Jaký mini 6ch s nejlepším poměrem cena výkon?

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký mini 6ch s nejlepším poměrem cena výkon?

#91 Příspěvek od pepinozbrna »

Vidíš to je přesně to před čím tě mnoho kolegů varovalo.
Malej vrtulníček vypadá mile .... ale lítání s ním je nemilé.
Je to prostě vzhledem k své velikosti napohled strašně rychlé a obratné, než zareaguješ na
pohyb modelu proti akcí, většinou jsi už na zemi. To že 450-tkový vrtulník je ten nejmenší
vhodný na učení myslely kolegové vážně :lol:
Je vidět že sis nevzal k srdci ani slova o tom že máš napřed vše řádně natrénovat na simulátoru,
než vezmeš svůj model fakticky provětrat. Pokud by jsi to udělal nenapadlo by tě při pádu či přistání
nebo jak jsi to nazval vypnout hned rotor.

No ale netrap se dal jsi se na vojnu bojuj :D :D :D nebude to ze začátku lehké ale půjde to. Držím ti palce Pepíno
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Marek_Km

#92 Příspěvek od Marek_Km »

Taky držím palce, přestože jsi nedal na naše rady. On ten vrtulníček není ani pro začátečníky, ani pro mírně pokročilé, ale pro pokročilé http://www.astramodel.cz/cz/katalog/bla ... 28745.html
Tudíž to chce už trošku něco umět. Potrénuj simulátor, nebo Tě vyjdou díly draho. I když Tě vyjdou draho i tak...
Dzon

#93 Příspěvek od Dzon »

Prosím Vás, vyhněte se komentářů - my ti to říkali a podobně, minimálně 4 lidi mi tu tento vrtulníček vyloženě doporučili. Navíc je od původního majitele v nejmírnějším nastavení.

Neměl jsem vypínat rotor? měl jsem snad nechat vrtulník na plný výkon se mlátit na zemi nebo co ? :D žádný velký crash se nestal ani střední, pravděpodobně jen při cestě ke mě se ta táhla uvolnila a pak po tom pádu odpadla. Jinak s vrtulníkem vůbec nic není. Rozhodně nebyl problém v že by vystřelil nahoru doleva nebo doprava, bylo to úplně v klidu jen jsem ho poprvý nedočkavě testoval na malém prostoru a za světla lampy takže jsem s ním radči "přistál" než aby narazil, při tom jsem ztratil ta táhla.
JosefSvejk

#94 Příspěvek od JosefSvejk »

Dzon píše:Prosím Vás, vyhněte se komentářů - my ti to říkali a podobně, minimálně 4 lidi mi tu tento vrtulníček vyloženě doporučili.

A mohl bys prozradit, kteří 4 zkušení vrtulníkáři ti tady jako první šestikanál vyloženě doporučili MCPX?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Dzon

#95 Příspěvek od Dzon »

JosefSvejk píše:
A mohl bys prozradit, kteří 4 zkušení vrtulníkáři ti tady jako první šestikanál vyloženě doporučili MCPX?

Stačí přečíst předchozích 6 stran a najdeš. Někdo psal i PM. Vyjadřujte se prosím k dotazu díky.
milode

#96 Příspěvek od milode »

To Dzon: napsal jsi to hezky :wink:
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
JosefSvejk

#97 Příspěvek od JosefSvejk »

milode píše:To Dzon: napsal jsi to hezky :wink:

Co jako napsal hezky? Nikdo mu toho Blade MCPX nedoporučil. Až když byl pevně rozhodnutý, tak mu někteří přitakali, ale o zkušené vrtulníkáře se, myslím, nejednalo. Ty ses naučil s šestikanálem na takovém prckovi? Doporučil bys ho osobně jako nejlepší pro začátečníka, který nikdy vrtulník neřídil?
A stalo se přesně to, co se stát zákonitě muselo. Přestože byl model v pořádku, bžžžžžžžž a bum. A pokud jen ťuknul servo, tak se už penízky začínají pěkně sypat.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od Wirda »

Hehe :lol: Připomíná mi to mě samého x let zpátky. Chci vrtulník, ty vole, oni dělaji i jednorotor... Týýý voooole, on s tim je rotorem dolů... Jak to dělá??? Jak to funguje??? X hodin (dní) u monitoru. Hm, to je peněz a asi to nebude jednoduchý... Nic Vezmu tříkanál do obýváku, jupí, je malej, chci větší, jupí je velkej a nelítá to. Malej už nechci. Walkera CB180D... Ty vole to je už mazec stroj, 4 kanály, serva, cyklika... Jupí, zase to nelítá a kdyý se to rozletí, už to nikdo nezastaví, jen bytovka, nebo zem! To je peněz za díly, nu což. Proces opakován a vrtulník dokonce upgradován na střídavou vezri "Z". Prodáno! Končim. Pár let letadla a loni Rex 450 z bazaru, přes zimu upgrade na bezpádlo od Tarotu + prodloužen na 480 a 360 listí. Konečně jupí, ono to lítá a dělá to co chci já. za tuhle sezonu lítám lopingy, souvraty a zkrátka základní akro. Teď už dokonce 10 vteřin vydržím v invertu. Na simu nelítám, učím se pomalu a jistě s heli. Ničeho nelituju, ale dnes bych udělal vše jinak. Za ty roky a investovaný peníze jsem mohl mít dnes 550E Rexe a mít klid!!! Beztak ho chci, protože 480 už je sakra málo!!! :lol: :lol: :lol:
Tak snad jsem někomu ušetřil peníze :lol:
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
chimo

#99 Příspěvek od chimo »

Problém by si už mal riešiť v sekcii mcp x bl. Dal si tiahla tak, aby bola doska cykliky v rovine? Nastavuje sa to na ňom tak, že je vypnutý plyn a vtedy nefunguje stabilizácia, čiže pri naklápaní vrtuľníčka sú serva v strede bez pohybu a doska musí byť rovno. Ak ti môžem doporučiť treba lietať nad trávou, nie nad tvrdým povrchom, lebo je síce malý, ale tvrdé pády mu neprospievajú a to hlavne gyrám, ktoré majú svoje limity a potom môžeš hodiť riadiacu dosku do koša, to zistíš tak, že si začne robiť čo chce. Vrtuľník sa dá naozaj nastaviť tak, aby bol lemravý a nie agresívny, len sa treba pohrať s otáčkami, uhlami, expami a je ako baránok.
BoŠ

#100 Příspěvek od BoŠ »

Bohužel se vždy najdou jedinci, kteří si prostě tu svou cestičku musí prošlápnout, aby potom retrospektivně dali za pravdu těm, kteří jim dobře radili. Mám také známého, který si to částečně zkusil přes hračku přes mé rady, teď začíná s 450kou, a dal mi zapravdu , že je to opravdu o něčem jiném.

Já jsem začínal se simem a poté s 500vkou, zkusil jsem na radu zkušenějších i pádla, a ničeho nelituji. Zatím jsem spadl třikrát, jednou na ruce a přecenění svých schopností, jednou mi odešlo ocasní servo, a jednou to byla kombinace ruce a následně technika. Začínal jsem ojetou osazenou helinou za cca 7000Kč, pak baterka asi za 1200 Kč a 12Mx hott za cca 4000 i s přijímačem - čili cca 12200 Kč komplet. Další heliny už byly o něčem jiném, ale to sem nepatří.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
paveld

#101 Příspěvek od paveld »

JosefSvejk píše:

Zkušení vrtulníkáři se diskuzí na RCmanii moc neúčastní :wink:
Wirda
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Wirda »

paveld píše:Zkušení vrtulníkáři se diskuzí na RCmanii moc neúčastní :wink:

He he. Pod to se podepíšu. Ač jsem stále začátečník samouk, tak tohle platí určitě :D Sám potřebuji kolikrát radu a musím problém řešit sám, když se odpovědi nedostává, ale chápu to naprosto. Sám zažívám obdobný situace v odvětví servisu nejmenované značky motorek. A když je tisíckrát omílaná banalita řešena ze všech světových stran dokola a stačí přitom pročíst vlákno, tak už to taky kolikrát vzdávám :roll:
Přístroj, který je pod proudem, vypadá stejně jako ten, který není, jen je jiný na dotek. :D
pepinozbrna
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od pepinozbrna »

Dzon píše:Stačí přečíst předchozích 6 stran a najdeš. Někdo psal i PM. Vyjadřujte se prosím k dotazu díky.

Nedalo mi to a celou diskusi jsem přečetl důkladně znovu a výsledek:
tomyn - napsal že je to dobrá volba.
A to je jediný člověk který ti ho zde na foru doporučil.

Myslím že pouštět se zrovna do Švejka který už spoustě lidí dobře poradil a snažil se pomoci i tobě, není to pravé ořechové.
Nahoru to půjde ... dolů musí.
milode

#104 Příspěvek od milode »

JosefSvejk píše:
Co jako napsal hezky? Nikdo mu toho Blade MCPX nedoporučil. Až když byl pevně rozhodnutý, tak mu někteří přitakali, ale o zkušené vrtulníkáře se, myslím, nejednalo. Ty ses naučil s šestikanálem na takovém prckovi? Doporučil bys ho osobně jako nejlepší pro začátečníka, který nikdy vrtulník neřídil?
A stalo se přesně to, co se stát zákonitě muselo. Přestože byl model v pořádku, bžžžžžžžž a bum. A pokud jen ťuknul servo, tak se už penízky začínají pěkně sypat.

Nedoporučoval jsem a nedoporučuji nikomu nic. Stejně ve finále má každý svou hlavu. Já vím jedno. Když mě chytli heliny cca před 6 lety, tak jsem si koupil dvojrotor, který se nedal ovládat, ale já ho chtěl ovládat a nešlo to, pak jsem se zde registroval a na rady již nežijícího člena jsem si koupil TRExe 500. Toho jsem chtěl ovládat, ono mi to logicky nešlo hned, ale rozdíl byl v tom, že se ovládat dal a taky jsem ho časem ovládal... sice jen vis a osmičky, ale přesvědčil jsem se o tom, že zdejší rady jsou na místě. Nakonec jsem ale stejně skončil u letadel, tam jsem zdatnější a víc si to užívám, asi proto, že to zvládám narozdíl od helin.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
seltino

#105 Příspěvek od seltino »

ono to je těžko, zpoustu zkušených helinářů už nelítá, nebo se zde hold přestali vyjadřovat, většina podstatných věcí zde na foru bylo již řečeno a bohužel to dost často bylo jen mlácení prázdné slámy...... Další faktorem jsou sociální sítě...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“