Převážně kluzák z Lidlu, s motorem i bez něj
- skybreaker
Re: Malý větroň cca 600-700mm s křidélky z EPP
Když s tím půjdeš radši na nějakej kopec tak si pravděpodobně zalítáš. Poskakováním v jeteli zjistíš prd.
https://www.youtube.com/watch?v=ErQeKC7Fs50
https://www.youtube.com/watch?v=ErQeKC7Fs50
pepinozbrna píše:Řekl bych že můj problém je vyřešen. Základem byla chybná poloha těžiště oproti původnímu házedlu kde těžiště vycházelo víc než 4cm od náběžné hrany, jsem se dostal na 2cm a už to je o něčem jiném. Co se týká mých obřích křidélek platí jednoznačně: Kecat mu do řízení co nejjemněji aspoň při těch malých hodových rychlostech (vím že házím blbě, to vidím i sám na videu![]()
![]()
)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F_WxWlr363E[/youtube]
Takže s tím těžištěm vzadu jsem měl pravdu
Už se to pohybuje daleko líp, i když spíš po parabole. Ale aspoň ustáleně, což před tím nebylo.
Teď bych natáhl malinko výškovku a mělo by to fachčit...
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Díky Steve už to i trošku funguje
.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uF_skZCFQX4[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=uF_skZCFQX4[/youtube]
Nahoru to půjde ... dolů musí.
Pepíno, ty jsi nezmar
Taky jsem byl dneska na kopci, ale na menším. Už jen za to běhání ze Stolovky a zas nahoru máš můj obdiv!
Koukal jsem tvá videa na trubce a taky na "RC EasyStar prostě nelítá". To snad lítat musí. Máš originální způsob odhodu, přijde mi taky na těch videích, že divná poloha těžiště je tvůj evergreen... (nic ve zlém, jen můj dojem)
Koukal jsem tvá videa na trubce a taky na "RC EasyStar prostě nelítá". To snad lítat musí. Máš originální způsob odhodu, přijde mi taky na těch videích, že divná poloha těžiště je tvůj evergreen... (nic ve zlém, jen můj dojem)
FrSky / Dingo, F5J ...
Jinak tady je video té X16 z HK co jsem dával fotky. Na 2S 250mAh to vydtží 8min na plný plyn a ještě rezerva 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DfWqYwlJcaM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DfWqYwlJcaM[/youtube]
Tak jste mně s tím pohledným prckem taky zlákali... 
jyrry.webnode.cz
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Pro jyrry to je dobře panko, čím víc si nás bude hrát tím méně budeme zlobit
.Tak ať se ti zadaří
.
Vzal jsem to po chvilkách metodou ŽaVeS a už mi chybí jen malá baterka coby zátěž v čumáku a přijímačovka:
Je to pohled zespoda (ten černý ocásek je to co je vidět z přijímače Gr12-SC); zvrchu je k vidění jen Skytex jako závěs křidélek a výškovky.
Pohon to nedostane, už tak to bude cihlička...
Je to pohled zespoda (ten černý ocásek je to co je vidět z přijímače Gr12-SC); zvrchu je k vidění jen Skytex jako závěs křidélek a výškovky.
Pohon to nedostane, už tak to bude cihlička...
jyrry.webnode.cz
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se pustil i do toho druhého kousku
u různých dodavatelů a výrobců je veden jako Bolt či Solius apod.
U Tian Sheng nese označení TS-800, což zní děsně suše
. Budu mu asi s trochou nad sázky říkat mini Solius
.
U Tian Sheng nese označení TS-800, což zní děsně suše
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
Osazení modelu:
motor: HexTronik 5g
serva: No name 5g
reg: Turnigy plush 10A
Baterie: Giant Power 350mAh 2S 35C
Na rozdíl od Foxe se zde snažím osazení trošku lépe skrýt.
motor: HexTronik 5g
serva: No name 5g
reg: Turnigy plush 10A
Baterie: Giant Power 350mAh 2S 35C
Na rozdíl od Foxe se zde snažím osazení trošku lépe skrýt.
Kolik ti to váží komplet?
Mně zatím 57g když to dovážím (zatím závažím místo té přijímačovky) aby těžiště bylo pocitově akorát
Plošné zatížení mi tak vyjde na 14,6 g/dm2 - hm, to není tak špatné... v ruce se to zdá těžší
S "šuplíkovou" LiIon 14500 to hmotí 69g a plošné zatížení je 17,7g/dm2 - to je slušné, nemusím čekat na lehčí baterku.
Mně zatím 57g když to dovážím (zatím závažím místo té přijímačovky) aby těžiště bylo pocitově akorát
Plošné zatížení mi tak vyjde na 14,6 g/dm2 - hm, to není tak špatné... v ruce se to zdá těžší
S "šuplíkovou" LiIon 14500 to hmotí 69g a plošné zatížení je 17,7g/dm2 - to je slušné, nemusím čekat na lehčí baterku.
jyrry.webnode.cz
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Kolik ti to váží komplet?
Tak to máš úplně super váhu ba přímo optimální, a navíc to máš vše pěkně schované
Ten můj Fox má váhu komplet k letu 92g, je fakt že kolem 30g má ten NiCd pack co jsem měl v šuplíku z trošku většího Flinga
Také jsem dal na rady že serva raději 9g ... což dnes už vím je zbytečné
pepinozbrna píše:Na rozdíl od Foxe se zde snažím osazení trošku lépe skrýt.
Ale s tím motorem se ti to moc nepovedlo, viď.... promiň, musel jsem si rýpnout, jen to vypadá že letí napřed, ale důležitější je funkčnost než vzhled!
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
Dnes zalétnuto, no, vlastně zacouváno proti větru
Ale zase tak hrozné to nebylo, foukalo to 4-6 m/s a jen v nárazech o malinko víc:
Klouznutí z ruky mělo za následek to couvání ale pak řádný hod jako s házedlem (tím "ručním", ne RC a kruhovým hodem), nastoupání tak 5-7m a kluz dokonce i dopředu
Hmotnost 69g tomu víc než sluší, klidně ještě něco přidám až půjdu na svah. Trimování - v podstatě jen pár kliknutí výškovkou, těžiště to také někde má, jen jsem to od oka zhoupnul na prstech... Dal jsem si i výkrut z hodu ale už se těším na svážek
Doma jsem to trochu potunil spreji:
Kabinku jsem připevnil vzadu kolíčky, vepředu magnetíkem:
No a to je asi tak všechno
Ale zase tak hrozné to nebylo, foukalo to 4-6 m/s a jen v nárazech o malinko víc:
Klouznutí z ruky mělo za následek to couvání ale pak řádný hod jako s házedlem (tím "ručním", ne RC a kruhovým hodem), nastoupání tak 5-7m a kluz dokonce i dopředu
Hmotnost 69g tomu víc než sluší, klidně ještě něco přidám až půjdu na svah. Trimování - v podstatě jen pár kliknutí výškovkou, těžiště to také někde má, jen jsem to od oka zhoupnul na prstech... Dal jsem si i výkrut z hodu ale už se těším na svážek
Doma jsem to trochu potunil spreji:
Kabinku jsem připevnil vzadu kolíčky, vepředu magnetíkem:
No a to je asi tak všechno
jyrry.webnode.cz
- pepinozbrna
- Kontaktovat uživatele:
REX píše:
Ale s tím motorem se ti to moc nepovedlo, viď.... promiň, musel jsem si rýpnout, jen to vypadá že letí napřed, ale důležitější je funkčnost než vzhled!
Rexy neberu to jako rýpnutí
Teprve po tvém příspěvku jsem na to kouknul a vidím že jsem řízl do čumáku málo
Pan chirurg bude muset provést radikálnější řez a upravit to