Otevřel jsem přijímač a zjistil že pro měření RXBAT je tam jednoduchý dělič 1:3 ze dvou odporů R15-R16. Na tento dělič je přivedeno plus napětí z konektorů. Z tohoto děliče to jde přes odpor R14 do IO STM32. Za tímto děličem je napětí 1,32V při napájení přijímače 5V.
!!!! Pozor tyto odpory jsou SMD a jsou opravdu miniaturní, pokud nemáte mikropájku s velmi ostrým hrotem tak raději už dál nečtěte !!!!
Já jsem dělič změnil na 1:8 (pro jistotu). Pro 3S akumulátor. Pokud někdo lítá více než 3 článek....bude třeba dělič zvětšit.
Takže odpájíme odpor R16, a na spojení odporů R14 a R15 připájíme SMD odpor cca 10k. Druhý konec tohoto odporu bude ve vzduchu Použil jsem odpor SMD větších rozměrů abych nemusel dělat izolaci mezi ním a odpory R14 a R15.
Na druhý konec tohoto odporu připájíme rudý káblík. Černý káblík připájíme na mínus konektorů tyto kábliky vyvedeme ven z přijímače a zakončíme nějakým konektorem a máme vstup A1. Celou úpravu pojistíme tavným lepidlem.
Proč káblíkama ven z krabičky ???......v kabičce je výřez pro konektor A1, ale je na spodní straně a většinou budeme lepit přijímač spodní stranou dolů.....tudíž by nám tam zasunutý konektor překážel.
Umístění odporů R14-R15-R16
Umístění nového odporu R16