Easystar - moj prvý let !

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rohe
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od rohe »

Hezky napsaný, ale opravdu těžko říct ....... nebudu to dál rozvádět. :roll:
Brodhaq

#92 Příspěvek od Brodhaq »

Tak jsem byl o weekendu zas lítat a dařilo se na 100% - éro po opravě lítá stále božsky, a navíc jsem chytil takovou termiku že jsem letadlo vytrimoval tak že v ní drželo samo - 21 minut bez motoru, pak začal vítr. Celkem ten let měl 39 minut což je můj osobák - díky Hokimu za jeho web s návody na termiku :)))
Abu
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Abu »

V sobotu to nosilo uplne neskutecne, sice dost pofukovalo, ale bubliny a kominy sly tak rychle za sebou, ze ani clovek nemusel moc hledat... s malou mrskou (1.6m) jsem byl ve vzduchu 80minut na 4 min motoru (baterka lipol 2s 1300). Jeste ze jsem mel zidlicku a termosku s kavou po ruce... :D
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od Mirek12 »

80min, ??? to tě nemůže ani bavit, já byl tedka ze skylady a dal sem si 14min, ale byla mi už zima, tka sem byl rád, že slítám dolů 8)
Abu
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Abu »

No ono kdyz soutezis 10min s dravci, kdo ten stoupak lip vykrouzi (ptaci obvykle vyhrajou), pak si zalitnes na druhou stranu oblohy, jestli to tam nad tim polem nosi taky, pak zpatky, cestou si das kafe, zkusis jestli nad hranou lesa neni nejaka ta vlnka... je to proste takova turistika, pohodicka. Chce to hodny ero co se nemusi furt ridit a leti hezky samo. Taky na to clovek nema vzdycky naladu, ale v sobotu se to zrovna pekne podarilo 8)

Stejne jsem musel cekat nez se dceruska vyjezdi na kobylach a na pivo jsem nemohl protoze jsme ridil.... :wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Brodhaq

#96 Příspěvek od Brodhaq »

No já lítal v neděli, v sobotu jsem neměl čas - a dravci byli ale tam kde byli dravci jsem moc nic nenašel, já si našel svoje místečko nad zoranym polem.
lhotas
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od lhotas »

Hoki píše:
Marek71 píše::-)
Toro plánujem na zimu, pretože predpokladám, že v zime termika nehrozí, takže ES len občas a počká na teplejšie počasie.

I v zimě se dá něco nalítat. Měl jsem éro se kterým jsem v létě bez termiky nalítával tak 20min. No a v zimě jsem tam klidně smrděl i přes 25min. Což bylo někdy docela o ruce. Prý v zimě se sníh nějak odpařuje (mluvili o nějakém jonyzování) a tak takový model kolem 500-600g (myslím větroně) se tam může klidně pěkně povozit.
http://www.hokana.wz.cz/foto_fotka.php?fid=85&gal=7
ja sem neco slysel i o tom ze v zime je jaksi hustsi vzduch, to znamena ze by to melo lip nosit 8O zda se mi to logicky ale nevim co je na tom pravdy
Baron von Vszechnozniczil z Karambolů
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Hoki »

lhotas píše: ja sem neco slysel i o tom ze v zime je jaksi hustsi vzduch, to znamena ze by to melo lip nosit 8O zda se mi to logicky ale nevim co je na tom pravdy

No hlavně že to lítá. Jsou věci, kdy mi stačí zpověď (rada) zkušenějších modelářů. Já jim věřím a o podstatě tohoto tvrzení dál nebádám. Hlavně že to funguje. Takhle to dělám už přes 33roků. Je fakt, že dříve se hodně dávalo na rady získané praxí. Dnes je to o zhánění informací na netu a někdy se divím co někteří ve svých tvrzeních splodí. 8)
jspalek

#99 Příspěvek od jspalek »

Zdravím, jsem tu nováček. Po delších úvahách bych si rád zakoupil Easy stara a nějkou vhodnou RC soupravu, abych si vyzkoušel, jaké to je, létat s RC modelem. Protože jsem naprostý začátečník, volím tento model. Můj problém spočívá v tom, že hledám někoho se stejnou zálibou v okolí Kladna, Nového Strašecí či Rakovníka, kdo by mi byl schopen poskytnout základní rady pro stavbu a zalétání modelu. Rád se zúčastním nějakého létání. Předem díky za podporu. Jirka
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Walhalla »

jspalek píše:Zdravím, jsem tu nováček. Po delších úvahách bych si rád zakoupil Easy stara a nějkou vhodnou RC soupravu, abych si vyzkoušel, jaké to je, létat s RC modelem. Protože jsem naprostý začátečník, volím tento model. Můj problém spočívá v tom, že hledám někoho se stejnou zálibou v okolí Kladna, Nového Strašecí či Rakovníka, kdo by mi byl schopen poskytnout základní rady pro stavbu a zalétání modelu. Rád se zúčastním nějakého létání. Předem díky za podporu. Jirka

diky tvemu pripsevku jsem sice objevil tento thread a precetl si o leteckych zacatcich Marka, ale tvuj prispevek je trochu mimo misu.

a) precist co se zde na foru vsude pise a odpovedi najdes
b) pokud nenajdes, dej vyhledavat a najdes
c) pokud nenajdes ani pak, tak zaloz novy thread. treba "zacatecnik hleda pomoc v okoli Kladna" a urcite se ti nekdo ozve.. rozhodne pravdepodobneji, nez kdyz to nechas jen zde :-)
jspalek

#101 Příspěvek od jspalek »

Jo, díky za upozornění.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od JirkaA »

Ahoj lidi,

nedá mi to se nepocamrat: jsa absolutní začátečník, povedlo se mi dostat ES do vzduchu a v tom stavu i vydržet nějakou tu chvíli, na dva 1000 mAh NiMH sedmičlánky skoro hodinku, chvíli to i pěkně neslo bez motoru v termice. Domů jsme já i éro odjeli nepoškozeni a docela mě mrzelo, že nemám o pack víc... :). Se zalítnutím samozřejmě pomohli kamarádi už před týdnem, ale tehdy jsem ještě neměl odvahu to vzít do ruky sám.

ES na radu starších a moudřejších jemně vytuněn - vrtule APC 6x4 s unašečem, povrch elaporu zbaven všech výstupků a nerovností za dlouhého a úmorného využití osmistovky šmirglpapíru a původní směrovka nahrazena větší. Letadlo pěkně poslouchá, mám dojem, že mě toto pohodové létání bude hodně bavit.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“