DX6i

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Alli25
Kontaktovat uživatele:

Re: Spektrum DX6i

#901 Příspěvek od Alli25 »

Andrews píše:
Alli25 píše:taky jsem si objednal to podsviceni z HK, ale za boha nikde nemuzu najit, kde bych koupil tedn odpor 380 ohmu. Prosim poradte. Diky

Odpor netřeba ;) Předěláno dle: http://www.helifreak.com/showthread.php?t=339313 a funguje SUPER! IMHO jedna z nejlepších investic :)

Juuu tak toto mi prijde docela komplikovane :-(
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#902 Příspěvek od Pulec »

arda1 píše:Proč je zelená trapná? Dle mě je daleko příjemnější pro oči než modrá. Modrá je jen hit ale osobně bych si ji nedal. Radek

Mám tam smajlíka já věděl že se to někoho dotkne :-) není trapná to jen lechce na popíchnutí :lol:
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
Pulec
Kontaktovat uživatele:

#903 Příspěvek od Pulec »

petr64 píše:
Pulec píše:... flákne se to přes dvě nebo 3 baterky v sérii co napájej dxku ...
Na vyslíačové aku? A ještě je nezatěžovat všechny články stejnoměrně?
Nebylo by citlivější brát napětí ze všech 4 článků a stabilizovat ho, řekněme na 3,3V tímto nebo tímto a třeba doplnit regulaci proudu - intenzitu osvětlení. Jaké má to podsvícení odběr, do 250mA?

Používám to vážně jen minimálně a baterie 2500mah nemají problém a je to levné,dělal jsem to v době kdy na HK nic nebylo.Myslím že to je nejrychlejší řešení jak to podsvítit.Stejnoměrná zátěž není ale když nabiju baterky,stejně je tam nahazím zpátky a nevím ktere to napájely předtím přece je nebudu číslovat takže se pokaždé s podsvícením pere jiná baterie a nebo ta samá :lol: .Lítám i celý víkend od pátku do neděle a baterky nabíjím až když se v neděli vracíme z letiště a to ani dx nezačla pípat že nemá šťávu.Podsvícení dx6ky je stejně na chvilku nastavit hodnoty a vypnout .Čas pípá a nic jiného mě za letu nezajímá a svítit nepotřebuji.Jen jsem chtěl napsat jak to mám nikomu to nenutím.
Trex 500+BeastX-V3, Quadrocopter dj Naza M Lite konfig.X,SU 47 Berkut, Mentor MPX.Dx9i mod 2
vylizplech

#904 Příspěvek od vylizplech »

Zdravím,tak jsem si dnes chtěl po delším čase zalítat i s letadlem akrobat Pitts EPP a hned po odhození z ruky mi šel do země,poněvadž výškovka mi reagovala naopak a až pak jsem si všimnul,že se mi všechny hodnoty co jsem měl nastavené na vrtulník blade mcpx samovolně překopírovaly na Pittse,naštěstí to odnesla jen vrtule,příště budu kontrolovat ale to by se na vysílačce myslím stávat nemělo,používám DX6i dsm2.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#905 Příspěvek od Victronix »

vylizplech píše:Zdravím,tak jsem si dnes chtěl po delším čase zalítat i s letadlem akrobat Pitts EPP a hned po odhození z ruky mi šel do země,poněvadž výškovka mi reagovala naopak a až pak jsem si všimnul,že se mi všechny hodnoty co jsem měl nastavené na vrtulník blade mcpx samovolně překopírovaly na Pittse,naštěstí to odnesla jen vrtule,příště budu kontrolovat ale to by se na vysílačce myslím stávat nemělo,používám DX6i dsm2.

S největší pravděpodobností došlo k poklesu napájení před vypnutím vysílačky. Je to neduh této vysílačky. Pokud se vybijí baterie při zapnuté vysílačce, nebo je vyndáme za provozu, tak je možné, že dojde k nechtěnému přesunutí / poškození uložených dat.
Vycházím ze své zkušenosti a ze zkušenosti uživatelů.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
vylizplech

#906 Příspěvek od vylizplech »

Tak díky za informaci,ale baterie nevybíjím na doraz většinou dobíjím jak mi začne blikat 4,9V na vysílačce.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#907 Příspěvek od Alli25 »

Tak ja uz taky svitim. Dnes mi prislo bile podsviceni a pouzil jsem navod z helifreaku, ktery jsem lehce modifikoval, protoze jsem nemel ten esky konektor. A sice tak, ze jsem jako konektor pouzil ten sestipinovy, ktery jsem odstrihl z podsviceni. Na nem jsem prodlouzil druhy a treti vous cernym a cervenym dratkem a dal uz je to stejne.
Trvalo mi to sice cely vecer, ale vysledek je fantasticky. Navic ta bila je hodne prijemna na oci. Fakt dobry kup, za ty penize :-)
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#908 Příspěvek od Alli25 »

Neda se prosim nejak vypnout pipani pri pohybu v menu?
Maximux
Kontaktovat uživatele:

#909 Příspěvek od Maximux »

Neda se prosim nejak vypnout pipani pri pohybu v menu?

... a co takhe
http://maximux.rajce.idnes.cz/uprava/

eM.
DX6i, EasyStar, Firebird Phantom, MiniTornado, BeeII, Sbach EPP, Lodě: PILOT, ANTJE, Victoria
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#910 Příspěvek od Alli25 »

myslel jsem neco jednoducheho a nebo jestli jsem neco neprehledl v menu vysilacky. Nechci se poustet do nejakych velkych akci. Vrcholem me odvahy bylo zabudovani toho podsvetleni displeje :-)
petr64
Kontaktovat uživatele:

#911 Příspěvek od petr64 »

vylizplech píše:... samovolně překopírovaly
?
Stalo se to někomu jinému ? To by byl docela problém, pokud by to bylo opravdu tak.
vylizplech

#912 Příspěvek od vylizplech »

petr64 píše:
vylizplech píše:... samovolně překopírovaly
?
Stalo se to někomu jinému ? To by byl docela problém, pokud by to bylo opravdu tak.

Četl jsem,že se to už stalo i někomu jinému než mě,problém asi je,že hodnota ve vysílačce by neměla klesnout pod 5V,jinak to může udělat to samovolné překopírování dat z jiného modelu,proto si už koupím 1,5V nabíjecí baterie NI-CD,kde by hodnota při plném nabití 4 kusů baterek,měla být přes 6V,kdežto u ni-mh,které mají jen 1,2V jsem max dobil na 5,6V u 4 kusů baterek.
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#913 Příspěvek od Victronix »

Pozor na vyšší napětí - kdyby někdo chtěl dát třeba dvoučlánek Lipo nebo Life. Někde jsem četl (možná to bylo tady), že vyšší napětí odpálí vf modul.
Z sebe doporučuju normálně NiMh a pravidelně dobíjet. Jedu na letiště - mám nabito - hotovo.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#914 Příspěvek od Alli25 »

prosim vas, pomuzete mi nabindovat na dx6i? Je to ponekud komplikovane
gasolin

#915 Příspěvek od gasolin »

Alli25 píše:prosim vas, pomuzete mi nabindovat na dx6i? Je to ponekud komplikovane

1.zapoj bindovací propojku do přijímače - BAT/BIND
2.zapoj regulátor do příjímače - THRO
3.připoj k regulátoru baterii

Přijímač začne rychle blikat

4.přitáhni k sobě páčku na vysílačce - TRAINER a páčku drž!!!
5.s přitaženou páčkou TRAINER zapni vysílačku

Na displeji vysílačky se po zapnutí ukáže BINDING...
Přijímač přestane blikat a rozsvítí se...

Pokud stále nic, mrkni na youtube, stačí zadat Dx6i bind a najde ti to několik odkazů, kde postup uvidíš.
Občas se začátečníkům stane, že zapojí do přijímače konektory naopak...

:wink:
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“