johny107 píše:Kalibraciu rozsahov plynu na kazdom regulatore si spravil? Mas aktivovany level mod? Cize Acc? Kalibraciu Acc si spravil? Jemne dokalibrovanie Acc v miestnosti podpa kniplov na TX si spravil? Aj ked toto vsetko budes mat hotove,coptera ti nikdy nebude stat na mieste. Musi sa proste riadit. Treba viac citat
Zdravim pls co si myslel dokalibrovanim Acc v miestnosti podla kniplov - subtrimy na hodnotu 1500 ?
Je to jemne doladenie ked ti niekam koptera uteka..Z vodovahou a kalibraciou ACC to uz proste nespravis lepsie tak pride na rad tato procedura.. Ked napr. pri vise zistis,ze koptera ti utaka v lavo tak spravis nasledujuce.. Dosku mas uzamknutu..Das plyn naplno(motory sa samozrejme netocia, kedze je uzamknuta) Knipel na riadenie das par krat smerom opacnym kam uteka koptera cize doprava.. Pri kazdej vychylke na doske zablika led..To znamena ze si ulozila toto trimrovanie Tuto musis par krat opakovat aspon 3krat lebo ladenie je velmi jemne.. Skusa sa to v miestnosti alebo v telocvicni alebo bezveterneho pocasia..Ale vysledok stoji za to.
macil píše:Keď mu to bude vážiť necelé kilo, tak to v pohode utiahnu aj tieto motory s 9" vrtuľami. Multistary sa dajú programovať cez vysielač, ale napípať takto 4 regulátory, to chce veľkú dávku trpezlivosti. Karta stojú pár $.
Co mám tu řídící jednotku od Aeroquadu tak ta si je schopná to "napípat" sama, když dam kalibraci ESC přes pc.
Kamikaze591 píše:Se mi zdají ty vrtule s motorama dost poddimenzovaná na takový rozměr. Tady v tomhle ohledu nejsem až tak zkušený, ale na takový rozměr by klidně podle mě šli i větší vrtule než 12". Klidně i 13". Motory mám tyto, a nemůžu si stěžovat http://www.rctimer.com/index.php?gOo=go ... oductname= Ale pokud půjdeš do větší vrtulí, 13" tak bych možná zvážil menší kV.
Omlouvám se, už se mi to plete, myslel jsem programování, u řídící jednotky co mam, je napsané kalibrace, ale je tím myšleno nastavení, neuvědomil jsem si to když jsem psal
Tak dneska jsem to poprvé dostal do vzduchu. Krásný to pocit! V acro módu všechno v pohodě, ale v Angle to hrozně osciluje. Jaký PIDy bych měl stáhnout? Díky
Tak pani tiez som sa stal stastnym novicom. Dakujem vsetkym za rady a bol som teda otravny dost. Dnes som vylietal 2 baterky spolu okolo 30 min super parada koptera stabilna fungoval aj GPS home aj GPS hold takisto gorizont. Reakcie boli teda skara ostre. Uz sa tesim ako poskusam poladit PID. Mal by som len jednu otazku ako poviem MWI 2.2 kde je GPS home pozicia. Vzdy si zapameta tu poziciu kde ju zapnem a nachyta satelity ??? alebo sa to da nejako zapnut kedy ju akceptuje.
GPS home se zapamatuje při zaarmování. Pokud vím, tak to nejde změnit. Taky jsem přemýšlel koptéru někam odvézt autem a potom si ji přivolat domů. Nejde to, musel bych ji převážet už zaarmovanou s točícími motory.
V MultiWii kódu je možnost, aby se home pozice neresetovala pokaždé při zaarmování ale zaznamená se kalibrací gyr... řádka 676 #define DONT_RESET_HOME_AT_ARM
BTW rotory by se ti ani při zaarmování při nejnižším plynu točit neměly ne?
Tak to nevím, všude se píše, že je dobré nechat určitý volnoběh. Zdá se mi to tak lepší, aspoň hned vidím, že je zaarmováno a nemůže se mi stát, že bych si myslel že není a pak si drbnul do plynu.
Takhle mě to nenapadlo. Mam pod ramenama LED pásky, takže jestli mam odjištěno poznám dcla snadno...Na druhou stranu když s quadem spadneš, tak ani nemůžeš hned vypnout plyn. Mít tam volnoběh, tak už mam všechny vrtule na maděru
Pani pls som stale magor z tych letovych rezimov na MWI 2.2 -Angle - pouziva len gyroskopy ACC -Horizon - pouziva ACC podla toho co som cital a pochopil tak horizon sa sprava tak ze ked pustim packy mal by stabilizovat ale ked packujem mal by byt ako acro -Baro - je to letovy mod ?? ak ano asi by mal drzat vysku za pomoci barometra a k tomu by mal byt mod Angle ? - Mag - to sa asi pouziva len pri GPS modoch ? - Headfree - chapem to tak ze potrebuje mag a sprava sa tak ze ked ho aj tocim okolo osi vzdy to funguje tak ze ked dam packu k sebe tak leti ku mne nech je akokolvek otoceny ??? -HeadAdj - nastavenie smeru ked startujem ??? -GPS Home - navrat domov za pomoci GPS, poziciu urci pri armovani a na tu sa vracia , tu musi byt priradeny rezim Angle, mag a baro ???? -GPS hold - drzi poziciu za pomoci GPS cize asi potrebuje GPS neviem ci aj Angle a Baro ???
prikladam obrazok ako mam nastavene AUX na riadenie letovych modov pls poradil by mi niekto ci to mam dobre ?? Dnes som lietal za silneho vetra tak sa to nejako nedalo moc skusat, vcera ked bolo bezvetrie a dal som GPS home tak pekne letel ku mne, takisto vyzeralo ze aj GPS hold funguje dnes za vetra sa to uz nespravalo stabilne moc. Dal som mu GPS home a bol som v malej vyske nad zemou a hned sa vybral ku mne , nemal by najskor vystupat do definovanej vysky ??