Celeron píše:U nás už před dvěma lety na letecký předváděčce při Dni dětí vylezl z davu chlap s průkazem inspektora ÚCL a začal řešit pilota vrtulníku, pod kderýho se nahrnul dav dětí. Ta akce byla ventilovaná na stránkách města, takže "šel najisto".
Není mi tedy úplně jasné, zda popisuješ pilota velkého vrtulníku anebo modelu. Nicméně se domnívám, že vlastně v obou případech by měl průser především (či spíše pouze) pořadatel akce a pokuta pro pilota mi přijde jako urban legend. Pilot by mohl být pokutován snad jen v případě nějakého vyloženě hloupého řešení situace (snaha o rozehnání dětí nízkým průletem atd.), jinak ale při dodržení určeného prostoru ani náhodou.
Naopak pro pořadatele by možná byla pokuta i na místě a pouhá domluva na místě není. Je jasné, že u dětí není kázeň nějak přehnaná, ale přeci jenom označení zakázaných prostorů páskou a rozmístění pár pořadatelů je zcela reálné a řada "leteckých dnů" u nás tohle zmáknuté má. Nějaká větší skupina dětí v prostoru létání mi nepřijde právě jako standardní stav