TERMIKA - fígle
Re: TERMIKA - fígle
Máš pravdu, chodilo to v bublinách, která se rozpadla a pak zase hup najít jinou a znovu točit.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Máš pravdu, chodilo to v bublinách, která se rozpadla a pak zase hup najít jinou a znovu točit.
Já jsem loni hodně blbnul jak to je s tou předpovědí, co z toho vyčíst a podobně, sledoval ty předpovědi--stabilní-labilní, přepočítával teplotu na 100m, je to pro nás zbytečný, kecal jsem o tom pak s instruktorem paraglidingu, joo, je fajn nebejt uplnej eléf, ale jak pro modeláře, tak i pro plácání padáčkářu do pár stovek stačí večer kosa a druhý den sluníčko, pokud hodně nefouká a neutrhává ten ohřívající se vzduch u země brzo, tak polétáme, ale jen do určité výšky, není to, že bys tu bublinu stratil, ta teplota se vyrovná v pár metrech nad zemí a musíš najít jinou, ale když nefouká a slunce jede, tak je jich tam mraky a chvilku po sobě, jen jsou uzké, nejde čekat na obr stoupák přez celou oblohu, ale pro plachtaře klidně muže být předpověd stabilní, právě proto, že třeba nad 200--300m tam už vážně žádná terika není a je to jen u země.
kdyby ale dnes fučelo, tak tam nic nebude ani pro nás.
Tak to opravdu na ten víkend vyšlo 
ach jo, to je zase předpověd a zrovna když mám neutuchající potřebu si dát takovou malinkou týdenní pracovní pauzičku a vylítat se do bezvědomí 
Jo na tento týden co bude je to bída. Taky jsem přemýšlel o páteční pauzičce a někam vyrazit min. na půl dne 
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Přesně, slunce asi moc nebude a na bezvětří to taky úplně nevypadá.
Já chtěl už konečně zalítat Gamu, tak snad alespoň jeden večer nebude tak hnusně.
Swift II | T9X(OpenTX)
Kuba5 píše:Přesně, slunce asi moc nebude a na bezvětří to taky úplně nevypadá.Já chtěl už konečně zalítat Gamu, tak snad alespoň jeden večer nebude tak hnusně.
Fučet má až o víkendu, ale zadeklováno a přehánky a co jsem slyšel v rádiu, tak má stát za prd snad celý květen.
Ale vono válet se v karaváči u prima zoom, když do střechy bubnujou deštový kapky je taky docela fajn, tak uvidim
tak to nakonec s tím počasím tak tragický nebylo, před tou dnešní prutrží mračen krásných termických 55 minut.
Plán na zítra je jasný, přez den do rachoty, odpoledne směr Raná, tam vysadit kočku a popojet ještě o kus dál pro bazarovku--vlož jen přijímač, večer přepájet konektory, napípat to do vysílače a doufám, že předpověd slunečno, lehce východ jim na středu vyjde
Plán na zítra je jasný, přez den do rachoty, odpoledne směr Raná, tam vysadit kočku a popojet ještě o kus dál pro bazarovku--vlož jen přijímač, večer přepájet konektory, napípat to do vysílače a doufám, že předpověd slunečno, lehce východ jim na středu vyjde
To už je beznaděj, příští víkend má zase chcát a chcát 
No je to bída. Tak jak to letos začalo brzy a slibně, tak poslední dny je to hrůza. Log mi ukazuje poslední cyklus na baterkách 19 dnů. Takovouto pauzu jsem neměl ani přes zimu.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
tak konec s hrdinským předsevzetím, že pracovní morálka mi bude do budoucna základem života, jestli se to zejtra dopoledne nezadekluje, tak jim jebu v práci i na oběd a mizim. Vikend bude asi opravdu zase na prd.
- ariane
- Kontaktovat uživatele:
Nestraš, my v pátek odjíždíme na Ranou. Pánská jízda, taková malá:-)
ariane píše:Nestraš, my v pátek odjíždíme na Ranou. Pánská jízda, taková malá:-)
já pojedu asi taky, ale bojim bojim, že už třetí víkend zase strávim v karaváči, ta předpověd opravdu nic mnoho, ale někdy to spadne všude okolo a Raná je suchá, tak uvidíme.
Jinak dnes teda žádný zázrak, sem tam občas nějaká pidibublina, ale bez motoru bych se ani neudržel na svahu, navíc nemilé definitivní zjištění, musím k očaři, řídím rozmazaný ero a je to nepříjemné, mám to jen někdy, ale určitě se to spíš bude zhoršovat, ted jen nevím, jestli brejle, nebo kontaktní čočky.
- kratas
- Kontaktovat uživatele:
Pepine nebo vetsi letadlo, ale to casem skpncis u Jumba
.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
kratas píše:Pepine nebo vetsi letadlo, ale to casem skpncis u Jumba.
todle má 3,6m, to musí stačit