TomasC píše:Zkusím probrat ostatní věci:
Individuální členství: Aktuální stanovy a starý OZ takovou věc neumožňovali, byl se sílou hlasu individuálních členů při volbách. Věřím že bude vyřešeno v nových stanovách, ještě jsem je ale nečetl.
Tome,problém je v tom, že to tvrzení o nemožnosti individuálů je normální lež (přirozeně ne tvoje, je mi celkem jasné, kdo ti to takto podal).
Tohle totiž tvrdí jen SMČR, ve stejné době pro srovnání ČRK (Český radioklub), který je taktéž člen STSČ a má tedy původ vlastně stejný jako SMČR, naopak důsledně zrušil členství "přes kluby" a jednoznačně definoval, že členství bude čistě individuální - někdo tu zkrátka kecá...
Já jsem po revoluci při obnovení soutěžního létání začal právě s individuálním členstvím, popis toho, jak probíhalo rušení a jaké padaly důvody, je spíš na posezení v hospodě. Mohu tě ale ujistit, že o problém s legislativou nešlo, šlo o směs do jisté míry reálných důvodů organizačních spojených s lobováním pár funkcionářů, kteří si zřejmě mysleli, že jim to ubírá členy v klubech. Teorie o legislativě byla vypuštěna až následně jako "mlžení"...
Blbé je jen to, že od doby zrušení individuálního členství vlastně všechny ty jakžtakž smysluplné důvody padly, řekl bych, že pominul i tlak klubů a legislativně by to po nástupu NOZ bylo spíš výhodou, bohužel se ale pár funkcionářů zaseklo (podle mě je hlavně děsí představa, že by museli něco dělat).
Jinak v mnoha věcech souhlasím, v podstatě je asi pravda i to, že situace v KLoM bude o dost vyhrocenější než v KLeM, důvody by byly na dlouho (zachytil jsem leccos, ale nepokládám se v lodičkách za odborníka).