Napadá mě ještě jedna možnost a sice papírová návinka. Jenom nevím jestli nemusí mít přepravovaná věc povinně tvar krabice.... ????
Návinka má sice netradiční tvar ale má obrovskou pevnost a vyrábí se v různých průměrech ( 52 - 65 cm apod. ) a síle stěny, zpravidla 5mm ( dostatečné ) a 10mm ( na přepravu menší věci zbytečné ). Délku ( dělá se až 6500mm ) si zvolíš podle potřeby. Dopravce Ti to z Lanškrouna doveze do Prahy, návinka stojím pár stovek. Primárně se používá na betonování sloupů kde se usadí na armaturu a po vytvrdnutí směsi se rozřízne.
Na konce se dovnitř zalepí dřevěné zarážky a do nich vloží čela ( třeba ten pětivrstvý karton ). Pak se to pevně zabalí do smršťovačky. Heli má navíc takový tvar že kruhový průřez je v podstatě ideální, nepotřebuješ tolik výplně
Zpravidla bereme co je skladem aby se nečekalo, průměr není to nejdůležitější. Zkusím jim zavolat protože od 2017 změnili obchodní podmínky a před měsícem mě celkem dostali. Potřebuju vyrobit skladovací prostor na folie a nejlepší mi přišly 10cm návinky o síle 3mm, takový "kompaktní raketomet". Chtěl jsem jich deset, odpověď zněla že minimální objednávka je 5000Kč a že si jich tedy musím koupit 133ks