Registrace modelářů

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

Re: Registrace modelářů

#91 Příspěvek od JirkaA »

Celeron píše:U nás už před dvěma lety na letecký předváděčce při Dni dětí vylezl z davu chlap s průkazem inspektora ÚCL a začal řešit pilota vrtulníku, pod kderýho se nahrnul dav dětí. Ta akce byla ventilovaná na stránkách města, takže "šel najisto".

To je ovšem průser pořadatele, neměl tam ten dav dětí pustit.
OK2WY
vitaa

#92 Příspěvek od vitaa »

Už jsem pro jistotu registovaný,jako provozovatel i pilot,šlo to rychle.
Sice nevím,k čemu mi to bude dobré při mém poletování na louce :)
ale budu mít průkaz pilota 8)
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od Celeron »

JirkaA píše:To je ovšem průser pořadatele, neměl tam ten dav dětí pustit.

Však jo, skončilo to domluvou že pilot udělal vše pro to, aby nad davem neletěl i za cenu poškození vrťasu při přistání ve větší vzdálenosti. Jo a ten inspektor hovořil o možné pokutě až 30 tyček. Nevím, zda ty sazby platí stále a zda je nějaký rozdíl mezi sazbama ofčan - organizace.
vitaa

#94 Příspěvek od vitaa »

Celeron píše:Však jo, skončilo to domluvou že pilot udělal vše pro to, aby nad davem neletěl i za cenu poškození vrťasu při přistání ve větší vzdálenosti. Jo a ten inspektor hovořil o možné pokutě až 30 tyček. Nevím, zda ty sazby platí stále a zda je nějaký rozdíl mezi sazbama ofčan - organizace.

Taky jsem chodíval létat na dny dětí a už mě to postupně přešlo..
dneska jsou děti nezvladatelný pytel blech a rodiče z toho mají ještě legraci,klidně ať tomu strejdovi to letadlo rozeberou...
PatMat
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od PatMat »

Zdravím,
tak s materiály eRules_UAS_CS_09-08-2020, FAQ-DRONES_CS se to dá udělat v pohodě. Nepovažuju se za moc bystrého jedince a měl jsem jen 3 chyby :-) Škoda, že ty testy jsou zaměřeny spíše na coptery (s tím jsem nikdy neletěl a nezajímá mě to), ale chápu, že to je asi oblast, kterou je potřeba nejvíc regulovat.
Jinak je vidět velká snaha regulátora přiblížit problematiku normálním lidem, otázkami, materiály i on-line registrací a testem.

Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
tomashr

#96 Příspěvek od tomashr »

Celeron píše:U nás už před dvěma lety na letecký předváděčce při Dni dětí vylezl z davu chlap s průkazem inspektora ÚCL a začal řešit pilota vrtulníku, pod kderýho se nahrnul dav dětí. Ta akce byla ventilovaná na stránkách města, takže "šel najisto".

Není mi tedy úplně jasné, zda popisuješ pilota velkého vrtulníku anebo modelu. Nicméně se domnívám, že vlastně v obou případech by měl průser především (či spíše pouze) pořadatel akce a pokuta pro pilota mi přijde jako urban legend. Pilot by mohl být pokutován snad jen v případě nějakého vyloženě hloupého řešení situace (snaha o rozehnání dětí nízkým průletem atd.), jinak ale při dodržení určeného prostoru ani náhodou.
Naopak pro pořadatele by možná byla pokuta i na místě a pouhá domluva na místě není. Je jasné, že u dětí není kázeň nějak přehnaná, ale přeci jenom označení zakázaných prostorů páskou a rozmístění pár pořadatelů je zcela reálné a řada "leteckých dnů" u nás tohle zmáknuté má. Nějaká větší skupina dětí v prostoru létání mi nepřijde právě jako standardní stav :-(
jelensoft

#97 Příspěvek od jelensoft »

Tak mam na 5 let pokoj.
ka2012

#98 Příspěvek od ka2012 »

Směrnice_32019R0947_CS_TXT.pdf
(515.59 KiB) Staženo 152 x

Ka
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od TomasC »

Rád bych upozornil, že vložený odkaz od ka2012 odkazuje na dvě verze staré Prováděcí nařízení.
Aktuální je na tomto odkazu: https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32019R0947
Sunn

#100 Příspěvek od Sunn »

TomasC píše:Rád bych upozornil, že vložený odkaz od ka2012 odkazuje na dvě verze staré Prováděcí nařízení.
Aktuální je na tomto odkazu: https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32019R0947

Případně je to na stránkách ÚCL v graficky přehlednější formě.
https://www.caa.cz/wp-content/uploads/2 ... 8-2020.pdf
soaron

#101 Příspěvek od soaron »

Hlásim, že formulár je už dostupný aj pre cudzincov.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Celeron »

tomashr píše:Není mi tedy úplně jasné, zda popisuješ pilota velkého vrtulníku anebo modelu. Nicméně se domnívám, že vlastně v obou případech by měl průser především (či spíše pouze) pořadatel akce a pokuta pro pilota mi přijde jako urban legend.

Modelu samozřejmě, kde by naše obec vzala prachy na Tučkovo předvedení Enstroma nebo Schweizera. :) Pilot si s tím inspektorem pokecal a ta částka pokuty byla jen nadhozena s tím, že při průseru to může být pro pilota takhle drahý.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od Vigo »

Ahoj,

registroval jsem se jako provozovatel a pak jako pilot a udělal test. Chápu dobře, průkazku pilota vždy u sebe a na letadle číslo nebo QR kod provozovatele. To je mi vše jasné, ale co s QR kodem a číslem pilota to nikam vylepovat nemusím?

Díky
Vigo
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od TomasC »

Pilotní stačí mít na kartičce u sebe.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od Vigo »