Mě se dost líbilo nastavení větroně (4serva na křídlo), jak ho
prezentoval RiMr. Je to dlouhé, ale je tam všechno (dá se hodně skákat dopředu, aby se podívaná zkrátila

).
Líbí se mi ta filosofie - z reálných vstupů se vytvoří vstupy logické a ty se pak relativně jednoduše namixují v mixeru. V příloze je něco podobného naklikané pro moje potřeby simulovaného větroně (reálného ještě nemám, to ale na principu nic nemění).
Ve zkratce:
(obrazovka vstupů)
- páky křidélek, výškovky a směrovky budou i logické vstupy křidélek, výškovky, směrovky
- páka plynu se bude pro různé letové režimy chovat jako různé vstupy
- pro start to bude std plyn
- pro let ovládání odtokové hrany
- pro přistání od půlky nahoru plyn, od půlky dolů brzda (v tomto případě realizovaná přes butterfly, ale pokud je v křídle brzda, není problém použít pro kanál(y) brzdy)
... atd (na vstup klapek se moc nedívejte, je to zbytečně složité - hrál jsem si - a když tak vysvětlím na požádání)
Logický vstup může mít (a má) více vstupů fyzických - jednotlivé vstupy jsou podmíněné režimem letu a/nebo spínačem. Režim letu je v podstatě taky "jen spínač" + každý režim letu může mít svoje nastavení trimů a svoje hodnoty proměnných.
(obrazovka mixu)
Namixované logické vstupy.
např křidélko dostane vstup z páky křidélek + změna zakřiveni odtokové hrany + butterfly (brzda)
... atd.
(obrazovka logických spínačů)
první dva řádky jsou řešení vypínání motoru, s tím, že pokud je vypnutý bezpečnostním spínačem a plyn není na nule, tak se nedá zapnout bezpečnostním spínačem. (souvisí pak s obrazovkou spec fcí).
ostatní řádky jsou jen "hloupé" hlášky, stejně jako ostatní řádky ve spec fcích.
(v zipu je PDF a otx z companionu v 2.3.5)
----
lubo1 problém řeší logicky podobně, akorát místo obrazovky vstupů používá extra kanály (možná z dob, kdy podobná kouzla obrazovka vstupů ještě neumožňovala). Při vhodném pojemnování je pak celý mixer i obrazovka vstupů dost jasná, s použitím logických vstupů zcela pochopitelná i nováčkům.