizmu jsem nedokázal odstranit, a tak se coptérka dokmitala na poličku, kde chytala prach.
Tento týden jsem ji ake předělal na quadro ve variantě H, koupil novou baterku a světe div se - lítá to, nic neklepe, nevibruje a chová se kultivovaně ! "Objevil" jsem taky ameriku - použitá řídící deska má autobalanční režim, takže nebudu muset lítat na akro , aspoň dokud se nenaučím správně to páčkovat... Z letadel jsem pochytil nešvar - nepoužívání směrovky. Což mi teď dělá asi největší problém. Během zítřka snad nahraju nějakou tu fotku .... :)

Vedlejší efekt přestavby na quadro je vyšší tah při ne o moc vyšší hmotnosti - čerstvě nabitá baterka zvedá stroj bez kamery do vzduchu pod 50% plynu :)
zase jen na zemi...
Pajik_CZ

Re: Tricoptéra prvotina

#92 Příspěvek od Pajik_CZ »

dotaz... pri autostabilizaci se po nejake dobe (ruzna delka) masinka rozkyve a jde dolu jako list. jen celkem natvrdo... Nevypozoroval jsem zavislost na rezimu letu (stoupani, klesani, toceni zatacky...).
hodnoty tady http://pajovo.rajce.idnes.cz/deska_copt ... 094222.jpg
mam 50 a 50 a houpani se zmensilo. Dokazete mi nekdo poradit, co to znamena? To prvni je zisk gyra? A to druhy?
zase jen na zemi...
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“